zondag 12 mei 2013

Even geen verjaardagen meer

Twee weekenden achter elkaar verjaardagen met kinderen is wel weer even genoeg. De komende (kinder)verjaardag is pas weer in september, dus we kunnen weer even genieten van een rustigere periode. Een verjaardag is heel gezellig, maar de kinderen worden vaak veel te veel verwend met kadootjes van opa's en oma's. ZL1 kreeg vandaag tijdens de verjaardag van ZL2 ook nog de nodige kadootjes, maar hij wilde op een gegeven moment geen kadootjes meer aannemen. Hij had genoeg.

Volgend jaar aan de familie vertellen dat ze niets meer mee hoeven te nemen of zoveel mogelijk gezamenlijk een wat groter kado regelen gaat ons weer wat te ver. Maar we kunnen ons niet voorstellen dat we de enige ouders zijn die vinden dat de kinderen veel te veel speelgoed krijgen waardoor ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten.

Dus, hoe gaan jullie om met de overschot aan speelgoed die de kinderen tijdens de verjaardagen krijgen?

5 opmerkingen:

 1. Bepaalde mensen geef ik instructies. Ik wil echt geen grote dingen in mijn huis. Ons huis is maar klein en ik wil niet de entree van de b.art smit zijn. Veel dingen verdwijnen gewoon opeens... (plastic meuk).

  Andere dingen leg ik wel eens apart en wordt met een latere wissel geruild voor wat anders.

  Als mensen vragen wat ze wil hebben roep ik altijd: Iets dat ook opgaat. Stiften, kleurboek, plakplaatjes etc..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn op een gegeven moment wel gaan vragen aan de familie om gezamelijk een cadeau te kopen of geld te doen zodat wij daar dan wat van kochten. Zo hebben wij onze verzameling D.uplo, L.ego en P.laymobil bij elkaar gekregen.Doordat de familie gezamelijk gaf(en mijn zus met korting kon kopen in de speelgoedzaak waar ze werkte)konden ze wat grotere dozen krijgen waar ze nog altijd fijn en veel mee spelen.

  WG

  ps Nog gefeliciteerd met de verjaardagen van de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met de kinderen. Wij hebben niet zoveel visite op de verjaardagen, maar ik zou er geen problemen mee hebben als ze geld krijgen waar ze een groot cadeau voor kunnen kopen. Zo heb je niet allemaal "rotzooi" in huis, onze dochter wordt binnenkort 1 jaar en ik heb geen idee wat we moeten geven en vragen. Wat ik persoonlijk grote flauwekul vind is als het ene kind jarig is dat de andere(n) ook wat krijgen. Die zijn toch niet jarig, zo blijft er niks speciaals voor jouw verjaardag!!! Voor onze oudste heb ik in het hoofd om bordspelletjes te vragen, ik heb al aardig wat gezien die mij zelf ook leuk lijken, want ik speel heel vaak met hem. En ze moeten voor hem ook wel uitdagend zijn, dus adviesleeftijd die een jaartje ouder is dan hij wordt. Want anders wordt het voor hem al gauw te saai.

  Beetje lastig te lezen zo, maar type de tablet.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte

  hier in de familie word altijd geld ingelegd met kinderverjaardagen en dan word er 1 groot cadeau voor gekocht + een aantal kleine cadeau's. de kleintjes worden dan door de visite gegeven (denk aan 2 stiften tegelijk ingepakt / tijdschriftje voor de wat oudere). Het grote cadeau word dan door opa & oma gedaan.

  Ik weet niet beter en op die manier houd je het op zich wel leuk natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraag geld voor een dagje uit naar een leuke speeltuin of een leuk buitenmuseum of een rondvaarttocht of iets dergelijks.(Daarbij denk ik dus niet aan die heel dure pretparken, hoor!) Dan zit je ook niet opgezadeld met al die spullen en hebben de kinderen iets om naar uit te kijken. Marian

  BeantwoordenVerwijderen