zaterdag 16 februari 2013

Boodschappenblog

Ondanks een flinke verkoudheid en wat griepachtige verschijnselen, heeft VL toch gisteravond weer de wekelijkse boodschappen gedaan. Toch wel lekker om er even uit te zijn. ML bood wel aan om te gaan, maar VL vindt het toch wel erg fijn om zelf de boodschappen te doen. Consuminderen en besparen is toch te leuk om dat aan een ander over te laten!

Eerst even snel naar het Kruidvat om daar keeltabletjes en ibuprofen te halen. Hoewel kamillethee met honing ook werkt, is het wel prettig om zo af en toe een tabletje in je mond te steken. Ook was de Nivea doucheschuim in de aanbieding, dus hier ook 3 verpakkingen van meegenomen.

Daarna naar de AH, dit is ons weekmenu:
Zaterdag: diepvriespizza
Zondag: zelfgemaakte groentesoep met zelfgemaakt stokbrood (jullie lezen morgen hoe dat gaat!)
Maandag: hachee met aardappels en een blikje doperwtjes en worteltjes voor de kinderen
Dinsdag: nasi
Woensdag: nasi
Donderdag: boerenkool
Vrijdag: zuurkooltaart

We waren ongeveer 70 euro kwijt. Naast de ingredienten voor het weekmenu moesten we ook producten meenemen zoals olijfolie, zeezout, vier seizoenenpeper, suiker, en tarwebloem. Ook was de chocola in de bonus, dus dit ook meegenomen.

We hebben nu nog ongeveer 50 euro over voor de resterende 6 dagen van februari. Het moet ons gaan lukken om ook deze maand onder de 300 euro te komen voor de boodschappen!

Ik maak me meer zorgen over ons 'huishoudelijke artikelen' budget. We reserveren hier 50 euro in de maand voor, en dat is voor luiers, wasmiddel, schoonmaakartikelen, doucheschuim en medicijnen als paracetamol, dus de artikelen van de drogist. We hebben voor deze maand nog 2 euro over...

Ik ga me morgen hier maar eens in verdiepen. In ieder geval levert het een blog over de huishoudelijke artikelen op!

2 opmerkingen:

  1. Je zou zelf wasmiddel kunnen maken, kost echt heel weinig. Het is de beroemde sunsoda, lekker spulle
    tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt je zorgen over het budget voor huishoudelijke artikelen. Ik begrijp dat jullie overal netjes een budget aan hebben gehangen en dat is uit oogpunt van bezuinigen natuurlijk prima uitgangspunt. Je bezuinigt altijd makkelijker als je meer inzicht hebt. Maar eerlijk gezegd begrijp ik de splitsing tussen "normale" boodschappen en "huishoudelijke artikelen" niet goed. Jullie verstaan daaronder luiers, wasmiddels, doucheschuim e.d. Maar als ik dit naar mijn situatie bekijk: die huishoudelijke artikelen koop je toch over het algemeen als je boodschappen doet? En misschien zelfs wel in dezelfde winkel (ook al zijn het drogisterij-artikelen). En waar leg je dan de splitsing? valt wc-papier nou onder boodschappen of onder huishoudelijke/drogisterij-artikelen? Kortom: ik zou met de budgetten schuiven of het gewoon eenvoudiger indelen. Wij hebben gewoon een maandelijks budget voor boodschappen (staat ook op een aparte rekening waar man en ik beiden van kunnen pinnen) en daar gaan alle supermarkt-inkopen vanaf, maar ook de drogisterij, de notenbar als we daar eens zijn, een wasmiddelen-aanbieding, etc.etc.
    50 euro per maand voor huishoudelijke zaken, zeker als de luiers er ook van betaald moeten worden, is gewoon krap.

    BeantwoordenVerwijderen