donderdag 21 maart 2013

Drukke tijden

ML heeft een drukke week gehad op het werk en ook VL heeft wat zaken op het werk die haar hoofdbrekens kosten. En dan een koude week, waar het eerder winter lijkt dan lente. ML die vanavond een spelletjesavond heeft en snel vanuit z'n werk thuis heeft gegeten en weer verder moest. VL die wat grieperig is en ZL1 vindt het nodig om de baas te spelen in huis. En oja, ook nog een nacht gehad waarbij alle kinderen meerdere keren wakker zijn geweest.

Waar moet je het dan over hebben in je blog? Ik, VL, wilde nog wel even vertellen dat we vorige week goed zijn geslaagd voor wat kinderkleertjes. Eerst zijn we even bij de Zeeman naar binnen gegaan en daar drie leuke setjes voor DL gekocht. DL had ook echt wat zonnige setjes nodig voor in haar kledingkast. Kosten: 20,46 euro.

Daarna even naar de Scapino voor gymschoentjes voor ZL1 voor op school. Daar zijn we voor geslaagd. Kosten: 5,99 euro.

Toen we door de Scapino liepen, zagen we ook dat er een kinderschoenenactie was: tweede paar kinderschoenen voor de helft van het geld. De laatste jaren hebben we meestal schoentjes van Scapino: vaak kiezen we de wat duurdere schoentjes, rond de 40 euro per paar. Die zitten vaak goed, zijn meestal van echt leer en gaan zeker een seizoen mee. Meteen een paar voor ZL1 en een paar voor ZL2 gekocht. Kosten: 30 euro per paar.

Voor kleding voor de kinderen hebben we een budget van 100 euro per maand. In januari en februari hadden we daar ruimschoots genoeg aan, nu komen we een aardig eind richting die 100 euro. Maar kleding voor DL en schoenen voor de jongens waren ook echt nodig en ik denk dat we bewust om zijn gegaan met de aankopen.

Nu maar hopen dat het zonnetje binnenkort lekker gaat schijnen en dat DL haar nieuwe kleertjes aankan!

1 opmerking:

  1. Je bent weer goed geslaagd. Ik zal binnenkort ook even shoppen voor ZL, DL krijg ik tot nu toe altijd kleren van. Maar ZL moet eerst nog even passen van vorig jaar en dan kunnen we een lijstje maken met wat er nog moet komen. Maar natuurlijk wel schoenen, die haal ik ook meestal bij Scapino weg. Maar dat scheelde wel dat je voor 2 kindjes schoenen moest halen, had je een mooie korting. Dat heeft voor mij niet zoveel zin, want DL loopt wel langs de box en tafel maar is nog maar 9 maanden. En te vroeg schoenen kopen heeft ook geen zin. Maar wat de kosten deze periode zijn weet ik niet, ik heb er niet echt een budget voor. Zo vaak krijgen ze geen nieuwe kleren, meestal 2x per jaar. Alleen ZL zit nu even in een groeiperiode maar er zijn geen longsleeves meer te koop in de winkel en voor tshirts, waar de winkels mee vol hangen, is het nog veel te koud. Dus dit voor volgend jaar even beter in de gaten houden.

    groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen