zaterdag 25 mei 2013

Bordspellen

Wij spelen regelmatig een analoog spelletje, oftewel een bordspel. Meestal spelen we de wat grotere bordspellen, zoals Carcassonne, Ticket to Ride en De Kathedraal die ook leuk zijn om met z'n tweeen te spelen. Maar toch is het ook leuk om eens met meerdere mensen te spelen.

De lokale speelgoedwinkel is enkele maanden geleden een spelletjes avond begonnen waarbij klanten eens per maand bij elkaar komen om in de winkel spelletjes te spelen. ML is elke keer van de partij en heeft op die manier wat leuke contacten overgehouden met mensen die ook graag een bordspel spelen. Voor vanavond hadden we weer een paar personen van de spelletjesavond thuis uitgenodigd om een een potje Agricola te spelen. Heel gezellig en eens wat anders dan een avond op de bank hangen met de televisie aan.

Spelen jullie ook bordspellen en zo ja, welke spellen doen jullie zoal?

6 opmerkingen:

 1. Met manlief speel ik niet zoveel bordspelletjes, vind hij niet echt leuk om met zijn 2en te doen. Met vrienden doen we het wel en dan vaak Kolonisten van Catan of idd Ticket to Ride, ook erg leuk. Maar met zoonlief (4 jaar) doe ik wel veel spelletjes o.a. Monopoly junior/ mens erger je niet/kinderen van catan en dan ook nog kwartetten, Uno junior en memory. Deze laatsten zijn dan geen bordspellen maar wel erg leuk om te doen met zoonlief. En zoonlief speelt sinds kort RushHour junior. De eerste 20 kaartjes zijn te gemakkelijk voor hem, maar daarna wordt het wat uitdagender voor hem en help ik hem ook wel mee dmv aanwijzigingen te geven. Ik zelf heb hem op 2 avonden uitgespeeld waarbij de laatsten toch nog wel even wat denkwerk vereisten. Voor zijn 5e verjaardag gaan we dan ook de seniorversie vragen, aangezien hierbij div uitbreidingen zijn te verkrijgen.
  De andere spelletjes die je noemde lijken mij ook erg leuk en voor zoonlief hebben we Carcasonne junior of Catan junior op het verlanglijstje gezet. Maar wat een leuk idee van de speelgoedwinkel om zulke avonden te organiseren, zo doe je ook nog eens wat contacten op met hetzelfde doel. En heb je weer eens een leuke zaterdagavond thuis met mensen die je anders waarschijnlijk nooit was tegen gekomen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mens erger je niet, ganzebord, Achmea kenniskwis, electro, stapeltoren, memory en party en co (is inmiddels niet leuk meer - we kennen alle antwoorden) logo (is heel leuk ) gewoon kaarten. (pesten)
  triominos. Eeuh, we hebben een kast vol. Ieder jaar net na sint/kerst worden de spellen bij k ruid vat verkocht voor de helft van het geld of ik koop voor ons zelf of voor cadeautje voor een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. met dochter ganzenbord en memory. met man en anderen op t moment niets. dochter slaapt pas rond 8u. en met man alleen vinden we er weinig aan. maar we hebben wel kolonisten van catan liggen wat we erg leuk vinden maar is leuker met 3 of 4 spelers... de andere genoemde spellen ken ik niet eigenlijk.. heb wel nog triominos gekregen voor mn verjaardag. ook leuk :) en op vakantie nemen we vaak yaghtzee mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met manlief meestal Carcasonne, Scrabble en Rummikub. Pubers vinden Bokken schieten leuk.
  Vaak doen we liever een bordspel dan voor de tv hangen.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/25/matras

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het de bedoeling is het gezinsbudget binnen de perken te houden, dan kun je ook opteren voor een gratis bordspel. Sovereign is bvb. zo'n spel: je maakt het zelf met wat prints, karton, lijm... Meer info vind je in deze post.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedere zondagmiddag doe ik het samen met de kinderen! Colonisten van Cathan, Monopoly (gisteren ;)), Levensweg, Risk, Scrabble, Boggle, Ganzenbord, Rummikub, Ligretto, Stap op... en nog veel meer. Jongens, we hebben een kast vol. Ook al heb ik niet iedere zondag zin, ik doe het toch. Dat is mijn quality-time zeg maar :) Maar ook zondags avonds woordspelletjes, zoveel mogelijk plaatsnamen of namen met een D bijv. blijft leuk. Mijn man is meer van het schaken, dat ken ik dan weer niet (:

  BeantwoordenVerwijderen