dinsdag 12 maart 2013

30 dagen lijst

Een tijdje geleden lazen we 33 tips om duizenden euro's te besparen op de blog van Zuinigaan. En één van deze tips, de 30 dagen lijst gaan wij ook een kans geven.

Het idee achter deze 30 dagen lijst is dat je dingen die je wil kopen niet direct koopt, maar eerst op een lijst noteert. Wanneer je na 30 dagen deze dingen nog steeds wil kopen, dan koop je ze, maar de kans is groot dat je je na 30 dagen bedacht hebt en toch besluit het niet te kopen. Het gaat dus niet om een verlanglijst, maar om een middel ter preventie van impulsaankopen.

Deze lijst geldt uiteraard niet voor de dagelijkse boodschappen, maar meer voor de duurdere luxe artikelen die je niet direct nodig hebt, maar ook voor decoratie in huis of speelgoed voor de kinderen.

We zullen deze lijst bijhouden in een nieuw tabblad van ons spreadsheet waarin we ook onze budgetten bijhouden.

En de eerste artikelen die we aan deze lijst gaan toevoegen zijn:
- Broodbakblik(ken) om zelf brood te gaan bakken
- Nieuwe placemats voor op tafel
- Nieuwe zandbak voor de kinderen
- Speelhuisje voor in de tuin

Hebben jullie ook zo'n lijst en wat staat er bij jullie op de lijst?

4 opmerkingen:

 1. .. Dat niet. Maar de tijd van hupppakee kopen ligt achter me....en dat bevalt me uitstekend. Geeft rust. Overigens wil ik even uit dat ik fan van jouw blogs ben..... Ook fijn dat je zo trouw schrijft!
  Groetjes, Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! zo'n lijst heb ik ook! Ik wacht dat wel niet precies 30 dagen, maar het is wel een lijstje voor "als er nog geld over is aan het einde van de maand". Er staat nu alleen een anti-inbraakstang op, wel nodig maar niet direct. Ook staan er vaak dingen op waarvan ik weet dat het snel weer in de aanbieding komt en houd ik de folders in de gaten, bijvoorbeeld deodorant of shampoo van een merk. Ik begin ook altijd ver van te voren aan mijn verjaardaglijstje. Vrienden en familie blij dat ik een lijstje heb en ik krijg cadeaus die ik echt wil of nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè, die 30 dagenlijst! Ik vond het destijds een goede vondst. Soms wacht ik langer dan 30 dagen, als ik twijfel houd of ik het artikel echt wil hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bestaat er ook een lijst van goederen die je bij sommige instanties zoals bijstand moet inleveren? Als je wasmachine stuk is kan er gezegd worden "dan doet u de was toch bij anderen?" Want geld voor een goede 2e hands wasmachine is er niet. En zou dat ook voor internet kunnen gelden?

  BeantwoordenVerwijderen