zaterdag 21 september 2013

Nieuwe schoenen

Vandaag met de jongens naar Van H.aren geweest voor nieuwe schoenen. Ik had leuke schoenen zien staan in het foldertje en ook ZL1 was er enthousiast over.

Het voeten opmeten ging ook erg vlot: ZL1 is eigenlijk in maat 27 gebleven en ZL2 is anderhalve maat gegroeid. We hebben maat 25 voor hem genomen. Zijn vorige schoenen hebben we eind maart gekocht, en toen had hij maat 23.

We hebben nu twee paar leuke schoenen voor ze gekocht en we waren 45,80 euro kwijt. Dus zeker niet de duurste schoenen, maar ze zitten gewoon goed en ze lopen er prima op. Ze hebben gelukkig ook niet de lastigste voeten. Ze zijn dan wel niet van echt leer, dus we moeten nog maar even zien hoe het bevalt. Maar ach, ik koop liever nog een extra (goedkoop) paar schoenen dan 1 keer een duur paar schoenen.

En wat dan helemaal je dag weer goed maakt, is dat ZL1 vanavond toen we nog een rondje gingen fietsen zei: 'Mama, ik ben echt heel blij met mijn nieuwe schoenen!'

13 opmerkingen:

 1. Hier kopen wij altijd 2e hands dan praat je over een 1 euro tot 3 euro voor een paar soms vis je er echt juweeltjes tussenuit bv onze zoon draagt nu Clarks echt hele goede schoenen echt leer, en zeer soepel. Ze krijgen hier wel iedere maand een paar :) en wat niet past wordt weer voor het zelfde geld of meer verkocht :)

  Zo zijn wij geen 50 euro kwijt per jaar aan schoenen voor 6 personen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar koop je deze?

   Verwijderen
  2. Zo doen wij dat ook. Kringloop en rommelmarkten zijn een goudmijn voor kinderschoenen.

   Verwijderen
 2. Wij vinden goede schoenen belangrijk. Dochter heeft nu schoenen van 100 euro (4 jaar oud)

  Wij hebben ook een stevig inkomen gelukkig. Anders kon dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede schoenen blijken niet dure schoenen te zijn. De beste schoenen bleken van het eigen dr vissermerk van s.cap.ino te zijn.

   Verwijderen
 3. Voor dochterlief afgelopen week schoenen gekocht. Zo schattig hoe ze er nu op probeert te lopen. Hahahaha. En voor mij zelf 2 paar. 1 echt leer en 1 nep. Ben benieuwd hoe ze gaan bevallen. Zoonlief had vorig jaar Clarks, super schoenen en dit jaar nog stevige sportschoenen. Waarschijnlijk kan hij er wel de hele winter mee door, want als het echt koud is/sneeuw ligt heeft hij toch snowboots aan. Maar daar moet ik nog even om kijken. En meestal ben ik rond de 50 euro kwijt voor winterschoenen en dat is ook wel mijn max eerlijk gezegd. En zomerschoenen had hij dit jaar 3 paar voor 40 euro. Helaas waren de "echte" schoenen zo maar stuk, de zool scheurde. Dit waren gympies, heel leuk maar super onhandig. Een paar plastic klompjes en sandalen. En zo komen wij het jaar wel door.

  Waren jullie lekker goedkoop uit voor 2 paar winterschoenen en nu hopen dat ze er ook lang op kunnen doorlopen, want op een gegeven moment zijn er ook bijna geen schoenen meer te koop.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dochter heeft net laarsjes gehad van van H. van oma. zoontje heeft ook schoentjes, maar passen bijna niet (even schoenlepel kopen deze week). hij is 14 mnd de schoentjes zijn maat 21. voor zn verjaardag gehad, eigenlijk 20 maar al laten ruilen voor 21. geen idee wat hij met zn tenen doet.. maar krijg ze echt moeilijk aan (wel ruimte over dus niet te klein.. ?) nog n.ikes staan die ik gekregen had van een tantje ook maat 21, die gaan wel makkelijk aan maar zijn te stevige, zware schoenen dus kan hij echt niet op lopen. hij heeft gewoon grote voetjes.. :p komt van papa (1,98 en maat 46... ik maar 1.57 en maat 37 :p) maar schoonmoeder wil voor zoontje ook nog nieuwe schoentjes shoppen :) we krijgen de meeste schoenen voor de kids van haar. echt superlief :)

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IK kreeg de tip van de schoenenwinkel om je hand in de knie te leggen en dan de schoen aan te doen zodat ze niet met hun tenen omhoog gaan. Zo blijken ze een natuurlijke houding te hebben om de schoenen aan te doen. En idd het helpt wel, nog wel wat proppen omdat ze het nog niet gewend is. Bij opmeten mt 19 en dan zei de mevrouw mt 20 is goed.
   Wellicht dat je dit even kunt proberen, veel succes in elk geval.

   groetjes,
   Janneke

   Verwijderen
  2. thnx.. al vraag ik me af waar ik die 3e hand vandaan haal?? hoe doe jij dat dan ?? ik heb 2 handen nodig om hem schoenen aan te doen.. ???

   Verwijderen
 5. Fijn dat je zo goed geslaagd bent met schoenen kopen! Ik koop voor de kids wel leren schoenen i.v.m. het ademen (zweetvoeten). Ze hebben hele smalle lange voeten...bij van Haren ook leuke schoenen gezien, maar voor hen niet passend. Voor 70,00 euro geslaagd. Dezelfde als vorig jaar alleen een andere kleur. Op schoenen kan/wil ik niet bezuinigen. Hij doet wel 2/3 jaar met dezelfde winterjas die nog steeds goed past en lekker warm is. Ieder zijn/haar keuzes!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind leren schoenen ook erg belangrijk, ik trek zelf ook geen plastic schoenen aan. Als je bijv. Zalando in de gaten houdt, kun je in de sale leren schoenen scoren voor het zelfde bedrag. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook alleen leren schoenen; van nepleer en plastic schoenen zijn binnen een week de neuzen kaal.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen