vrijdag 17 mei 2013

Kokos-ananastaart

Vandaag wilden we voor de komende pinksterdagen alvast een taartje bakken. Omdat we nog zo'n 200 gram aan gemalen kokos hadden, wilden we een taart maken waar we deze kokos voor konden gebruiken. Het is een kokos-ananastaart geworden.

Kokos-ananastaart
Het maken van de taart is zo eenvoudig, dat er eigenlijk niets mis kan gaan en je er nauwelijks tijd voor vrij hoeft te maken.

Je doet 250 gram kokos, 250 gram witte basterdsuiker en 50 gram bloem in een kom en mengt het door elkaar. Ondertussen verwarm je 150 gram melk met 60 gram roomboter in een pan. Je snijdt zo'n 200 gram aan ananasschijfjes in kleine stukjes en roert dit samen met een ei door het kokosmengsel. Als de boter gesmolten, kan ook de melk met de boter ook bij het kokosmengsel.

Tot slot smeer je het mengsel uit over een ronde springvorm dat je hebt ingesmeerd met boter en beplakt met bakpapier. Nog wat amandelsnippers erover heen strooien en het kan 35 minuten in een oven van 180 graden.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. He, dan is dit echt iets voor jullie: dit Pinksterweekend het iPad kookboek "Vruchtentaarten" gratis downloaden (zoek op vruchtentaart in iTunes store)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat recept ga ik in mijn schriftkookboekje opschrijven!
    Wist je dat je in veel recepten melk gewoon kunt vervangen door water en het wordt er meestal nog lekkerder van ook. Ik verdraag geen koemelk en sojamelk, dus ben aan het experimenteren gegaan met water en dat was dus een succes en nog voordelig ook :-)

    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er superlekker uit! Ga hem dit weekend proberen, en als hij zo lekker smaakt als hij er uit ziet, maak ik hem op de verjaardagen van mijn zonen over 2 weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij is lekker. Ik heb 'm gisteren gemaakt. Alleen heb ik 100 gram gewone suiker minder gebruikt en nog was de taart mierzoet. Volgende maal wordt het veel meer ananas en nog minder suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lijkt mij ook, met minder suiker meer smaak!!

    BeantwoordenVerwijderen