zondag 26 mei 2013

Beurs Ouders Natuurlijk

Gisteren is VL met DL en twee vriendinnen naar de beurs Ouders Natuurlijk in Doorwerth geweest. Het was een flinke reis per auto, maar omdat we de brandstofkosten delen, valt dat wel weer mee.

De beurs Ouders Natuurlijk (www.oudersnatuurlijk.nl) is bedoeld voor (aanstaande) gezinnen die interesse hebben in bewust en natuurlijk leven. Er zijn binnen een groot aantal kraampjes van onder andere Kaatje Katoen (www.kaatjekatoen.nl), Little Shop around the Corner (www.littleshoparoundthecorner.nl), de Vereniging van Draagdoekconsulenten (www.draagdoekconsulenten.nl) het Kenniscentrum Borstvoeding (www.borstvoeding.com). Zo kan ik nog een flinke lijst opnoemen, maar die kun je natuurlijk op de site ook nalezen.

Daarnaast werden er nog een groot aantal workshops en lezingen gegeven. Wij hebben er twee gevolgd: Buiten spelen is fijn! door Alberthe Papma (www.ziningroen.nl) en Relaxte ouders! door Annette van der Maarel (www.familycounselling.nl). We hebben van Alberthe goede tips gekregen om met onze kinderen het bos in te gaan en met ze te gaan buiten spelen. Daarna hebben we van Annette weer ideeen gekregen over hoe we omgaan met het familieleven: probeer eens wat vaker 'nee'  te zeggen tegen verplichtingen en gewoon de boel eens de boel te laten.

Wat ik ook nog zeker het vermelden waard vind, is de site www.zonnespel.nl. Dit zijn coöperatieve spellen, waarbij je dus samen wint of samen verliest.

Ook voor oudere kinderen werd er genoeg georganiseerd, er was een zwembad waar een demonstratie survivalzwemmen werd gegeven, kinderen mochten met Kapla bouwen, de hier eerder genoemde coöperatieve spellen spelen en daarnaast werd er een verhaal voorgelezen van www.droomvallei.nl en werd er kleuter- en peuteryoga gegeven.

Kortom, het was een erg inspirerende dag en daarnaast ook erg gezellig. De sfeer was rustig en gemoedelijk. We dachten eerst dat we in een geheime 'club'  terecht waren gekomen. Bijna iedereen knoopte zoon of dochter in een draagdoek (wij ook!). Er waren wel een aantal kinderwagens te zien, maar die waren op 1 hand te tellen.

Volgend jaar gaan we zeker weer naar de beurs Ouders Natuurlijk!

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruikte de draagdoek bijna 22 jaar geleden al. Het draagt heerlijk en geeft bijna geen belasting voor de rug. Mijn advies voor borstvoeding haalde ik bij "Borstvoeding Natuurlijk" en zo heb ik tweede zoon ruim een half jaar gevoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben maar klein. mn kind zit mij letterlijk in de weg.. ik voel me meer dan 9 mnd zwanger dan.. helaas. want op zich is het heerlijk!! ik vind het dus ook erg jammer. daarbij ben ik mn draagdoek kwijtgeraakt op vakantie.. dochter had m gepakt om op haar kamer te spelen en de dag erna met inpakken lag ie dus niet op mijn kamer en is ie vergeten ben ik bang: ( maar voordeel van de kinderwagen.. dochter kan op t plankje.. en alle spullen kunnen onderin.. wel neem ik steeds vaker mn buikdrager die k ook nog heb liggen mee als zoontje niet in wandelwagen wil. hij is wel van t contact. dochter had dat nooit. wou dr eigen gang gaan en vooral niet te dichtbij bij papa en mama zijn.. ;) kinderen kunnen zoooo verschillend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen