maandag 19 augustus 2013

Kleding gekocht

ZL1 heeft de afgelopen weken een groeispurt gemaakt. Kochten we op vakantie, begin juli, nog een trui van Mexx in de outlet voor hem, maar gisteren bleek dat deze eigenlijk alweer te kort is. :-( Gelukkig hebben we we nog een zoon.

Verder komen we broeken te kort. ZL1 groeide langzaam maar gestaag. Z'n benen bleven altijd wat aan de korte kant. Had hij in een trui maat 92, had hij in de broek nog maat 80. Toch merk ik dat hij gegroeid is naar maat 110, en soms wel 116. In mei had ik nog een spijkerbroek in maat 98 gekocht, maar hij begint last van 'hoog water'  te krijgen.

Dus togen we met z'n tweetjes naar de Zweedse kledingwinkel. Gezellig hoor. Prettig is dat de spijkerbroeken betaalbaar zijn, maar dat ook de pasvorm goed is. ZL1 is erg slank en fijntjes, dus de slimfits passen altijd wel. Ik heb nog even getwijfeld om online te bestellen, ivm een kortingsactie, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Waarschijnlijk had ik dan maat 104 gekocht, terwijl hij nu toch echt met broeken naar 110 is gegroeid. Ik had ook wel 116 mee kunnen nemen, maar dat werd toch wel heel erg slobberig om z'n (nauwelijks aanwezige) kont.

Enfin, kon ik toch weer bijna 100 euro afrekenen. Daarvoor heb ik: 3 paar Angry Birds sokken (en hij is er wijs mee!), 2 spijkerbroeken maat 110, 1 spijkerbroek maat 92 voor ZL2 en twee bloesjes, voor beiden eentje.

We hebben een maandelijks budget van 100 euro voor kleding, maar daar komen we lang niet aan elke maand. Maar dit keer dus wel een flinke, noodzakelijke, uitgave. In de maand september maar even rustig aan doen met kleding, en dan in oktober maar op zoek naar winterschoenen voor de kinderen.5 opmerkingen:

 1. Ik leef waarschijnlijk onder een steen maar welke winkel is de Zweedse kledingwinkel?

  Daarnaast kan ik mij voorstellen dat kinderen een stuk vaker nieuwe kleding nodig hebben dan volwassenen. Is het niet omdat ze groeien, dan maken ze het wel stuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeft dochter ook idd. shirtjes nu 110/116 (en dan valleen ze soms nog te kort :S ) (ze is 1.06) maar broeken nu net 104 idd. 98 passen ook nog wel.. (wordt eind okt pas 4 dus net iets jonger dan jullie zoon).
  kan soms hard gaan idd!

  gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi,

  Ik lees met veel plezier en bewondering jullie blog. Over het thema kleding heb ik een vraag. Wat geven jullie uit aan kinderschoenen?
  Ik heb net een eerste paar gekocht voor mijn dochter van anderhalf in een speciaalzaak en ben geschrokken van de prijzen daar. Ik vind het belangrijk dat ze goed schoenen heeft, wat geven jullie gemiddeld uit hieraan en heb je wellicht tips?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Linda,

   Ik heb in september deze blog geschreven over schoenen:http://www.watkosteengezin.nl/2013/09/nieuwe-schoenen.html.

   Zoals je kunt lezen hebben wij dit keer wel heel erg goedkoop schoenen gekocht, nog geen 25 euro per paar. Prima schoenen, maar ik vind het wel wat jammer dat ze niet van leer zijn. Volgende keer ga ik daar zeker op letten en leren schoenen kopen. Meestal slaag ik erg goed bij Scapino, de dr. Visser schoenen zijn erg goed, vind ik zelf.

   Wij hebben wel het geluk dat onze kinderen makkelijke voeten hebben, dus ik koop liever een goedkoop paar schoenen en dan over een maand of twee weer een goedkoop paar. En ach, de meeste tijd lopen ze nu met hun regenlaarzen. En dat zullen straks hun sneeuwlaarzen worden en ik hoop dat daarna de sandalen (Teva's!) ook weer snel uit de kast kunnen. In huis lopen ze vaak op sokken en op het kdv ook. Dus ze dragen hun schoenen nog niet eens zoveel.

   Van een vriendin ook wel gehoord dat zij heel veel dure merkschoenen op Marktplaats scoort. Zij weet welk merk haar kinderen goed zitten en ze gaat dan speuren op Marktplaats. Meestal worden daar nieuwe schoenen aangeboden. Mensen kopen ze in de uitverkoop maar een jaar later blijkt hun kind toch in een andere schoenmaat te zitten. En zo kun je dus goedkoop aan een paar ongedragen schoenen komen. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd voor de kinderen, maar ik heb deze zomer wel voor mezelf een paar sneakers van Esprit voor 10 euro gescoord. Ze waren helemaal perfect en ze zitten ook heel lekker.

   Ik hoop dat je wat aan onze tips hebt!

   Verwijderen