zaterdag 23 februari 2013

Boodschappen

Ons weekmenu voor deze week ziet er zo uit:
Zaterdag: eten we bij opa en oma
Zondag: prei-lasagne (nog niet eerder gemaakt, dus we zijn benieuwd!)
Maandag: gebakken aardappels, spruitjes en een kaassouffle, de kinderen een visstick
Dinsdag: spaghetti
Woensdag: spaghetti
Donderdag: boerenkool met worst

En dan zit de maand februari er alweer op!

Deze week was ik voor de boodschappen 34 euro kwijt. Lekker goedkoop! Naast wat ingrediënten voor het avondeten heb ik 2 pakken yoghurt meegenomen, 1 lekker Mona puddinkje voor de zondag, 3 pakken melk, 1 pak drinkyoghurt, mandarijnen, roosvicee en limonadesiroop.

Verder hadden we nog behoorlijk wat op voorraad, zoals de boerenkool, de prei, de aardappels en de vissticks.

Om te onthouden voor de volgende keer: ZL1 ging gezellig mee. Hij mocht de koekjes uitzoeken en zocht natuurlijk de duurste koekjes uit. Ik heb snel nog de Kanjer stroopwafels weten te ruilen voor de Euroshopper variant! Het is toch prettiger om alleen de boodschappen te doen.

6 opmerkingen:

 1. Juist wel meenemen en uitleggen waarom je die andere meeneemt. Jong geleerd oud gedaan. Die van mij is nu 7 maar al een kei in het vergelijken van prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog makkelijker en goedkoper: geen koekjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die euroshopper dingen laat ik ook heel gemakkelijk liggen, niet te vreten en dan liever geen geld aan uitgeven,
  Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn dochters zijn nog te klein om te kiezen in de winkel. Mijn zoon mocht het vroeger niet omdat ik geen zin had in een jengelend kind. Voor hem was het duidelijk dat ik degene was die boodschappen doet. Tegenwoordig mag hij al eens kiezen, en dan gaat het eigenlijk om een keuze tussen 2 items die ik aanwijs. Vb: groente: witlof of prei; chips: paprika of ketchup; thee: rozebottel of linde; broodbeleg: hesp of worst... ik zeg maar wat hé. Ook laat ik hem per boodschap maar één keuze maken. Ik blijf degene die bepaalt wat er in het karretje belandt. Ik heb hierover bijna nooit problemen met hem. Thuis mag hij dan wel kiezen wat er uit de aanwezige voorraad in zijn boekentas meegaat. Appel of banaan; rozijnen of noten; letterkoekjes of speculoos;...
  Hij is nu 11, bijna 12. Ook met kleding en schoenen werk ik nog volgens dit systeem. Benieuwd hoe lang dat vol te houden is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik vertel; hier wordt geen zuivel gebruikt dan, jok ik. Want ik heb altijd kaas in huis. En 1 kg. kaas is 10 ltr. melk. Maar melk/yoghurt soorten. Never nooit! De koeien krijgen nu ander eten dan vijftig jaar geleden. Toen was het gras en één koek. Nu is het vaak meer graan dan gras. En op botontkalking zit ik niet te wachten. En geen zuivel is een mooie besparing op het H.H.budget. Thee, bouillon en water, daar is niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat heeft deze reactie met het blog te maken??

   Verwijderen