woensdag 8 mei 2013

Een lange autorit

Deze blog wilde ik, VL, eigenlijk twee weken geleden plaatsen. Ik was die morgen met drie kinderen vertrokken voor een lange autorit van bijna 6 uur (zonder pauzes). ML was namelijk al in het buitenland en wij konden ook nog een paar daagjes komen. Het was ook nog meivakantie, dus dat was natuurlijk een buitenkansje! Helaas bleek het internet op vakantie heel erg traag te zijn, dus een blog plaatsen was gewoon onmogelijk.

Het was mijn bedoeling om een blog te plaatsen over de autorit. In de week voorafgaand heb ik nog een blog geplaatst over het alleen in bad doen van drie kinderen, en kwam ik ook tot de conclusie dat ik best respect heb gekregen voor alleenstaande ouders. Toch vond ik de autorit met de kinderen een 'eitje'.

Op donderdagavond heb ik alles ingepakt toen de kinderen in bed lagen. Vervolgens ben ik vrijdagmorgen om 05:30 uur opgestaan en heb ik eerst DL borstvoeding gegeven. Daarna mezelf aankleden en brood smeren voor de jongens. Die heb ik om 06:15 uur wakker gemaakt en heb ze aangekleed en vervolgens hebben we beneden ontbeten. Gezellig was dat niet zo, want toen de jongens hun brood aten, gooide ik de laatste spullen in de auto, zoals een dekbed, een hoofdkussen, de knuffels en nog wat toiletartikelen. Vervolgens waren we om 07:00 uur startklaar om te vertrekken.

Voor deze gelegenheid hadden we airbag op de passagiersstoel van de Volkswagen Passat uitgeschakeld en DL zat in de maxicosi voorin. Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik zo wat meer zicht had op DL tijdens het rijden. Ondanks dat ik borstvoeding geef, had ik een flesje en een pakje kantklare  babymelk in het dashboardkastje liggen. Mochten we in de file terechtkomen, dan kon ik er snel een flesje melk instoppen. De jongens kon ik nog wel wat rijstwafels naar achteren toewerpen :-)

De autorit verliep verder prima. Na drieƫneenhalf uur zijn we gestopt bij een groot tankstation met restaurant. Ik verbaas me er elke keer over dat het bij onze oosterburen zo goed geregeld is. Zo ook hier: schone nette toiletten en een aantrekkelijke speelplek voor de kinderen met een glijbaan, genoeg autootjes en een houten treinbaan van Brio. De kinderen hebben zich een uur vermaakt. Ondertussen kon ik even lekker koffie drinken en een fruithapje geven aan DL. Rond 11:30 uur zijn we weer verder gereden en DL en ZL2 vielen al snel in slaap. Heerlijk rustig in de auto! Ondertussen kon ik gezellig kletsen met ZL1. We waren aan het raden wat er in de vrachtwagens zat die ik ging inhalen. De reis verliep verder zeer voorspoedig en om 14:00 uur waren we weer als gezin bij elkaar.

Verder hebben we een heerlijke midweek gehad en hebben we het gevoel dat we er echt even tussenuit zijn geweest. Het kost ons wat moeite om weer het dagelijks leven thuis op te pakken en gisteren ontglipte ML in de supermarkt: 'Ik ben dat consuminderen eigenlijk wel wat zat, ik heb gewoon zin om een zak chips en andere lekkere hapjes te eten'. We moeten ons dus maar snel weer begeven in blogland, om zo jullie blogs te lezen en zo weer wat inspiratie op te doen!

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een soepel rit, fijn hoor! Misschien tijd om ML een consuminder vakantie te geven: lekker een avondje chips en lekkere hapjes, dan kan hij er weer even tegen en hou je het ook beter vol:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben beide een bedrag aan pleziergeld. Hoeven we geen verantwoording over af te leggen en dat maakt het ook beter vol te houden. Misschien voor jullie ook een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeejte zeg.. kids die zelf eten zonder constant aansporing om door te eten.. 3 kids aangeklee en wel in de auto in 3 kwartier ? ik en met 2 (nou ja vooral de oudste) al veel langer bezig.. ;) maar weet ook dat t bestaat hoor. mn vorige oppaskids waren ook zo makkelijk. boterham smeren, aan tafel en ik kon shcooltassen klaarmaken en zij bleven netjes zitten eten. super! bij dochter ben ik blij als ze 2 happen van dr eten op heeft.. daarna is ze vaak te afgeleid (en ik ook :p ) dus als we op tijd weg moeten altijd iets voor onderweg mee omdat dr eten thuis nooit op gaat... (en dus vaak weg.. zonde.. :( maar beschuit met appelstroop hoef ik niet in de auto :p) maar klinkt als een soepele reis!! heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn trek in verkeerde dingen komt, wanneer ik met anderen vettigheid heb gegeten. Dat is met suiker ook zo. De trek ebt weg, wanneer ik het niet meer eet. Toch was de verleiding in de bouwmarkt groot, voor de nuts en zooi bij de kassa.
  Goed gedaan zo.

  BeantwoordenVerwijderen