zondag 4 augustus 2013

Zwaluwhoeve

Gisteren zijn we een dagje naar de Zwaluwhoeve geweest. Vorig jaar zomer hebben we bij Vakantieveilingen een bon 'gewonnen'  en die moest deze week echt op, anders was hij verlopen.

De jongens hadden we lekker twee nachtjes te logeren bij opa en oma, en DL was een dagje bij een goed bevriende buurvrouw. Die konden we zo 's avonds weer ophalen. Handig, omdat zij nog steeds borstvoeding krijgt.

In de Zwaluwhoeve was het verder genieten. Het was buiten lekker weer, een graad of 25. We hebben heerlijk in het zonnetje gelegen en natuurlijk ook een aantal sauna's ingeweest. Toch geven we allebei meer de voorkeur aan de stoombaden. Ook het zwembad was heerlijk.

Wat wel een grote domper was, was de High tea. Deze was inbegrepen in de aanbieding. Volgens mij wordt dit nog steeds aangeboden op Vakantieveilingen, maar in werkelijkheid zijn het gewoon wat kantklare mierzoete cakejes en koekjes van de Lidl en vier ieniemienie sandwiches, die al enigszins uitgedroogd waren. De thee moesten we zelf halen. Jammer dat het gekookte water in kannen zat waar nog een koffiesmaak aan zit.

Het was een hele gezellige en ontspannen dag, waarin ML en ik eindelijk lekker hebben kunnen bijpraten en hebben kunnen uitrusten. Toch gaan we de volgende keer niet nog een keer naar de Zwaluwhoeve. We zijn al een paar keer eerder naar de Veluwse Bron geweest, en deze heeft absoluut onze voorkeur.

Voor dit gezellige dagje uit waren we 75 euro kwijt. 35 euro daarvan hebben we betaald aan Vakantieveilingen, voor de toegang. De overige 40 euro hebben we besteed aan de weekendtoeslag (7,90 euro) en aan eten en drinken.

2 opmerkingen:

  1. Wij vonden de Zwaluwhoeve te kolossaal. Zijn een keer naar Nieuweschans geweest, stuk kleiner. Doordat we daar ook bleven overnachten konden we in de tussentijd naar ons eigen bed om even bij te komen en te slapen om daarna een tweede gang te maken. Daar kwam ik veel beter tot echt diepe rust.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vaak in de zwaluwhoeve geweest omdat ik in Harderwijk woonde, maar wij gingen nooit in het weekend en wij kochten (bijna) nooit eten of drinken daar. Ik vind de consumpties daar veelste duur.
    Vroeger namen wij een zomer abbonement, dan betaalde je 35 euro voor een maand onbeperkt entree en dan gingen we lekker zonnen en zwemmen. Dit deden wij in plaats van op vakantie gaan.

    BeantwoordenVerwijderen