vrijdag 9 augustus 2013

Goedkoop tanken

Vanmorgen gelezen op nu.nl: 'Tanken over de grens kost schatkist miljard'. 

Nu moet ik zeggen dat wij op ongeveer 1,5 uur rijden van de Duitse grens afzitten. Het zou dus eens kunnen 'lonen' om voor een dagje uit daar de grote boodschappen te gaan doen in de supermarkt en dan de tank vol te gooien. Eventueel zouden we ook eens daar voor de kleding kunnen gaan shoppen. Het is dus niet voordeliger voor ons om in het buitenland te gaan tanken.

Ook hier in Nederland rijden we niet om voor de tankstation. Op 500 meter zit hier een BP, waar we meestal tanken. In de VW gooien we de dure diesel, performance heet dat daar geloof ik. Bij Shell heet het V-power. We hebben wel zo'n tankkaart van United Consumers, dus we krijgen straks nog wel een bedragje terug. Maar even een keertje inloggen op de website.

Voor de Peugeot tanken we Euro 95, en meestal doet VL dat als ze onderweg is voor haar werk bij een goedkoop onbemand tankstation, zoals Tinq of Firezone. Het scheelt vaak maar 3 cent vergeleken bij de BP, dus omrijden heeft weinig zin.

Op dit moment valt het op dat we vrij weinig privekilometers rijden met de auto. We hebben lekker zomervakantie en maken uitstapjes hier in de buurt, waar we meestal met de fiets naar toe gaan. De Peugeot wordt vrijwel niet gebruikt, maar daar zal straks weer verandering in komen als VL weer aan het werk gaat. Maar dan wordt bijna alle brandstof door de werkgever vergoed.


6 opmerkingen:

 1. Goedkoop tanken is tegenwoordig makkelijk geworden voor mij aangezien we nu in Duitsland wonen. De brandstof is ook wel erg duur op het moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vorige week waren we op vakantie in belgie, toch maar even vol getankt, de benzine was daar €1.58 bij ons €1.73 per liter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook drogisterij artikelen zijn veel goedkoper in Duitsland en vak het wasmiddel ook. Zelf kan ik er ook goed slagen voor merkschoenen van c.larks of Riec.ker, je moet wel even door de duitse modellen heen kijken om een nederlands model te vinden maar scheelt me zo een 50 euro vergeleken bij hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij wonen op een halfuurtje van de duitse grens en 'k haal zeker eens per 2 maanden een vracht boodschappen + dat 'k daar dan ook tank. Afgelopen week scheelde het 16 tot 18 cent per liter (euro95), daar kan je voor omrijden ;),
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij moeten 9 km rijden om te kunnen tanken in Duitsland en doen dat dus ook. Scheelt vaker tussen de 16 en 26 cent per liter. In Oostenrijk was het helemaal goedkoop vorige week. 1,49.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woon 20 km van de Belgse grens en werk op Zelzate , laatst getankt eu95 stond op 1,47 de liter. Laat ze daar in Den Haag maar geloven wat ze willen die geloven toch nog in sprookjes daar. Ik lig er niet wakker van in ieder geval , gun het die Belgen meer dan da corrupte zooitje daar in Den Haag!

  BeantwoordenVerwijderen