maandag 11 februari 2013

Vervolg plan om kosten ORV te verlagen

Een kort vervolg blog. Vorige week had ik namelijk het plan bedacht om te gaan besparen op onze overlijdensrisicoverzekering. Deze keer door onze aflossingen inmiddels meer uit dan nodig bij overlijden van één van ons. Ik heb toen direct rechtstreeks met de bank contact opgenomen en de vraag gesteld of het mogelijk is en hoe dit geregeld moet worden. Mijn vraag zou worden doorgestuurd naar de betreffende afdeling en die zou binnen 20 dagen contact met mij opnemen.

En zo geschiede. Vandaag kreeg ik een e-mail van onze geldverstrekker. Daarin werd verzocht om dat via onze contactpersoon, de Hypotheker, te regelen. Er zat ook een verklaring bij dat ondertekend teruggestuurd moest worden als we de polis zonder advies van onze tussenpersoon wilden wijzigen. Ik heb direct maar met onze Hypotheker gebeld en de vraag aan hun voorgelegd. We worden over minimaal 5 werkdagen teruggebeld, want het was erg druk met belafspraken.

We weten dus nog niet waar we aan toe zijn, maar omdat we niet direct te horen kregen dat het niet mogelijk was om ons risicokapitaal te verlagen, gaan we ervan uit dat dit gaat lukken en we hiermee binnenkort weer een paar euro per maand kunnen gaan besparen. Alle kleine beetjes helpen, zullen we dan maar zeggen.

3 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik dit niet zo'n strakke aktie. Weet niet of je wellicht ook een begrafenis verzekering hebt, maar vaak is het voordeliger om je orv te laten lopen voor het hogere bedrag en die er dan uit te gooien. De meeste kosten gaan eerst op aan administratiekosten. Hoe jonger je was toen je de verzekering sloot des te voordeliger. Ik zie het ook als mogelijkheid om iets aan je kinderen achter te laten.Het zal waarschijnlijk centenwerk zijn dat je bespaart en je hebt een gegarandeerde spaarpot als je overlijdt. Begraven wordt steeds duurder dus dat heb je dan mooi afgedekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De besparing is inderdaad heel klein. In de totale looptijd die we nog te gaan hebben, zullen we bijna €2.300 besparen als we ons risicokapitaal met €40.000 gaan verlagen.

   Maar de kans dat we in de komende 18 jaar komen te overlijden is theoretisch gezien vrij klein en in 2031 houdt deze ORV op.

   We kijken vooral even naar de mogelijkheden om te besparen. We weten nog niet of we deze kleine stap ook echt gaan maken.

   Verwijderen
 2. Kun je niet van die overlijdensrisicoverzekering af? Valt die niet los te koppelen van de hypotheek? Dan kun je gewoon "los" een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor een bedrag dat je voldoende vindt (wat bijvoorbeeld weer die 230.000 uit zou keren bij een overlijden, maar dat bedrag wil je misschien lager/hoger). De premies zijn de laatste jaren namelijk behoorlijk gedaald. Ik ben er niet verder ingedoken, maar volgens mij kun je nu voor een veel lagere premie dan 10 jaar geleden een hele goede dekking krijgen. Moet de OVR natuurlijk los te koppelen zijn....

  BeantwoordenVerwijderen