zondag 1 september 2013

Weer €1.200 dichter bij een hypotheekvrij leven

Weer een nieuwe maand en dus weer tijd voor een extra aflossing. Dit keer hebben we €1.200 afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek en daarmee is ons extra aflosbedrag voor dit jaar op €22.200 gekomen. Nog €500 te gaan en dan hebben we ons doel van €22.700 voor 2013 gehaald.

Nog wat getallen. We betalen nu (bruto) elke maand €180 minder dan voor de tijd dat we met extra aflossingen begonnen. We hebben door de extra aflossingen die we dit jaar hebben gedaan al €255,55 bespaard op onze (bruto) hypotheekrente en in totaal hebben we dankzij de extra aflossingen al €1.962,78 bespaard. Dat lijkt allemaal erg weinig en dat is het misschien ook wel, maar dat bedrag loopt de komende jaren alleen maar op. Ook al zouden we nu stoppen met extra aflossingen.

Voor alle extra aflossingen dit jaar hebben we wel ons spaargeld moeten inzetten, maar dat kunnen we de komende maanden weer laten stijgen doordat we in de komende 3 maanden nog maar €500 gaan aflossen.

Het plaatje van onze aflossingen is te zien via ons spreadsheet op Google Drive.

13 opmerkingen:

 1. Ik lees jullie blog en updates met veel interesse en bewondering. Ook al lijken het kleine bedragen, elke euro is er één. Weer een stapje dichterbij.
  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk, wij hadden ook een groter stuk aflossingsvrij moeten nemen...dan konden we nu nog steeds aflossen. Wij hebben dat nu afgelost (1/7 van onze totale hypo) en hopen dat de fiscale klem van bankspaarhypotheken af gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker hoor!! Heb er echt bewondering voor hoe keihard jullie gaan met het extra aflossen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds kort hebben wij nu de hele hypotheek aflossingsvrij. Een heerlijk gevoel, omdat wij toch wel blijven aflossen. Zo heb ik het idee dat ik de boel een beetje meer in eigen hand heb. Lossen we niet of minder af een jaartje, geen probleem. Lossen we wel of extra af, mooi! We zijn al iets onder de helft gedoken en dat was wel een feestje waard! (een lekkere maaltijd met aardappel in schil en een lekker toetje)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ontzettend knap hoe jullie het doen, echt petje af. Het jaar is nog lang niet om en jullie zitten al bijna op jullie (niet bepaald lage!!) doelbedrag voor dit jaar. Zou willen dat het hier zo hard ging :) Maar, deze maand verwacht ik zo'n mooie uitbetaling dat ik misschien wel 3 aflossingen van €500 in 1x kan doen, dus dan komen wij weer een leuke stap dichter bij ons doel voor dit jaar, namelijk €5.000 (en ergens in mijn achterhoofd houd ik nog het idee dat €7.500 misschien ook wel lukt).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zeg! Ik vind het helemaal niet weinig, het tikt juist lekker aan zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi,

  Met veel bewondering voor jullie doorzettingskracht qua bezuinigingen volg ik jullie blog. Wat knap dat jullie al bijna jullie aflosdoel voor dit jaar behaald hebben 22.700.
  Ik snap niet helemaal hoe jullie tot dit (grote) bedrag zijn gekomen, als ik jullie spreadsheet goed lees sparen jullie elke maand 500 euro welke wordt gebruikt voor de aflossing van de hypotheek, tel daar b.v. vakantiegeld bij op dan kom ik nog lang niet op het totaalbedrag...kan je er iets meer over toelichten?

  Bedankt voor jullie openheid op dit blog!

  Groet,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij (gezin met 3 kleine kinderen) wonen in een huis van circa 2 ton en een beginhypotheek van 225.000.
  We staan nu op een hypotheek van 191000 euro en hopen binnen nu en 3 jaar de gehele hypotheek weg te werken.
  Wij zijn dan pas 34 jaar oud, best wel bizar. We wonen nu wel relatief klein, dus wie weet gaan we ooit een stuk groter wonen, maar als je naar tevredenheid woont is het geen must.
  Ik zal dan met deeltijd pensioen gaan vermoed ik vanaf mijn 35e.

  Groeten,
  E

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vergeet te melden dat die 191000 verdeeld is in 60000 aflossingsvrij en 131000 spaarhypotheek.
  In die spaarhypotheek zit al bijna 45000 euro, dus per saldo is onze schuld nu nog maar 146000 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hypotheekvrijleven aka Jo-Ann2 september 2013 om 22:19

  Tjonge! Geweldig, hoor! Leuk om te lezen!

  Groet,
  Jo-Ann aka Hypotheekvrijleven

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En dan te bedenken dat deze bedragen van de bank zijn gecreëerd uit het niets en volledig nergens op op zijn gebaseerd, het is helemaal geen cash maar puur een bedrag wat ergens is opgeplakt. cliënten denken dat als ze bij een bank komen het gaat over hun spaargeld en hun inkomen, echter het kost de bank niks zij maken een getal en de client betaald vervolgens alleen maar om dat gat op te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen