vrijdag 24 mei 2013

Minder Nederlanders op zomervakantie

Vandaag in het nieuws: er gaan dit jaar minder Nederlanders op vakantie vanwege de economische crisis. Vooral de verre vakanties laten een flinke daling zien, maar er gaan ook minder Nederlanders op vakantie in eigen land. Vooral de groep Nederlanders die nog niet weet of en waar ze naar toe gaan is flink gestegen.

Wij denken dat over een paar maanden toch wel meer mensen op vakantie gaan. Als het weer in Nederland een paar weken slecht is, dan klinkt een last minute naar zonnig Turkije natuurlijk fantastisch.

Wij gaan wel op zomervakantie. We willen graag weer gaan kamperen. Dat hebben we vorig jaar aan ons voorbij laten gaan omdat VL in verwachting was van DL. We kregen toen een aanbieding om naar een hotel in Oostenrijk te gaan en dat is ons prima bevallen. Toch gaan we dit jaar weer kamperen. De kinderen vinden het fantastisch om in de grote tent te slapen en daarnaast is het natuurlijk ook een goedkope vorm van vakantie vieren. Even weer helemaal terug naar de basis, al zal het wel even wennen zijn om weer de afwas met de hand te moeten gaan doen. :-)

We weten nog niet wanneer we weg gaan en waar naar toe. We zijn sinds kort donateur van de stichting 'Kamperen bij de boer'. Dit zijn de simpele, vaak wat goedkopere campings. We zullen eens kijken op de website of daar wat leuke campings te vinden zijn. En dan maar even goed de weersverwachting in de gaten houden en dan beslissen we last minute waar we met onze volgepakte auto naar toe rijden.

10 opmerkingen:

 1. wij gaan binnenkort een weekje. ivm t weer naar een bungalow op een park met goed binnenzwembad en binnenspeeltuin. wil niet te vaak van t park af omdat zoontje nog veel slaapt ;) maar ook wel gwn andere dingen bezoeken. bewust gekozen nu voor bungalo(gister geboekt) odmat we ooit eens in een chalet zijn geweest met dit weer, een herfstvakantie, en kachel moest constant aan, slapen in dikke kleding, vooral dochter van bijna 2 maar ook onszelf hielden t niet warm. geen pretje om zo op vakantie te zijn. maar omdat we nu pas geboekt hebben en nog voor de zomervakantie gaan valt de prijs mee gelukkig :) we hebben er zin in :D jullie ook alvast veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kamperen zal ik niet zo snel gaan doen, het idee van een tent spreekt mij niet echt aan, maar ieder zijn ding. In april hebben wij al - onverwacht - een zonnetje gepakt en ben heel blij dat we dat hebben gedaan. Even geen regen, maar gewoon een strak blauwe lucht met een zon die gewoon 30 graden is. Heerlijk heb alweer heimwee.

  Op korte termijn hebben wij onze zomervakantie al. We gaan twee weken naar een park van C.enterparcs. Ik had een goede aanbieding en hierdoor schilde het ons 900 euro. De oudste kan zich prima vermaken en als zij vakantie heeft heb ik dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij gaan een paar weken naar de camping van het jaar volgens de a.nwb. Het schijnt de meest kindvriendelijke camping van NL te zijn. We gaan met de caravan en tent want we zijn met 3 kinderen. Van de crises hebben we gelukkig geen last maar het kan geen kwaad om wat zuiniger aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn fervent campeerders. We zijn mei 10 dagen naar Turkijke geweest (ivm ons 25 jarig bestand) All you can eat!. Ik mag zeggen dat was toch wel heeeeeel erg fijn. Niet koken, wassen, strijken enz. enz. Wat we in de zomer gaan doen.......geen idee eerst maar eens kijken hoever we met de financiele middelen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier de vakantie al gehad. Zoals altijd kamperen met hemelvaart. Even electraloos door het leven, heerlijk. Kind rommelt lekker de hele dag en ik lees. 1 dag een echte uitstap en nog een dag een kleintje. Van de zomer nog een weekend weg en dan is de koek op dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kamperen is niet mijn ding dus dat doen we niet maar op vakantie gaan doen we graag. Zolang we nog geen last hebben van de crisis dan gaan we in de zomer twee weken naar de zon in een fijn appartement. Als we een duur jaar hebben dan gaan we twee weken naar Tsjechiƫ. Dat is een stuk goedkoper en toch leuk. Alleen het weer kan dan een spelbreker zijn. Dit jaar gaan we naar Kos maar volgend jaar willen we in huis het eea vervangen en ook komt er een nieuwe of andere auto dus dan wordt het Tsjechiƫ.
  Kirstin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan dit jaar niet op vakantie en wanneer weer wel?? En kamperen vinden we al helemaal niks. Vroeger met mijn ouders wel gedaan en dat vond ik ook leuk. Maar nu vind ik op vakantie gaan veel te veel werk en eigenlijk ook niet zo veel aan, mijn man wil volgend jaar wel weer want anders vind hij het zo sneu voor de kinderen. Laat mij maar thuis blijven en zo nu en dan een dagje weg. Lekker in mijn eigen huisje, eigen bed, de was bij kunnen houden ipv na de vakantie dagen achter elkaar moeten wassen om alles weer schoon in de kast te krijgen. Eten koken in mijn eigen keuken ipv primitief in een huisje/chalet. En je moet gewoon mooi weer hebben want met 2 kleine kinderen heel veel binnen moeten zitten op zo weinig 4kante meters is niet echt mijn ding.
  Wat wij in oktober jl wel hebben gedaan is een weekend weggeweest met de familie en dat is mij op zich goed bevallen maar vond het ook wel weer lang genoeg. Ik hoefde niet te koken, zoonlief speelde met zijn nichtjes en manlief haalde elke ochtend brood(jes). Ik hoefde alleen maar af te wassen en babylief te verzorgen. En boek te lezen. Kijk als mijn vakantie er zo uitzag dan wil ik ook wel vaker maar aangezien dat dat niet het geval is als je langer weggaat en met eigen gezin hoeft het van mij niet zo. En in de zomervakantie (waar we wel aan gebonden zijn) vind ik het ook veel te duur. Voor dat geld kan ik heel veel andere en leukere dingen doen. Zo als je leest hier dus geen op vakantie gaan liefhebber :)

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kamperen klinkt heel leuk. Toch kiezen we elk jaar weer voor een huisje. Behalve vorig jaar, toen hebben we geruild met mijn vader.
  Dit jaar ook weer de campings en de prijzen van huisjes vergeleken in Toscane en we zijn weer voor een huisje gegaan.
  Wanneer we zouden kamperen zouden we weer veel moeten aanschaffen. Het huis dat we hebben uitgezocht is net zo duur als het stageld enz van de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu we ouder en grijs zijn laten we ons een paar dagen verwennen in een hotel. Maar toen onze twee kinderen jong waren kampeerden we (SVR) heerlijk. Later ook wel eens een chalet gehuurd. Maar sommige jaren zijn we ook gewoon thuis gebleven. Een verbouwing aan je huis of iets anders. Ook hiervan hebben onze kinderen geen "schade" ondervonden. Het was altijd prima zeggen ze nu ze zelf ouder zijn. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. kamperen bij de boer...echt geweldig....zeker voor kinderen...enne ander volk..Geen tv en bier meuk maar genieten an de rust.
  Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen