zaterdag 11 mei 2013

Verjaardagskosten

Morgen vieren we de tweede verjaardag van ZL2. Op het moment van typen zit VL al steeds naar de klok te kijken en roept om de zoveel tijd: 'Twee jaar geleden begonnen de weeën!' en 'Twee jaar geleden gingen we naar het ziekenhuis!' ZL2 is om 00:46 uur geboren, dus nog een paar uurtjes om lekker melancholisch te zijn.

Wat zijn we kwijt aan verjaardagskosten? Als eerste natuurlijk de cadeautjes. ZL2 krijgt een hijskraan en een wagonnetje voor z'n houten treinbaan van BigJigs. Verder hebben we als kraamcadeautje nog een kruiwagen gekregen, dus dat geven we hem ook. Toevalligerwijze was er vanmorgen een kortingsactie bij de speelgoedwinkel hier in het dorp, dus het scheelde ons weer 6 euro. Voor de cadeautjes waren we 24 euro kwijt.

De kamer versieren we met slingers die we al een paar jaar hebben, dus daar zitten geen kosten aan.

Verder natuurlijk wel het eten en drinken voor de gasten en natuurlijk de verjaardagstaart. We zijn vanavond druk aan het bakken geweest en momenteel staat de laatste taart, een brownie, in de oven. Verder hebben we een kwarktaart (ja, gewoon uit een pakje dit keer!) en een plaatappeltaart. We zijn ongeveer 27 euro kwijt voor de taarten, en voor wat hapjes als chocopinda's, borrelnoten, saucijzenhapjes en bitterballen. Normaal maken we ook nog een pan soep erbij, maar omdat het maandag weer een gewone schooldag en werkdag is, blijven de gasten niet eten.
Drinken hebben we allemaal nog in huis, van de hamsteracties van eerder dit jaar.

We verwachten 7 kinderen onder de 10 jaar, en daarnaast nog 13 volwassenen. Genoeg te eten dus!

Zonder deze blog had ik nooit apart berekend hoeveel we kwijt waren voor een verjaardag, en ik schrik toch wel van het geld wat je uitgeeft aan eten en drinken.

4 opmerkingen:

  1. Eerlijk gezegd vind ik de kosten nog wel meevallen. Je bent al snel met veel mensen. Taartkosten liggen hier al gemiddeld op 35 euro (bak en decoreer zelf). Marsepein is niet goedkoop.

    Verjaardagscadeautje heb ik altijd een vast budget van 50 euro.

    Kinderverjaardagen vieren wij alleen uitgebreid. Verjaardag van ons zelf vieren we eigenlijk niet. Onze ouders komen een kop koffie drinken met een gebakje en klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb gister mijn verjaardag gevierd. wij vieren t nog wel met alle familie en enkele vrienden. vind het maar raar om mensen te zeggen dat ze niet mogen komen ofzo.. weet niet. al zijn er wel meer die het niet echt vieren hoor dus het is niet dat het in de familie niet kan ofzo om dat te zeggen. hier kwamen 20/30 mensen ofz. veel mensen ook niet dus soms zijn t er zlefs nog meer met verjaardagen ;) als eten had ik pasta met 2 sauzen en een bak sla. veel drinken gehaald (gewoon lidl en wat over blijft doen we nog weken of maanden mee dus niet erg) als hapjes toostjes met belg worst en kaas en natuurlijk taart. dit x had schoonzusje kwartkaart en appel kruimel gemaakt. schoonmoeder boterkoek en ik met dochter cupcakes (niet versierd. geen tijd voor en ook erg duur) nog best wat over maar niet erg. cakjes waren gewoon van bloem etc niet van duur cakemeel ;) we hebben best veel uitgegeven maar vind dat voor die paar x per jaar niet erg.

    oh en natuurlijk.. gefeliciteerd met zl2!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik schrik niet van het bedrag dat je uitgeeft voor de verjaardag jullie zoon. Wij zijn al meer kwijt bij de bakker. Ook hier vieren we alleen de verjaardagen van de kids en dan pakken we flink uit. Een chocotaart van een hele fijne bakker met decoratie die ze zelf mogen uitkiezen. Vervolgens wat chips, nootjes, kaas en worst (lekkere van een lokale aanbieder)en we maken twee soorten soep met gevulde wraps in diverse smaken. Voor de hele hongerige gasten is er ook stokbrood met salade (maken we zelf). Voor de kinderen maak ik kleine pizza'tjes. Al met al kost dat EUR 100,00 incl. drinken. Is veel maar het kan en de kinderen genieten ervan. Daarnaast mogen de kinderen ook nog kiezen wat ze willen eten en dan mag ook een keer wokken of een pannenkoekenrestaurant. Dat doen we dan op de verjaardag zelf of in het weekend ervoor of erna. Voor een cadeau hebben we geen vast bedrag. Meestal is het rond de EUR 50 a EUR 75, maar vaker doen we een groter cadeau met mijn ouders/broer. Dit jaar kreeg dochter een G.alaxy Tab2 (klein formaat). Deels zelf gespaard, deels van ons en het hoesje van opa en oma. Is ze superblij mee hoewel ze toch het liefst buiten speelt als het even kan.
    Kirstin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 1 euro per persoon voor taart en hapjes vind ik echt niet veel...

    BeantwoordenVerwijderen