donderdag 14 maart 2013

Paasgekte

Zojuist viel hier het foldertje met het Paasassortiment van de AH op de mat. We hebben ook al het foldertje (nou ja, eerder boekwerk) van de Lidl gehad. Geen idee welke supermarkten nog volgen. Waarschijnlijk de C1000, die zijn ook altijd wel goed in een uitgebreid feestdagen assortiment.

Deze gekte met Pasen en Kerst gaat me steeds meer tegenstaan. Het is altijd leuk om lekker te eten, dat hoeft niet alleen met de feestdagen. Sausjes kun je ook zelf maken, dan hoeft niet in een speciaal geel potje geleverd te worden. Hetzelfde geldt voor vlees: een stuk vlees zelf marineren is net zo lekker als een kant-en-klaar-kan-zo-de-oven-in stuk 'wildgebraad'. (Vlees is dan een ordinaire benaming!)

Vooralsnog zullen we een gezellig geel tafelkleed kopen en natuurlijk een boterschaapje voor op de ontbijttafel. Ook de paaseitjes komen er in, maar daar zal het dan toch wel bij blijven. Morgen middag maar even de paastak versieren. De versieringen hebben we al jaren in huis en stammen nog uit de tijd dat VL voor de (kleuter)klas stond.

Waarschijnlijk gaan we 's avonds gourmetten of kaasfonduen, en Tweede Paasdag gaan we gewoon warm eten. Maar stiekem hopen we wel dat het mooi weer wordt, dan steken we de barbecue aan. Of is dat een te zonnige gedachte?

6 opmerkingen:

 1. Ik had vandaag precies dezelfde gedachten en een gesprek erover gehad met mijn moeder. Wat een gekte toch rond die feestdagen... Wij maken een lekker ontbijtje met afbakbroodjes en een paasei. Jus d'orange in een wijnglas en mijn mannetjes zijn in feeststemming!
  's middags paaseitjes zoeken en 's avonds komt er een 'gewone' zondagse maaltijd op tafel. Misschien nog een lekker toetje als afsluiter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als kerst afgelopen jaar sla ik pasen gewoon over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij geven ook geen vreetfestijn met kerst en pasen, we eten altijd al lekker en ik sla lekkere hapjes altijd in als ze in de aanbieding zijn,want rond de feestdagen zijn al deze dingen meestal heel duur omdat er kerst of paas voor staat ,bijvoorbeeld kerststol of paasstol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om de zoveel jaar is of man of zoon1 met de pasen jarig. We passen het eten en de visite aan aan 'Pasen'. Dit jaar komt 1e paasdag iedereen 's middags (dan kunnen we 's morgens lekker met het gezin paas ontbijten - heel simpel ontbijtje hoor) We bakken vlees (casselernacken) serveren de visite broodje met vlees + eigengemaakt sausje + eigengemaakte rauwkost. Iets te drinken...... en pasen en de verjaardag is klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reclamefolder intypen bij google en je kunt er veel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb precies hetzelfde. Aan die gekte doe ik niet mee. Staat mij zelfs tegen. Ik kook die dagen wat ik wil en niet wat Jamie wil dat wij kopen.

  BeantwoordenVerwijderen