zondag 15 september 2013

Prinsjesdag: Iedereen levert volgend jaar in

Komende dinsdag is het weer zover. Prinsjesdag. En dat zal dit jaar niet heel veel positieve verrassingen brengen is de verwachting. Zo zal iedereen minder geld te besteden hebben volgens z24.nl. In datzelfde artikel staat ook "het kabinet gaat verder proberen mensen te prikkelen om meer uit te geven." Het zou natuurlijk heel goed voor de economie zijn wanneer we massaal weer aan het kopen gaan, maar wat ik niet helemaal begrijp is dat het wel heel moeilijk gemaakt wordt om meer uit te geven als je aan alle kanten gekort wordt.

Voor ons is het in ieder geval duidelijk. Wij zullen volgend jaar minder geld te besteden hebben door allerlei lastenverzwaringen. En daardoor zullen wij voorlopig nog niet mee doen aan het plan om massaal weer aan het kopen te gaan. Wij proberen onze vaste maandlasten een beetje stabiel te houden en dat doen we ook komend jaar weer met wat extra aflossingen. Wanneer we dat niet doen, zullen we met alle nog komende bezuinigingsplannen en met ons huidig aantal arbeidsuren ooit geen geld meer overhouden om nog wat aan het aflossen van onze hypotheek te doen.

Wat verwachten jullie van de komende prinsjesdag?

11 opmerkingen:

  1. Niet zoveel eigenlijk... Ik wacht het allemaal maar af, want tot nu toe zijn alle plannen waar zoveel commotie over wat niet eens uitgevoerd, dus ik heb zoiets van: eerst zien, dan geloven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij gaan ook fijn door met zuinig leven en goed voor onszelf te zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd eerst zien dan geloven. Wij gaan verder met zo min mogelijk uitgeven.

    We hebben ons voorgenomen om meerdere keren per jaar naar Duitsland te rijden en daar groot in te kopen. Waarom kan het allemaal daar veel voordeliger zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In Duitsland is er geen minimumloon en liggen de huurprijzen van de winkels lager.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij zijn beide Zelfstandig en passen ons werk aan op deze plannen. Zelf ben ik belastingadviseur en weet straks vooraf al hoe ik qua inkomen ga uitkomen.

    Ik ga niet voor Jan lullo werken namelijk.

    Advies nodig? Mail gerust!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onze regering praat over ouderen die wel wat meer geld hebben en deze mensen het maar moeten uitgeven. Dat spaargeld zit in huizen. Ons huis staat al jaren tegen een marktconforme prijs te koop. Maar verkopen wil niet door de extreme eisen van de banken. Kan iemand een hoek uit een huis halen en met stenen betalen? Als er al andere mensen op de stoelen moeten in Den Haag dan graag mensen die iets meer midden in het leven staan. Goed idee?; iedereen die daar werkt een absoluut minimum inkomen betalen en als extra hun woon- en werkkosten. Al het overige geld komt op een geblokkeerde spaarrekening. Daar kunnen deze bestuurders na vijf jaar bij. Pas als je aan den lijve ondervind hoe je leeft met dit inkomen, dan mag je pas erover beslissen. (Van het absolute minimum hoeven wij het gelukkig nog niet te doen).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We zien wel wat het ons brengt. We gaan door met wat we al deden: zuinig leven en proberen zoveel mogelijk de vaste lasten naar beneden te krijgen door aflossen en door voor mij het eigen risico van de ziekte-premie hoog te houden. Voor man kan dat niet i.v.m medicatie en meer artsbezoek, maar waar mogelijk schrapen we (met het nodige plezier) het geld bij elkaar om toch nog lekker te kunnen leven. Voor ons een ruim idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor mij komt het steeds verder weg, zeker nu wij in Duitsland wonen. Ik heb er steeds minder mee te maken. Wij zijn juist weggegaan omdat ik het idee heb dat wij helemaal zelf voor onszelf moeten zorgen. En in Nederland kunnen wij dat gewoon niet betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. gewoon doorgaan met op de centjes letten.
    ik ga me vanavond en morgen inlezen op wat we morgen te horen krijgen, en wat het voor mijn gezin zal betekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voor ons lijkt het mee te vallen, al ben ik wel benieuwd hoe het met de zorgtoeslag van onze studentenzoons komt. Jongste zoon studeert thuis, doet aan zelfstudie en krijgt ook geen Stufi.

    We hebben geluk dat onze zoons bijna klaar zijn met studeren. Dus alle bezuinigingen op kinderen krijgen wij niet mee te maken. Al ben ik het ook niet eens met die bezuinigingen. Behalve dan de studieboeken voor het voortgezet onderwijs.
    Vroeger waren die voor mensen met lage inkomens al gratis.
    Verder hoeven die boeken niet duur te zijn, het kan goed met een boekenfonds. Skip verder de werkboeken (kan net zo goed in een map of schrift) en alle dure digitale hulpmiddelen werden ook niet of nauwelijks gebruikt, dus dat kan vast voordeliger of anders.
    We gaan wel merken dat de belastingvrije voet wordt afgebouwd. De mijne werd al afgebouwd en straks die van mijn man ook.
    Ik ben chronisch ziek en mijn astmamedicatie maakt me zieker dan de astma. Ik gebruik alleen nog ibuprofen en heel af en toe luchtwegverwijders. Scheelt een boel geld en ik voel me er gezonder bij. Dit heb ik in overleg gedaan met huisarts en longverpleegkundige.

    We leven al jaren behoorlijk zuinig. Na een heel krappe periode, hebben we het financieel beter gekregen en zijn daar maar deels naar gaan leven. We kunnen gelukkig wat opvangen en blijven op deze zuinige manier door gaan.

    BeantwoordenVerwijderen