zaterdag 3 augustus 2013

Kinderen in de auto laten zitten

Het was mijn bedoeling om een stukje te schrijven over ons bezoek aan de Zwaluwhoeve vandaag, maar ik kwam onderstaand filmpje tegen:


Meer hoef ik niet te zeggen toch?


13 opmerkingen:

 1. En dit gebeurt niet alleen in America, maar zelfs in ons land de afgelopen dagen. Vrijdag weer een vrouw met een 4!!! maanden oude baby en vorige week mensen die naar het strand!!! gaan en de kind(eren) in de auto laten zitten. Je snapt het echt niet!!! Ik moest vrijdag met dochter naar de dokter maar heb mijn man gebeld of hij mee wilde, want ik heb geen airco en het was echt niet vertrouwd om haar in mijn auto mee te nemen. Ik laat alleen de kinderen in de auto als ik de kar terugbreng bij het boodschappen doen en dan heb ik nog steeds zicht op ze. En anders moeten ze gewoon mee terug de kar brengen als ik geen zicht op de auto heb. Want het is niet alleen het stikken, mensen kunnen ook andere gedachten hebben of bij de auto op knallen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iets meer vertrouwen in de medemens mag wel hoor. Tjonge jonge als we allemaal zo gaan denken wordt het erg fijn op straat, kun je niemand meer om hulpvragen of je hulp aanbieden.
   De warmte ok, maar veiligheid als excuus gaat mij toch echt veel en veel te ver.

   Verwijderen
 2. Mensen hebben blijkbaar niet in de gaten hoe heet het wordt in zo'n auto! Vreselijk, zo'n dood!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees de berichten in de krant elke keer met verbazing, hoe kunnen mensen dat toch doen. Ik heb mijn kinderen nooit maar dan ook echt nooit alleen in de auto achter gelaten. Niet alleen vanwege de warmte maar ook zoals als Janneke hierboven al aangeeft iemand ander kan op je auto knallen. Ja ook op een parkeerplaats! Jammer dan als ze in slaap waren gevallen dan worden ze maar wakker en slapen straks weer verder en zoniet dan zit ik maar met een zeurderig kind, tis niet anders. Hetzelfde geldt voor het slaapje tussen de middag. Kindje even alleen thuis laten om de oudste uit school te halen. Duurt nog geen 15 minuten. Ik heb het nooit gedaan wat als er brand uitbreekt of zoals mijn schoonzusje had, in dat kwartiertje werd er ingebroken. En dan ligt jou kind daar.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle maal voor de hand liggend maar hoeveel mensen doen wasmachine/droger/vaatwasser niet aan en gaan naar het werk of boodschappen doen dat is ook heel onverstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heeft dit met kinderen in een auto laten te maken?

   Verwijderen
  2. Niks maar minstens net zo gevaarlijk en daar denken we ook niet bij na.

   Verwijderen
 5. en wat dacht je van het feit dat jou wat overkomt en niemand weet dat je kind of huisdier alleen in de auto of thuis ligt en jij bent misschien niet in staat om dat te vertellen omdat je bijvoorbeeld bewusteloos of erger bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is onvoorstelbaar dat mensen zelf op het strand gaan liggen en hun kind in de auto laten. Of boodschappen gaan doen. Hier mogen van mij hoge straffen op staan, want het is gewoon kindermishandeling.

  Een kind wat nog niet oud genoeg is, alleen thuis laten ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens!!

   Verwijderen
  2. Mee eens, hier moet gewoon een straf op staan. Of minimaal een tijd psychologisch en fysiek toezicht.

   Verwijderen
 7. misschien die mensen zelf eens een paar uur opsluiten in een auto met de ramen dicht en geen drinken op een flink hete dag , kunnen ze zelf eens ervaren hoe dat voelt

  BeantwoordenVerwijderen