zondag 11 augustus 2013

Weer een stapje dichterbij de nul

Ondanks een reactie op Twitter die ons het gevoel gaf dat wij slechte ouders zijn door onze kinderen met zo min mogelijk geld op te voeden, hebben we vandaag weer een stapje voorwaarts gemaakt in ons plan naar een hypotheekvrij bestaan. We hebben weer €1.000 afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek. Hiermee zijn we nu op 92,5% van ons plan voor 2013 gekomen. We hebben met deze €1.000 weer een blokje groen kunnen maken in ons overzicht. Nog 186 blokjes te gaan:

Voortgang aflossing van onze hypotheek

We zullen nog 2 of 3 aflossingen doen dit jaar en dan zitten we aan ons limiet voor boetevrij aflossen. Misschien gaan we nog wat bijstorten in onze spaarhypotheek, maar voorlopig ligt onze prioriteit nog wel op het verlagen van ons aflossingsvrije deel. Die moet nog minstens €46.000 omlaag zodat de verdeling van onze totale hypotheek op 50% aflossingvrij en 50% sparen ligt. Daar zullen we in het meest gunstige geval nog 2 jaar voor nodig hebben. De kans is echter groot dat we volgend jaar minder hard zullen aflossen en dat het dus nog zeker 4 jaar gaat duren.

Met alle aflossingen die we dit jaar gedaan hebben, zijn onze (bruto) maandlasten met €89,52 gedaald. Kwamen we aan het begin van het jaar nog wat geld te kort in onze begroting, vanaf volgend jaar houden we (hopelijk) eindelijk weer wat geld over. Dat is toch al een hele fijne gedachte!

12 opmerkingen:

 1. Wat een intolerante opmerking op twitter!

  Verder, jullie doen het hartstikke goed. Ik denk dat jullie kinderen baat hebben bij ouders die goed financieel overzicht hebben. Van spullen krijg je al snel teveel.

  En wat goed dat jullie maandlasten al met bijna 90 euro gedaald zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig hoor!! Kinderen hebben aandacht en liefde nodig en dat komen ze zeker niet te kort bij jullie.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jo-Ann aka Hypotheekvrijleven11 augustus 2013 om 17:38

  Way to go! En wat leuk dat je je opgebouwde spaartegoed nu ook kunt zien. Ziet er NOG positiever uit zo...!

  Enneh, laat lekker waaien joh, die idioten op Twitter en blogs. Ga maar lekker jullie eigen gang. Jullie weten wat goed is voor jullie, met alle overwegingen die alleen jullie kunnen maken.

  Of mensen snappen het echt niet (dat hun aflossingsvrije deel over pakweg 25% nog staat) en dan kun je ze het niet kwalijk nemen. Of ze snappen het wel en jullie (en andere aflossers) doen onbedoeld een appel op hun gevoel van onvermogen..... ;-)

  Bedankt voor het overzicht! Dat inspireert....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jo-Ann aka Hypotheekvrijleven11 augustus 2013 om 17:39

  Correctie: "25 jaar" had er moeten staan (i.p.v. "25%")....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jullie gaan echt lekker!! Fijn joh :) Laat die negatieve jaloerse mensen maar lekker links liggen joh... Niks van aantrekken hoor! Echt niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. elkeen zijn eigen pad, toch? Leven en laten leven. En kinderen hebben naast voeding en een dak boven hun hoofd enkel liefde en aandacht nodig om niet in de grond het idee te hebben dat ze tekortgedaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker laten waaien dat twitter-bericht, je hebt trouwens ook een top-antwoord teruggegeven! Ik vind je overzichtje top, kijken of ik dat ook voor elkaar kan krijgen. Ik zou me alleen nog graag eens willen verdiepen in het feit of het nu beter is om te aflossen in je aflossingsvrije gedeelte ( mindere eindschuld) of in je spaardeel ( dan worden de vaste lasten een stuks lager dan als wij in het aflossingsvrije gedeelte storten). Wat is wijsheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschienis dat ook wat voor mij een blokjesoverzicht. Succes met volhuden.
  Het is toch altijd weer frappant dat anderen zolekker kunen afkraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gisteren bij mijn nichtje opgepast: twee volle grote bakken aan speelgoed voor een 1-jarig meisje... Plus een boekenkast vol aan boeken. Ik denk dat enige matiging niet slecht is voor een opgroeiend mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een onzin reactie op twitter, maar wel vaak de instelling van ouders van tegenwoordig. Kinderen tevreden houden met geld en cadeau's in plaats van tijd en aandacht. Kinderen weten van gekkigheid niet meer waar ze mee moeten spelen en zijn ook niet meer tevreden met wat ze hebben. Laat je niet gek maken. Straks zijn jullie van de hypotheek af en liggen zij nog krom om die van hen af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zit nog lang niet op het bedrag dat je maximaal mag aflossen. Dit gaat (zoals eerder gezegd)over het totale hypotheekbedrag, m.a.w. je kan nog even voort.... Vraag e.e.a. na bij je bank en je krijgt de bevestiging.

  BeantwoordenVerwijderen