zondag 19 mei 2013

Middagje theater

Vanmiddag zijn ML en ZL1 naar het theater geweest. Vorig jaar zijn ML en VL samen met ZL1 naar 'Nijntje, de musical'  geweest. Dat was zo'n succes, ZL1 heeft er van genoten, dat we toen meteen kaartjes hebben besteld voor deze voorstelling. Dat was in juni 2012, en we waren toen al wat aan het oefenen met 'consuminderen'  en 'besparen'.

Toen we de kaartjes bestelden hebben we op drie manieren bespaard: ten eerste door de kaartjes in de voorverkoop te kopen. Dat scheelt 2,50 euro per kaartje. Ten tweede door maar twee kaartjes te kopen en er zo een mannendagje van te maken. Ten derde door kaartjes te kopen voor de 2e rang. Dat scheelt ongeveer 4 euro per kaartje.

En dat laatste was dus een valkuil. ML en ZL1 hadden toch wel een belabberd plekje met een grote paal in het zicht. De volgende keer gaan we niet meer besparen op de zitplaatsen en kopen we kaartjes voor de 1e rang.

Wel pakte de besparing om maar twee kaartjes te kopen in plaats van drie kaartjes heel goed uit. ML en ZL1 hebben een gezellig middagje uit gehad en hadden alle tijd en aandacht voor elkaar. Ondertussen was VL thuis met ZL2 en DL en dat was ook reuzegezellig en zij hadden op deze manier weer alle aandacht voor elkaar.

Ondertussen is de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen alweer gestart dus we gaan ons even verdiepen in alle voorstellingen en weer wat leuks uitzoeken.

3 opmerkingen:

 1. leuk! wij doen dat ook af en toe met dochter of samen en dan idd niet beide mee. kostenbesparend en een leuk uitje met alleen dochter (en geen gedoe met oppas ) we willen dit jaar naar W.oezel en P.ip. dat is de dag na haar verjaardag :D (wel druk.. maar moet lukken!) is dan ook gelijk haar verjaardagscadeau hoor ;) Vorig jaar naar D.ora geweest. was super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn inmiddels uit de kindervoorstellingen en nemen de kids inmiddels mee naar de musicals voor de groteren en naar de cabaratiers. Ook heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn afgelopen herfstvakantie naar D.ora geweest. Vond zoonlief prachtig en we zijn wel met zijn 3en geweest. We doen niet zo heel vaak wat leuks, ivm werk van manlief dus dan ben ik niet zo met de kosten bezig. Hoewel ik het wel belachelijk duur vond, 18 euro p/kaartje. We waren ook niet op vakantie geweest en 2x naar een pretpark/groot speeltuin en hij heeft een zusje gekregen :-) dus dan maakte die 52 euro niet zo veel uit.

  Hopelijk vinden jullie er nog wat leuks tussen, wat ook niet te duur is. En zo maak je er ook speciale momenten van natuurlijk.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen