vrijdag 31 mei 2013

Waterschapsbelastingen

Vandaag viel er een rekening op de mat: de waterschapsbelastingen. In totaal 383,45 euro. Altijd weer een domper als je zo'n grote rekening krijgt.

De waterschapsbelastingen zijn hier als volgt opgebouwd:
Watersysteemheffing gebouwd: 139,47 euro
Watersysteemheffing ingezetenen: 56,12 euro
Zuiveringsheffing: 187,86 euro

Dit bedrag wordt vanaf 30 juni in tien termijnen automatisch van onze rekening afgeschreven.

We betalen ook nog steeds de gemeentelijke heffingen, deze wordt ook in termijnen afgeschreven. Op jaarbasis hebben we 1200 euro gereserveerd voor alle heffingen en belastingen. In totaal geven we nu al 1310,95 euro uit aan belastingen, dus we zijn al 110 euro boven ons jaarbudget. Niet leuk. :-(

4 opmerkingen:

 1. pff een flink bedrag. wij hebben een huurhuis dus alleen de gemeentelijke heffingen en waterschapsbelasting enz. geen woz iets. is t nog veel geld maar nog niet eens de helft van wat jullie betalen... maar gelukkig begroten jullie er wel een bedrag voor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koopje die waterschapsbelastingen bij jullie. Ik betaal ruim 100 euro meer en ik denk dat mijn woz een stuk lager ligt. Omdat ik reserver op een speciale rekening betaal ik de belastingen altijd in 1x in 10x vind ik erg onhandig, heb het liever in 12 delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels dekt de rente op mijn reserveringspotje de stijgingen van de lasten die ik eruit betaal wel af. Uiteraard verhoog ik het reserveringsbedrag elke keer wel met de stijging op jaarbasis. Natuurlijk blijven die stijgingen ontzettend balen, zou ook graag zien dat iets eens minder werd, maar schrikken doe ik er op deze manier niet meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die termijnen vind ik niet zo slecht, dan is het tenminste niet een hele grote kostenpost ineens.

  BeantwoordenVerwijderen