vrijdag 10 mei 2013

Onverwachte meevaller

In januari schreef ik al een blog over een woekerpolis die ik jaren geleden bij de SNS had afgesloten en  inmiddels bijna 5 jaar geleden had omgezet naar een 'slapende rekening'. Enkele maanden geleden heb ik nog een afspraak gehad bij de SNS bank om te kijken wat ik met deze rekening kon doen. Aangezien het een lijfrente betreft, waren de fiscale gevolgen van het verzilveren van de rekening zo hoog dat er weinig meer van over zou blijven. Daarom heb ik toen besloten om de rekening maar te laten voor wat het is en er tegen de tijd dat ik met pensioen ga nog maar eens naar te kijken. Maar dat gaat nog heel wat jaartjes duren.

Maar geheel onverwacht kreeg ik vandaag twee stortingen op mijn betaalrekening. Het ging om stortingen van Reaal Levensverzekeringen van in totaal €3.202,59 met als omschrijving "Compensatie Polis".

Omdat ik dit totaal niet had verwacht, was dit dus een nogal aangename verrassing. Dit geld kunnen we goed gebruiken voor een paar extra aflossingen om ons doel van €22.700 aan het eind van dit jaar te kunnen halen.

6 opmerkingen:

 1. Je kunt de polis over laten zetten naar banksparen desnoods bij SNS.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik zo'n 5 jaar geleden ook gedaan. Maar ik stort er verder niets bij, dus het is voor mij een slapende rekening die pas over 30 jaar "uitkeert".

   Verwijderen
 2. Je schrijft wel heel vaak ik . Bedoel je dat ook ? Of voelt ik gewoon lekkerder ?

  Misschien verlegt SNS de fiscale verantwoordelijk naar jou. Ben benieuwd naar de post vandaag of daar een specificatie bij zit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bedoel je met 'ik'?

   ML bedoelt hiermee dat het zijn polis is, afgesloten in de tijd dat wij elkaar nog niet kenden.

   Verwijderen
 3. Het kan nog weleens zijn dat je dit bedrag bij je inkomen moet optellen... straks bij de aangifte over 2013. Pluis het maar eens na.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan begrijp ik het.
  Aangezien jullie altijd in de wij-vorm spreken vond ik dit onderwerp erg ikkerig !

  Qua fiscaliteit bedoel ik hetzelfde als bloem hierboven
  ...

  Veel plezier met de verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen