woensdag 13 februari 2013

Nieuwe aflossing: €3.183

We hadden een tijdje geleden al een plan gemaakt om eigenhandig van onze aflossingsvrije deel van de hypotheek een annu├»teitenhypotheek te maken. We zullen dan in oktober 2030 deze hypotheek volledig hebben afgelost. Dat duurt natuurlijk te lang en daarom gaan we proberen het tempo wat te verhogen. Zolang we nog voldoende spaargeld hebben, kunnen we best wat interen en verhogen we ons doel voor 2013 naar het maximale boetevrije bedrag van €22.700. Als we dit de komende 10 jaren kunnen blijven volhouden, dan zijn we zelfs 7 jaar eerder hypotheek vrij (tenminste wat het aflossingsvrije deel betreft).

We hebben nog geen bevestiging gekregen voor onze eerste aflossing van 2013, maar onze aflossing van 2011 is ook nooit schriftelijk bevestigd terwijl onze hypotheekrente wel omlaag ging. Bij onze hypotheekverstrekker bleek ook nog ons oude adres te staan. Dit hebben we vorige maand na de eerste aflossing van 2013 pas aan laten passen.

Voor het niet mooi ronde bedrag hebben we ook een verklaring. Omdat we eind februari op 1/6 deel van het jaar zitten, moeten we dus eind februari tenminste 1/6 deel van €22.700 hebben afgelost om op schema te zitten. Daarom hebben we zojuist een aflossing van €3.183 gedaan. Daarmee zitten we nu voor 2013 op een totaal van €3.783 en hebben we in 2013 onze (bruto) woonlasten met €16,08 per maand omlaag gebracht.

Ons aflossingsvrije deel van de hypotheek komt hiermee op €203.217.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi bedrag!!Ik hoop voor jullie dat het beoogde doel gehaald kan worden en anders is in ieder geval dit stuk al helemaal van jullie!Geen rente meer over dit deel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat gaat lekker zo!
  de lijstjes planning kan de prullenbak in !

  proef ik hier een nederlandse bankenmentaliteit.. een ruime begroting en een super realisatie = bonus!!

  nee hoor geintje, je mjb enorm bijstellen vraagt om karakter

  wat voor auto rijden jullie eigenlijk met 3 kids ? en gaan jullie daar ook mee op vakantie ? of heb ik dat blog gemist?

  groet Archie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha. Maar het lijstje blijven we nog wel een beetje volgen. We blijven op minimaal €600 per maand aflossen + de bespaarde rente per maand. Dus het minimum zit nu op €616,08 per maand.

   Onze auto's staan volgens mij wel ergens genoemd. Onze gezinsauto is een Volkswagen Passat Station. Daar passen met wat passen en meten 3 autostoeltjes in. We zijn nog niet met ons vijven op vakantie geweest, maar het plan is om in de zomer te gaan kamperen met een 4-persoonstent. Dat gaat nog wel een uitdaging worden om alles mee te krijgen zonder dakkoffer.

   Verwijderen
 3. Wat zijn jullie ontzettend goed bezig!! Hopenlijk kunnen wij hier over 1,5 - 2 jaar aan beginne. Eerst zijn we bezig een verbouwingskrediet weg te werken.
  Enne kamperen met 3 jonge kinderen is goed te doen hoor! Ons 1e jaar zijn we ook met tent gegaan met 3 kinderen van net 1, 3, en net 5 jaar oud. Geweldige vakantie geweest. In een Hyundai Elantra Hatchback, wel met dakkoffer. Maar een veel kleinere kofferbak als jullie. Je had de overige kampeerders moeten zien kijken! Tent, 4 stoelen, buggy, campingbed, luchtbedden, tafel, kookstel, etc. etc. allemaal uit een kofferbak en (kleine) dakkoffer.
  Overigens voor ons een onmisbare accesoire inmiddels. Hij heeft zijn geld wel opgebracht. Elk weekendje weg ging de dakkoffer mee. Nu met een vouwwagen nemen we hem nog steeds mee. Pas nu er geen buggy en campingbedje meer mee hoeft, zouden we zonder kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen