zaterdag 9 februari 2013

Boodschappen voor de komende week

Vorige week hebben we de wekelijkse boodschappenblog overgeslagen. ML had veel te vertellen over kinderopvang, de warme truien dag en de overlijdensrisicoverzekering.
Deze week hebben we 73,99 euro uitgegeven voor een hele week.

Wat gaan we eten:
Vrijdag: patat bij de snackbar gehaald. Dit komt uit het 'uit eten' budget.
Zaterdag: snert
Zondag: snert
Maandag: stamppot prei met roomkaas en gerookte kipfilet
Dinsdag: bami
Woensdag: bami
Donderdag: hutspot
Vrijdag: aardappels, schnitzel en broccoli

Voor dit weekmenu hadden we nog wel wat op voorraad, zoals prei, knolselderij, worst. Een verklaring voor het hoge weekbedrag voor boodschappen komt omdat we twee flessen rode wijn hebben meegenomen (9,75) hacheevlees (3,75) en kipfilet (3,04). De rode wijn gaat in de voorraadkast en het vlees gaat in de vriezer. Dat eten we volgende week, dus waarschijnlijk zijn we dan weer wat goedkoper uit. Verder heeft ML een heerlijke 'slof' gebakken met o.a. amandelspijs, dus die was ook behoorlijk prijzig.

We hebben nu nog 163 euro over. Daar moeten we nog 13 dagen van eten. Dat is ongeveer 12,50 euro per dag.

15 opmerkingen:

 1. Nog 13 dagen eten? Duurt februari bij jullie korter ofzo?

  Wel leuk om andermans weekmenu zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik tel toch echt precies 13 dagen tot einde van de maand nadat dit weekmenu voorbij is. Dus vanaf volgende week vrijdag (tot die tijd hebben we namelijk al genoeg eten in huis) :-)

   Verwijderen
 2. Erg leuk om jullie te volgen! En respect voor jullie boodschappenbudget! Dat is hier met twee pubers wel een klein beetje anders, hoewel we proberen om ook rond dat bedrag per dag uit te komen. Twee dagen achter elkaar hetzelfde op het menu zal zeker helpen... iets om over na te denken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is deze week ook wat extreem met snert en bami. Toch eten we zeker 1x per week op deze manier. We varieren dan met spagetti, bami, nasi of soep. Invriezen willen we doen, maar we hebben te weinig vriesruimte helaas.

   Verwijderen
 3. 2x zelfde eten achter elkaar vindt ik geen goed idee, vries het in en maak een of 2 kliekjes dag maar zo wel met variatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij eten ook wel eens twee dagen achter elkaar hetzelfde hoor, niks mis mee!

   Verwijderen
  2. Is ook geen ramp, maar als je de bami,snert invriest kun je dat ook de week erop eten.

   Verwijderen
  3. Ik maak vaak op zondag voor de eerste 3 dagen van de week het eten voor zover mogelijk klaar. Maak dan ook gerust 2 schalen stamppot, waarvan we er 1 op zondag eten en de tweede op dinsdag, in de koelkast blijft het prima en je eet de maandag dan wat anders voor de afwisseling. (Ik werk 3 dagen en heb 4 kinderen (1, 13, 10 en 5))

   Verwijderen
 4. Fantastische score, een tijdsbesparend menu voor komende week lees ik zo.
  De hypotheek vliegt naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker week menu, wat voor groente en vlees eet je bij de bami? Hutspot met spek en worst?
  Zelf deze week op de markt een rodekool gekocht 3 kilo zwaar voor 1 euro. Hier kunnen we wel vier keer van eten. Doe dan zakjes in de vriezer,maar als je potten met deksel spaart die uit kookt, zou je daar volgens mij ook wel de gekookte nog hete rode kool in kunnen doen. Vermoed dat het dan geen maanden goed blijft ,maar vast wel een paar weken. Dan heb je geen vriezer nodig. Ik heb daar zelf geen ervaring mee,maar misschien een mede lezer van dit blog.
  Jullie blijven goed binnen het budget.Martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorheen deden we altijd runderreepjes voor 4 euro per bak door de bami en nasi. Een paar weken geleden hebben we besloten om het vlees weg te laten en nu doen we er 'geroerbakte eierreepjes' doorheen. :-)

   Als groente hadden we altijd een kantklaar pakket van de Appie, maar nu maar een keer een zak wokgroente van de Euroshopper meegenomen. Ben benieuwd!

   Verwijderen
 6. Wij doen altijd per persoon een lekkere plak ham met gebakken ei. Wij willen ook bezuinigen op vlees, minder maar wel lekker. Zo doe ik nu ook voor de smaak een klein stukje spek door de hutspot een over gebleven stukje gehakt bak ik dan weer in het vet wat overbleef van het spek voor de smaak.
  Je zou met dit weekmenu ook net een extra prei en wortel en ui kunnen kopen voor de bami met bv nog een kool of paprika erbij. Maar snap de keus voor een zakje gemak ook.Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk ook eens op Genoeg.nl voor lekkere consumindertips en inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen