vrijdag 16 augustus 2013

Inflatie

Op z24.nl lees ik net dat de consumentenprijzen in juli met 3.1 procent zijn gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Dat zou dus betekenen dat we een groot deel van onze kostenposten in ons spreadsheet met 3.1 procent moeten verhogen. Dat bekent al dat we al minimaal €30 per maand meer nodig hebben om hetzelfde te kunnen kopen als een jaar eerder.

Als je op de site van het CBS kijkt, dan zie je dat de inflatie wereldwijd de laatste maanden weer is gedaald, maar in Nederland zet de stijgende lijn nog even door.

De overheid heeft het liefst dat we nu zoveel mogelijk geld gaan uitgeven, maar hoe zien ze dat voor zich als iedereen steeds minder te besteden heeft? Het salaris gaat minder hard omhoog dan de inflatie en om onze maandlasten enigszins onder controle te houden, zijn we wel genoodzaakt om onze hypotheek steeds sneller af te lossen zolang het nog kan. Dankzij deze extra aflossingen zijn onze woonlasten in ieder geval al met €175 gedaald.

Dus onze excuses dat we ons geld nog niet direct in de economie pompen en zo dus medeplichtig zijn aan deze hoge inflatie. Wij gaan nog even door met extra aflossingen.

2 opmerkingen:

  1. MMM extra aflossingen is toch ook weer geld terug in onze economie pompen? Doorat jij aflost kan de bank weer uitlenen...:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die extra aflossingen zijn ze volgens mij juist hartstikke blij mee hoor! Dan hoeven ze minder geld aan HRA uit te geven en inderdaad kan de bank dat geld dan weer opnieuw uitlenen :)

    BeantwoordenVerwijderen