woensdag 21 augustus 2013

Judo

Vanmiddag met ZL1 naar een les judo geweest. Ik vind het een erg leuke sport en daarnaast denk ik dat het ook goed voor ZL1 is om wat weerbaarder te worden. En daarnaast vindt hij het erg leuk om te ravotten.

ZL1 vond het niet zo'n heel groot succes. Vooraf had ik hem al voorbereid door filmpjes op YouTube met hem te bekijken en wat met hem te oefenen op ons bed. HIj had er dus wel zin in. Aangekomen bij de gymzaal (de 'dojo') zei hij al: 'Ik heb zo'n buikpijn, ik vind het wel spannend hoor!'

Het eerste half uur van de les heeft hij wat rondgekeken en veel naast mij gezeten. Daarna wilde hij wel meedoen met tikkertje en nog wat ravotspelletjes. Daarna was het wel weer mooi geweest. Een uur was eigenlijk gewoon nog te lang voor hem. Daarnaast was het jongste jongetje al zes jaar, en was zeker wel een kop groter dan ZL1. Op de website van de judovereniging stond aangegeven dat het vanaf 4 jaar was, maar in de praktijk bleek dat er zelden 4-jarigen worden aangemeld. De meesten gaan toch eerst op zwemles.

We laten het hier nu maar bij. Misschien dat we volgend jaar nog maar eens gaan kijken of judo wat voor hem is. Scheelt nu toch weer zo'n 106 euro voor een heel seizoen!

Ik wil nu nog wel graag met ZL1 gaan kijken bij de gymvereniging hier in het dorp. Daar wordt kleutergym aangeboden voor kinderen van groep 1 en 2. Een les duurt 45 minuten en de contributie bedraagt 9 euro per maand. Aanzienlijk goedkoper en misschien dat ZL1 hier wat beter op z'n plaats is!

In ieder geval hebben we besloten om de zwemlessen nog zeker een jaar uit te stellen. Maar wij vinden sporten en buiten spelen wel erg belangrijk voor onze kinderen. Buiten spelen is soms wat lastig, omdat we ZL1 nog niet buiten onze tuin kunnen laten in zijn eentje. En we kunnen niet altijd met hem mee. Vandaar dat we op zoek zijn naar een sport voor ZL1.

11 opmerkingen:

 1. Wil hij zelf ook graag iets doen?

  Ik weet dat mijn ouders mij " dwongen" om iets te doen. Uit luiheid ben ik eerst op een koor gegaan, later sporten. Maar ik heb het altijd als een verplichting gezien.
  Door die ervaring zou ik mijn kind niet zo snel op clubjes doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik het helemaal mee eens. Zulke kleintjes hoeven toch nog niet echt op een sport. Misschien kan jij of je partner wel elke week een uurtje gaan zwemmen met hem, vaak vinden ze dit hartstikke leuk op die leeftijd. (en je hebt gelijk 1 op 1 tijd)
   Gr roos

   Verwijderen
  2. Wij pushen onze zoon zeker niet, maar ik vind het wel goed om hem te wijzen op dingen die je kunt gaan doen. Hij vindt het zeker leuk om te gaan sporten, het is een erg beweeglijk ventje.

   Waarschijnlijk gaan we ook wat vaker met hem zwemmen, het is idd 1 op 1 en een leuke activiteit voor beiden. Maar dit zal dan wel in het weekend zijn, en ik zoek eigenlijk iets voor de maandagmiddag of de woensdagmiddag. Ik ben dan alleen met de kinderen, ML werkt. Ik vind het wel prettig om de middag wat te breken.

   Verwijderen
 2. Onze zoon is met 5 jaar zwemles gegaan. In deze tijd 'oud' maar hij had doordat hij merr kracht en concentratie had wel binnen 9 mnd zijn a en b, met 2 lessen per week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wachten ook tot hij vijf of misschien wel zes is.

   Verwijderen
  2. 9 maanden met 2 lessen per week is toch gewoon de gemiddelde ruim een jaar die ze er over doen. Niks spectaculair snel aan.
   Met 6 beginnen de eerste zwemfeestjes en dan mag hij niet mee in het grote bad.

   Verwijderen
 3. Vroeger speelden de kinderen veel vaker met elkaar op straat. Er zijn nog steeds jonge kinderen. Op straat spelen is er nauwelijks meer bij.
  Wel worden de kinderen gebracht, gehaald naar muziekles, sport. Dat kost toch ook tijd?.

  Voor mijn huis een pleintje met glijbaan, wipkip. Daar komen heel jonge kinderenonder begeleiding. 50 meter verderop een bankje waar de tieners hangen, fiets, brommer ee bij. Leuk allemaal.

  Vroeger voetbalden de kinderen met een zachte bal op straat. Als die bal auto's raakte, of een raam, maakte dat niet uit. Ongevaarlijke bal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nu ZL1 nog niet alleen buiten laten spelen, en zeker niet hier op straat. Dat is gewoon te gevaarlijk waar wij wonen. Door hem naar een sport te brengen, kan hij toch zn energie kwijt. Overigens zoek ik alleen iets in de buurt, ik wil maximaal 10 minuten in de auto zitten, en ik wil ook nog het liefst fietsen.

   Verwijderen
 4. Onze dochter zit sinds een half jaar op peuter/kleutergym en vindt het helemaal geweldig. Buitenspelen doet ze ook, maar ze wilde heel graag op balletles. Nu vond ik hier in de buurt niks geschikts dus dat viel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben wel nieuwsgierig waarom ZL1 niet alelen in de tuin kan ?? is het niet mogelijk om het met kleine aanpassingen wel mogelijk te maken ??
  ik kan hier zelfs zoontje van 13 maanden "alleen" in de tuin laten (als ik gewoon beneden ben en dus kan horen en zien wat er gebeurd.. ) dochter van 3 speelt in de tuin met poortdeur open zodat ze met buurkindjes van de 2 tuinen naast ons kan spelen... (evt met een plank in deuropening zodat zoontje erniet vandoor gaat... ;) ideaal. in de zomer de deur open en dochter kan haar gang gaan, binnen of buiten..
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt zwemmen ook gewoon als sport zien. Mijn dochter is begonnen met 4 en een paar dagen en had net als de kinderen die met 5 of 6 beginnen haar diplomaas a en b na ruim een jaar met 1 les per week.
  Ik zat en zit prima in het zwembad, veel beter dan in de winter kou lijden langs de lijn buiten. Dochter zwemt nu 2x per week: snelheid en schoonzwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen