maandag 13 mei 2013

Borstvoeding

Wellicht dat jullie al gezien hadden dat afgelopen zaterdag er een item was over borstvoeding in het programma van Paul de Leeuw. Het doel van dit korte item was me niet helemaal duidelijk. Er werd kort gesproken over de problemen die je kunt tegenkomen bij borstvoeding, een lactatiekundige werd benoemd en daarnaast ook de moedermelkbank. Hier kun je in contact komen met moeders die melk willen geven en met vraagmoeders. 

Waar natuurlijk het meest over gesproken werd is dat Paul de Leeuw moedermelk dronk, 'live' uit de borst. Is dit nu een publiciteitsstunt? Wat vinden jullie ervan?

Ik geef nog steeds borstvoeding aan onze dochter en ik kolf dus ook af als ik aan het werk ben. Ik heb zelf gemengde gevoelens over de uitzending. Ik ben blij dat borstvoeding op tv komt, en dat er aandacht wordt besteed aan het doneren van moedermelk. Ik vond het 'live'  drinken van Paul de Leeuw echter verschrikkelijk. 

Hebben jullie het gezien? Wat vonden jullie ervan?

8 opmerkingen:

 1. Ik kijk nooit naar De Leeuw en ben dus blij het niet gezien te hebben. Echt weer iets voor hem, ik vind 'm een typische aandachtsjunk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat jammer dat paul nog steeds niet gespeend is :) gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het waren donormoeders die hun voeding doneren voor prematuur geboren kindjes.
  Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb zelf bij alle 5 ongeveer 9 maanden borstvoeding gegeven, dus ben een flinke voorstander ;) maar aangezien ik het bij het zien van een kind van 2 al raar vind, vind ik dit helemaal bij een volwassen man,iek. Moet er niet aan denken om zo iets te zien.En die donormoeders doen dan wel weer super werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey wat leuk een naamgenootje ;)

  hou niet zo van paul de leeuw en heb t dus niet gezien. kwam er op fb wel iets over tegen maar geen behoefte om die man te zien.
  zelf helaas bij dochter na 5 dagen gestopt met kolven. trok het niet om om de 2 u te kolven en om de max 3 u een fles te geven, was me te veel. dochter te moe om zelf te drinken door zware bevalling en ik moest ook flink herstellen. bij zoontje leek het super te gaan, maar hij kreeg te weinig binnen. kon mn gevoel dus niet vertrouwen. icm spruw bij mij en hem maakte dat ik na 10 dagen stopte. wou niet verder tobben met ook nog een peuter in huis. beide dus fv gehad. dochter gewoon de standaard voeding. zoontje helaas met nutriton (5 euro per week!! ) en al vrij snel ook nog enkele schepjes voor hongerige babies erdoor omdat hij maar om de 2k,5 u wou blijven drinken en zo ver over de max van 1 liter zou uitkomen (en dat terwijl hij snachts al na 2 weken doorsliep!!!! maf ventje! overdag enorm honger en snachts al snel 6 uur en al snel zelfs 11 uuur ertussen liet..) het is duur maar ondertussen alleen smorgens nog pap (van alleen de standaard fv) en savonds een fles (van alle 3 de poedertjes :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dronk Paul de Leeuw serieus uit de borst?! Dat vind ik echt smakeloos.

  Ik zou me daar als vrouw ook niet voor lenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net jullie blog ontdekt; leuk! Ik ga gauw jullie berichtjes doorspitten.
  Gelukkig kijk ik nooit Paul de Leeuw, ben geen fan ;) en vind het jammer dat hij dit belangrijke onderwerp zo over de top neerzet. Wel vind ik het goed dat hij borstvoeding meer onder de aandacht brengt, al weet ik niet of het per se positief zal zijn.
  Zelf heb ik mijn oudste bijna 6 maanden borstvoeding gegeven en de jongste 1,5 jaar. Het ging gepaard met veel doorzettingsvermogen (want heel veel pijn door oa spruw), maar ik kijk wel met trots en voldoening terug op de borstvoedingstijd. Als er nog een kindje komt (hopelijk), zal ik die weer met net zoveel liefde zo lang mogelijk borstvoeding geven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. momenteel geef ik borstvoeding aan ons 2e kindje; ons 1e kindje heeft 8 maanden gehad. Zowel nu als toen heb ik zeer vaak vragen gekregen zoals: is dat lekker? hoe proeft dat? heeft je man al van de borst gedronken? Na deze laatste vraag zijn velen aangeslagen van het antwoord, maar tijdens het vrijen "sabbelt" hij wel eens aan mijn borsten (en dan komt er vaak een beetje melk uit).
  Seks op TV mag, dus waarom zou Paul De Leeuw niet mogen aan de borst drinken op TV? Ik vind al het vrouwelijk bloot in de media vaak overbodig en opvoedkundig incorrect. Maar een man die van een borst drinkt om borstvoeding en melkdonatie te promoten, dat vind ik eigenlijk wel sterk.
  Borstvoeding mag geen taboe blijven!!!!!!!!
  Ik begrijp dat het "raar" is om te zien, maar we zien veel slechte dingen op TV die we niet meer abnormaal vinden omdat we die zaken teveel zien.

  BeantwoordenVerwijderen