vrijdag 30 augustus 2013

Maandoverzicht juli

Lang op gewacht, maar hier is dan het maandoverzicht van juli.  Hij is al een tijdje af, maar het was er maar telkens niet van gekomen om te plaatsen en te bespreken hier. Terwijl dat wel handig is, zo'n bespreking van de maand. We kunnen dan volgend jaar weer kijken welke kosten er jaarlijks terugkeren.

Op het plaatje hieronder kun je zien wat we de laatste maanden hebben uitgegeven. In de laatste kolom, 'over' kun je zien welk bedrag we nog over hebben voor de rest van het jaar. Zoals je kunt zien, gaan we best goed.

Overzicht uitgaven van de laatste maanden

Deze maand hebben we minder uitgegeven aan boodschappen, maar we zijn natuurlijk ook twee weken op vakantie geweest. De boodschappen die we daar deden, vielen gewoon onder 'uitjes en vakanties'.

We hebben bijna 14 euro meer uitgegeven aan 'huishoudelijke artikelen'. Dat komt met name omdat we veel dingen hebben gekocht voor op vakantie en ook de reisapotheek hebben aangevuld. Ook twee grote pakken wegwerpluiers hebben we gekocht.

We hebben iets meer dan 850 euro uitgegeven aan 'uitjes en vakanties'. Dat is natuurlijk ver boven ons maandelijks budget, maar hier zit de zomervakantie wel bij in. Volgend jaar willen we onze spreadsheet zo veranderen, dat we de maandelijkse budgetten kunnen aanpassen. Nu lijkt het alsof we buiten budget gaan, terwijl het wel wat meevalt. Toch zijn we al 375 euro boven budget gegaan voor het hele jaar. En morgen gaan we ook nog een dagje naar een pretpark, dus de uitstapjes blijven komen. Daar zullen we volgend jaar meer geld voor moeten reserveren.

'Tijdschriften en abonnementen': prima. Alleen 2,50 euro uitgegeven voor de betaalpassen van de bank, wat maandelijks terugkeert.

Voor 'uit eten' hebben we nog 34,70 euro overgehouden deze maand. Maar dat telt dan ook weer niet helemaal, omdat we tijdens de vakantie ook uit eten zijn geweest. Maar die kosten zijn ook in ons vakantiebudget gaan zitten.

'Cadeautjes': nou een goedkope maand! De helft van ons budget overgehouden. Toch is dit al een 'verloren' budget, want we hebben al bijna 100 euro meer uitgegeven op jaarbasis.

Aan kleding hebben we eigenlijk niets uitgegeven. De 36 euro die we uitgegeven hebben, waren een paar wasbare luiers. Maar die hebben we maar bij het kledingbudget gezet.

Aan vervoer hebben we meer uitgegeven. Dit zijn alle tankbeurten voor onze vakantie geweest.

Onvoorziene uitgaven waren er dan weer wel, we moesten 250 euro terugbetalen aan zorgtoeslag en kindgebonden budget over 2013. Toch steeds wat vreemd, want ik heb zelf namelijk ons jaarinkomen wat hoger gezet op www.toeslagen.nl zodat we zeker weten wat terug zouden krijgen in 2014 van 2013. Alleen moeten we nu al terugbetalen wat we teveel hebben ontvangen. En dan krijgen we in 2014 dat weer terug. Wat vreemd geregeld, volgende keer beter opletten.

Overzicht uitgaven juli

In ieder geval wel weer een redelijk goede maand gehad, met een heerlijke vakantie. Dan geef je toch wel weer wat meer uit dan gepland. In augustus hebben we ook wel wat meer uitgaven, maar dat zien jullie vast komende week. Bij deze beloofd om op tijd het maandoverzicht van augustus te plaatsen!

6 opmerkingen:

 1. Jullie inkomen is vele malen hoger dan dat van ins maar wij krijgen geen zorgtoeslag en kindgebondenbudget. Kindgebondenbudget is dan ook nog wel afhankelijk hoeveel kinderen je hebt, maar zorgtoeslag krijg je nu alleen nog als je onder de 42000 euro zit als verzamel inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg jullie blog niet goed te zien, het eerste plaatje staat half over de tekst en de tekst loopt enigzins door elkaar de eerste alinea.
  Kunnen jullie daar nog wat aan doen?
  Groetjes @mamavanschatjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat zag er inderdaad wel heel beroerd uit. Bedankt voor de melding. Ik heb het inmiddels aangepast zodat het er wat beter uitziet.

   Verwijderen
  2. dank je! Zo ziet het er inderdaad een stuk beter uit! :)

   Verwijderen
 3. Dat met die zorgtoeslag hadden wij ook. Ik heb deze halverwege het jaar aangepast vanwege samenwonen en veranderingen in het inkomen, en toen moesten we ineens alles terugbetalen. Ik dacht dat ze dat vroeger aan het einde van het jaar afrekenden.

  Verder ziet jullie overzicht er goed en compleet uit, ga zo door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaat jullie hypotheekbedrag (per maand) lekker hard naar beneden, super zeg! Wij zitten nu ook op iets van €75 per maand minder, maar daar is wel anderhalf jaar overheen gegaan en nu gaat het een stuk minder hard. Maar we werken eraan, ik zit toch te broeden op een manier om het sneller te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen