zaterdag 14 september 2013

Verjaardag

Gister hebben we de verjaardag van VL gevierd. In de ochtend eerst ZL1 naar school gebracht en daarna de boodschappen gedaan. Vervolgens snel naar huis om daar de taarten te gaan bakken. Zoals een aantal van jullie op Twitter hebben gelezen, hebben we een kokos-ananastaart, een appelplaattaart en een kwarktaart gemaakt.

Rond een uur of drie kwamen er eerst twee vriendinnen met kinderen en de zus van VL. Vervolgens kwamen rond een uur of vijf de rest van de familie. In totaal waren we met 14 volwassenen en 10 kinderen,  variĆ«rend in leeftijd van 7 maanden tot en met 8 jaar.

We hebben eerst met z'n allen een bord soep gegeten. Lekker zelfgemaakte groentesoep. De soepballetjes waren met 35% korting bij de AH, dus dat was lekker handig. Hoefden we die niet zelf te draaien. Verder ook de groente alvast kantklaar gesneden gekocht. Omdat we toch wel erg veel pepers hebben, hebben we er eentje door de soep gedaan. Die was lekker pittig. We serveerden er drie stokbroden met kruidenboter bij.

Daarna gingen de vriendinnen met hun kinderen weer naar huis, dus het was weer wat rustiger. Snel koffie zetten en daarna nog even gezellig bij elkaar met koffie en een stuk taart.

Rond 20:30 uur ging de visite weer op huis aan en konden wij de kinderen op bed leggen en nog even de stofzuiger door het huis heen halen. En vervolgens zijn wij ook snel naar bed gegaan. Wel vreemd dat je moe wordt van verjaardagsvisite!

We hebben voor ongeveer 50 euro boodschappen gedaan. Dat was eigenlijk vrijwel alleen voor de verjaardag, met drinken erbij, de ingredienten voor de soep, de taarten en nog wat hapjes. We hebben echter vrij veel over, waaronder brie, toastjes en nootjes. Dat bewaren we dan maar voor de verjaardag van DL, eind van deze maand.

En, wat heeft VL dan gekregen? Een mooie stamppotpan. We zijn toch maar voor een gewone pan gegaan, in plaats van een snelkookpan. Verder het tijdschrift Flow, een spelletje die echter nog geruild moet worden, een bon van de H&M, 3 planten en een bos bloemen, het boek 'Duizend dingen over Nederland' en ook nog een abonnement op de Flow. Nou, behoorlijk verwend dus!

3 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd en zo te lezen heb je een fijne dag gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Klinkt als een leuke en gezellige dag. Ik word ook altijd doodmoe van een dagje visite, het kost mij veel moeite om al die prikkels te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. verjaardagen vind ik ook erg leuk maar ook doodvermoeiend. eerst bedenken welke hapjes en welk eten, en welk drinken er nog moet komen, dan nog alles kopen en een plek geven, dan nog heel de dag visite verzorgen.. maar vind het ook gewoon erg leuk en fijn om het te kunnen vieren :)

  gefeliciteerd!
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen