vrijdag 8 maart 2013

Boodschappen

Hier volgt weer de wekelijkse boodschappenblog met bijbehorend weekmenu. Nu ik bezig ben met het typen van dit blogje, merk ik dat mijn motivatie wat weg is. Het gaat gewoon goed met het budget van 300 euro per maand voor de boodschappen. De noodzaak van het bijhouden van het boodschappengeld is wat minder, nu we er toch al twee maanden binnen budget blijven. Toch lijkt het me goed om wekelijks een blogje te schrijven over de boodschappen. Maart is een lange maand en we vieren deze maand ook Pasen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om aan het einde van het jaar te zien wat we elke dag gegeten hebben.

Dus, aan de slag! Deze week hebben we 39,40 euro uitgegeven aan de boodschappen. Keurig dus! Wel moet ik morgen nog even naar de supermarkt voor een zak boerenkool, wat dat was net uitverkocht. 

Ons weekmenu:
Vrijdag: erwtensoep
Zaterdag: erwtensoep
Zondag: uit eten met opa en oma i.v.m. hun dertigjarig huwelijk (pannenkoekenhuis!)
Maandag: gebakken aardappels, vissticks en doperwtjes en worteltjes. Voor ML een pizza
Dinsdag: bami
Woensdag: bami
Donderdag: boerenkool met worst 

We kijken erg uit naar het pannenkoekenhuis zondag! Dit is dan de eerste keer 'uit eten' voor ons in 2013. De patatjes vorige maand in de snackbar tellen we maar even niet mee. En wat fijn dat het voor onze portemonnee niets uitmaakt! Zo blijkt maar weer dat consuminderen en bezuinigen ervoor zorgt dat je nog meer geniet van kleine dingen zoals een etentje of het eerste lentezonnetje

2 opmerkingen:

 1. Even een vraagje wat eten jullie bij de erwtensoep en bevalt dat twee dagen hetzelfde eten. Ik hou er zelf niet van om twee dagen hetzelfde te eten. Heel soms als ik een lekkere verse pasta saus heb gemaakt dan eet ik het twee keer maar man hoeft dat niet. Brood en soep komt hier zowiezo niet op het avondmenu. Man kreeg als kind elke week 2x brood, 1x brood met soep, 1x pannenkoeken en 1x pasta (lees maccaroni met een zakje, smack en prei) en is daar dus volledig op uitgekeken. Voor de kinderen bak ik heel af en toe pannenkoeken. Bij de nasi maak ik zelf altijd nog sambal boontjes of sate erbij. Wij gaan volgende week ook naar een pannenkoekenhuis met ouders en broer. Een hele bijzondere met bewegende tafels en helemaal in sprookjes stijl.
  Ons boodschappenbudget is het dubbele van dat van jullie, wij hebben een zoon van 13 en die eet meer dan ik. Verder kopen we vrijwel alles biologisch of van de lokale slager met erge lekkere spullen.
  Ik heb de mazzel dat man een zeer goede baan heeft sinds een aantal jaar en ikzelf mag ook niet mopperen. Daarvoor gaven we ook altijd veel geld uit aan boodschappen omdat eten voor ons belangrijk is. Wij eten vrij uitgebreid ook door de week en zitten dan nog altijd even na te tafelen. De kinderen mogen dan gewoon van tafel als ze willen.
  Groetjes Kirstin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kirstin,
  ML maakt altijd de erwtensoep en VL doet de inkopen. We doen er altijd een pak spliterwten in, een knolselderij, een paar uien, een paar aardappels, een stukje zuurkoolspek, een winterpeen en een rookworst. Het is eigenlijk onmogelijk om een kleine pan soep te maken, dus we eten er wel een paar dagen van. We nemen ook altijd een pakje roggebrood mee, en dat eten we er dan bij.

  Verder bevalt het koken voor twee dagen ons erg goed. We vinden altijd opgebakken net even iets lekkerder! :-) We hebben maar een kleine vriezer (drie lades) dus we kunnen niet van alles invriezen.

  Ik, VL, was ook niet een grote soepliefhebber, maar het blijkt dat soep erg makkelijk te maken is en dat het ook nog eens gezond is. Je kunt er veel groente in doen, en omdat soep natuurlijk veel vocht bevat, maakt het dat ook nog eens gezond. Google eens op wat recepten voor soep, met name zelfgemaakte pompoensoep vinden we erg lekker! Er zijn enorm veel recepten te vinden, dus ik zou het gewoon eens gaan proberen.

  Enne, jullie pannenkoekenhuis kennen we! Dat gaat over een jongetje, een meisje en een heks toch? ZL1 vond het heel erg interessant en we gaan daar vast ook nog wel eens een keertje naar toe, jammer dat het voor ons een flink stuk rijden is. De pannenkoeken zijn wel heel erg lekker.

  Wij zullen in de toekomst ook wel meer geld kwijt zijn aan boodschappen, als de kinderen in de puberteit komen. Gelukkig zijn het nu nog kleine eters. Wij hebben er voor gekozen om wat meer vegetarische recepten te gaan gebruiken, maar we kopen eigenlijk zelden biologische vlees. Daar willen we wel wat meer naar toe gaan.

  Eten is voor ons ook wel belangrijk, in die zin dat vooral ML het erg leuk vindt om te koken en te bakken. Vooral barbecuen doet hij heel erg graag. Hij maakt dan ook de meest lekkere dingen klaar, zoals pasteitjes met ei en bacon, kipfilet met camembert en maple siroop en heerlijke groentes. Heerlijk!

  Bedankt voor je reactie en we hopen dat je onze blog met plezier leest!

  Groetjes,
  VL

  BeantwoordenVerwijderen