zondag 17 maart 2013

Kaneelbroodjes

Consuminderen en zelf bakken gaat best goed samen als je ondanks een krap budget toch nog een beetje lekker wil eten. Zo heb ik gisteren lekker kunnen experimenteren in de keuken met het maken van kaneelbroodjes.

Kaneelbroodjes
Voor mij is koken en bakken een soort van ontspanning en daarom probeer ik elke week minstens 1 keer iets te koken/bakken wat ik nog niet eerder klaargemaakt heb. En dit keer waren de kaneelbroodjes aan de beurt. Echt heel voordelig zijn ze niet, maar ik gok dat je voor een bedrag van rond de €3 een stuk of 18 broodjes/koeken hebt. We hadden de meeste ingrediënten nog in huis en hoefden dus niets speciaals in huis te halen, maar nu raakt de voorraad met bloem, kaneel en suiker wel op.

Ik zal het hele recept hier niet plaatsen, maar voor de geïnteresseerden is het recept dat ik hiervoor gebruikt heb in beeld en geluid terug te vinden op  Laura in the Kitchen.

De kaneelbroodjes zijn erg lekker. Helaas kregen we vandaag bezoek, waardoor er niet veel meer over zijn. Maar gelukkig hebben we nog een paar over die we straks met een kopje thee op gaan eten.

Wat bak jij zoal? En heb je nog een goede baksuggestie voor mij?

5 opmerkingen:

 1. Ik ben net bezig met zachte bolletjes... Gisteren heb ik bessenmuffins gebakken, dat vind ik wel een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het recept staat ook op smulweb als je zoekt op kanelbullar. Ik vind ze ook erg lekker. Ik gebruik de goekoopste bloem en wat minder boter dan in het recept staat. Soms gebruik ik ook wel rozijnen voor de vullaag en ik gebruik veel kaneel. Voor verjaardagen maak ik vaak een appelplaatkoek in de oven op basis van zandtaartdeeg, met zoveel mogelijk appelstukjes erin en kersenvlaai. Zal het recept nog zoeken. Een andere topper zijn havermoutkoejes met gember.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De appelplaatkoek staat ook op smulweb en de havermoutkoekjes op allricipes.nl. De vlaai maak ik van brooddeeg met melk en de vulling uit een blikje vlaaifruit. Op vlaairecepten.nl staan diverse varianten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Boterkoek, cake of appeltaart wordt hier het meest gebakken. En verder nog heel veel meer ;-)
  Die kaneelbroodjes heb ik ook al eens gemaakt, veel te lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uienbrood

  600 gram meel
  1 eetlepel suiker
  1 theelepel zout
  300 water
  200 gram smeerkruidenkaas (aldi)
  1 theelepel gist

  Vulling:
  100 gram boter
  1 zakje uiensoep


  Kneden
  Rijzen
  uitrollen
  Repen maken
  Oprollen en op een bakplaat leggen
  Weer rijzen
  Bakken 30 minuten 200 graden Celsuis

  De repen oprollen en op een bakplaat leggen ziet er nagenoeg net zo uit als jouw kaneelbroodjes. Ik heb helaas geen foto. Als ik de uienbroodjes weer bak zet ik het recept op mijn blog met foto.

  BeantwoordenVerwijderen