woensdag 4 september 2013

Energie

Gaat goed met onze energie!

De afgelopen 5 maanden hebben we in totaal 2267 kWh verbruikt. Dat komt neer op zo'n 450 kWh per maand, ongeveer 115 kWh per week en dus zo'n 16 kWh per dag.

We hebben niet zuinig gedaan met de energie. De warmtepomp staat al wel twee maanden constant op koelen. Dat gaat automatisch, omdat het buiten zo warm is. En komende week wordt het weer tropisch, dus het zal nog wel een tijdje op koelen blijven staan. Dat kost ook zeker energie.

Omdat we nu voor 90% over zijn op wasbare luiers, draait de wasmachine vaker en ook langer. De meeste luierwassen gaan op een lang programma op 60 graden.

Verder hebben we met die warmte ook wel meer gedoucht. Wel wat kouder natuurlijk, maar dat kost ook wel meer energie. Ook zijn de kinderen vaker in bad geweest om het zand van ze af te spoelen.

Vanaf augustus gaan de lampen in huis ook 's avonds weer aan.

We zijn erg benieuwd hoe hard de kWh's gaan als het buiten echt onder de 20 graden wordt en er weer gestookt gaat worden.

3 opmerkingen:

 1. Tips: meer kaarsen, minder lampen.
  Maak meer gebruik van het daglicht ipv kunstlicht.
  Extra koelkast is helemaal niet nodig
  Bij investering in dubbelglas kun je vaak subsidie krijgen van de gemeente.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. meer kaarsen? Kaarsen zijn juist een heel onrendabele manier van verwarmen. Wat denk je wat een kaars kost?

   Verwijderen
 2. (zie ook opmerking bij de zonnepanelen); Wij verbruiken - na bezuinigings/vervangingsronde - nu net geen 2.000 kWh per jaar! Wel tussenwoning met gezin van 2 volw. 2 kinderen (14-16 jr). Daarnaast gasverbruik teruggebracht van ca. 1.780 m3 (2011) naar iets onder de 1.000 m3 (2012). Moet de warmtepomp koelen? Kost toch stroom die je beter kunt uitsparen?

  BeantwoordenVerwijderen