maandag 27 mei 2013

Geld kost geld

Met de steeds verder dalende rentetarieven, wordt het steeds duurder om je geld op de bank te houden. Met een gemiddelde inflatie van 2,9% en een gemiddelde rente van 2,0% neemt je geld dus met 0,9% af als je het op de bank laat staan.

Gisteren stond op nu.nl zelfs te lezen dat spaarders wereldwijd 100 miljard euro per jaar kwijtraken door de 'negatieve' rente. Bij onze bank zag ik dat de rente vanaf morgen naar 1,9% gaat voor onze internetspaarrekening en dat daarmee de waarde van ons geld nog harder afneemt.

We blijven dus voorlopig maar vrolijk aflossen. Het vakantiegeld is weer binnen, dus de volgende aflossing staat al klaar.

5 opmerkingen:

 1. Geeft een goed gevoel dat aflossen. Toch wil ik altijd spaargeld achter de hand houden, ook al krijgen wij nog zo weinig rente. Ik voel mij niet prettig bij geen of weinig spaargeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben een huurhuis.. op 1 inkomen is geen hypotheek te krijgen en zouden we flink kleiner meoten gaan wonen.. :( (en ik als gastouder tel niet mee met t inkomen.. :p) dus we hebben neits af te lossen.. hier staat t dus wel op de bank.. ach ja. t stat er verder redelijk veilig hoop ik maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt balen dat! Ik heb voor mijn zoon een Zilvervloot afgesloten, hopelijk helpt dat nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een huurhuis,want ik werk maar 30 uur in de week ,ben alleenstaand en heb een k.....inkomen,dus geen zicht op een hypotheek, dus laat ik mijn geld toch maar op de bank staan.een lage rente is altijd nog beter dan al je geld op maken aan spullen die mocht je zonder werk komen je niet op kunt eten of kunt gebruiken om rekeningen te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd, wij sparen ook gwn. voor de kids en voor onszelf. zo groeit het spaarbedrag iig. ook al is er inflatie. iets is beter dan niets voor later, voor tegenslagen, voor studies, rijbewijzen, wat dan ook...

   Verwijderen