dinsdag 7 mei 2013

Extra aflossing: €3.800

Gisteren hebben we, na een kleine afwezigheid, de draad van het bloggen weer opgepakt. We lopen wat achter met administratie en aflossingen en moeten deze achterstand nog wat wegwerken. We beginnen direct met het wegwerken van de achterstand van de aflossingen, want dat is ons belangrijkste doel voor de komende jaren.

Daarom hebben we vandaag €3.800 afgelost op onze hypotheek. Daarmee zitten we weer keurig op schema om aan het eind van het jaar het maximaal boetevrije bedrag van €22.700 af te lossen. Met deze aflossing hebben we nu onze hypotheek dit jaar met €9.483 verlaagd en zitten we op bijna 42% van ons doel voor 2013.

We hebben met deze laatste aflossing ook weer een mijlpaal gehaald, want onze aflossingsvrije hypotheek zit nu voor het eerst onder de €200.000. Dat geeft een heerlijk gevoel en weer extra energie om door te gaan met onze aflossingen.

8 opmerkingen:

 1. stomme vraag misschien maar waar kmt zo'n groot bedrag vandaan ? van een spaarrekening ? van het inkomen ? vind het een enorm bedrag nl.. ;) wij sparen 250 per maand en dus maar 3000 per jaar.. en een klein deel van wat overblijft van het loon (nou ja andersom.. eerst t loon naar spaarrek. en 1e van de maand een vast bedrag terug, omdat we beide wisselend salaris hebben)..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor ons is het ook een groot bedrag, maar wij verlagen langzaam onze spaarrekeningen en daarmee ook onze hypotheek. Dat houden we ook maar 1 jaartje vol, dus volgend jaar kunnen we niet meer dan 600 euro per maand aflossen.

   Verwijderen
 2. Leuk, onder de 200.000. Wij zitten er ook net onder nu, en dat het met een "1" begint is psychologisch een hele verbetering, al is het dan 195.000...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergoed! Ga zo door! Ik leef met jullie mee!
  Groet, Jo-Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bedragen zijn idd hoog, maar geniet daar maar van! Ook de 600 p/m is veel (voor mijn doen dan), maar ook daar kan je alleen maar van genieten, denk ik. Onze hypotheek was lager en zit nu zelfs onder de 100. Dus ach, bedragen zijn ook maar betrekkelijk. Fijn dat jullie al zo ver op weg zijn! Op naar de volgende aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 600 p/m is veel maar is t dan naast je vaste aflossing ? (en wat is die dan ?) maar wij betalen aan huur ook 710 straks vanaf juli. en daar zien we uiteindelijk niets van terug.. :p maar ja als we willen kopen zouden we enorm veel kleiner moeten gaan wonen en dus uit onze buurt weg moeten.. dus we houden t maar even zo ;) en thnx voor de info waar t bedrag vandaan komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gefeliciteerd!

  Blijf het leuk vinden om dit te lezen en ik zie jullie als "haas" om onze hypotheek ook af te lossen. Met andere worden zo snel mogelijk een lagere hypotheekschuld te hebben dan jullie :-)

  Dit gaan we doen door onze huidige hypotheekdelen om te zetten in Excel naar een annuiteitenlening. Voordeel is dat ik baas in eigen buidel blijf, voor wat we maandelijks extra aflossen. Nadeel: discipline opbrengen. Maar goed, met maandelijks ruim 2.500 euro aflossen hopen we over een paar jaar met jullie gelijk te lopen. p.s. niet te veel extra aflossen dan he ;-)

  Ook wij hebben deze maand en mijlpaal bereikt en zijn onder de 400.000 euro gedoken.

  gr

  A.

  BeantwoordenVerwijderen