vrijdag 29 maart 2013

Speeltuin

Vandaag een dure dag gehad, want de plaatselijke speeltuin werd, na een winterstop, weer feestelijk geopend. Live muziek en een levensgrote mascotte om mee op de foto te gaan. De toegang was vandaag gratis en ook kon je gratis met een treintje door het park. Iets dat normaal 50 cent per persoon kost. En dat het gratis was, was goed te zien aan de hoeveelheid mensen die op de opening af kwamen. Ondanks de kou was het namelijk ontzettend druk.

Maar waarom was het dan een dure dag? Dat komt doordat we ondanks onze bezuinigingen toch ook dit jaar weer voor een abonnement voor het park zijn gegaan. Vorig jaar hebben we er veelvuldig gebruik van gemaakt. Een dagje alleen met de kinderen terwijl ML of VL werkt, vond dan al vaak plaats in deze speeltuin. De kinderen vermaken zich er prima en vader of moeder zit wat op een bankje in het zonnetje de kinderen in de gaten te houden.

De kosten voor een abonnement zijn 20 euro per persoon en daar komt dan nog eens 5 euro borg bij voor het pasje. Voor ZL1, ML en VL hadden we het pasje van vorig jaar nog, maar voor ZL2 moesten we deze borg dus ook nog betalen. Totale kosten 85 euro. En deze gaan van ons vakantie en vrijetijdsbudget af. Dat kan dus nog wel eens krap gaan worden met onze zomervakantie, maar daarover zullen we later nog wel eens een berekening en blogje plaatsen met een schatting van de kosten van een zomervakantie.

Voorlopig kunnen we de kinderen weer tot de winterstop lekker laten rennen en spelen in de speeltuin. Nu nog wachten op iets mooier weer.

5 opmerkingen:

 1. Lijkt me een goede investering in heel veel plezier.
  Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet wel een hele bijzondere speeltuin zijn willen wij ervoor gaan betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel een hele dure speeltuin. Maar blijkbaar de moeite waard anders betaal je geen 20 euro p.p.p.j. Wij hadden vroeger ook een speeltuin en dan moest je lid zijn van de vereniging en mocht je gratis naar binnen. Dit was meende ik iets van 10 gulden voor het hele gezin, voor 1 jaar. Hier in het dorp zijn allemaal kleine speeltuintjes, maar groot genoeg voor onze kids en de ene speeltuin is ook altijd heel gezellig. Is ook gelijk de grootste en leukste en zijn daar dan ook veelvuldig te vinden als het mooi weer is. En wij hebben in de tuin zelf ook een speeltuintje.
  En wat betreft je budget, dat zijn keuzes die je maakt. Wij gaan niet op vakantie, maar mijn vakantiegeld (Manlief heeft geen v.g.) is bedoeld om leuke dingen te doen met mooi weer. Alleen mijn vakantiegeld zal dit jaar niet zoveel zijn omdat ik ouderschapsverlof heb gehad van een aantal maanden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Speeltuin is eigenlijk geen goede benaming. Het is eigenlijk een soort pretpark, maar dan zonder achtbaan en andere technische apparaten. Maar wel heel veel klimtoestellen, een kinderboerderij, een luchtkussen, schommels en glijbanen. Het is erg ruim opgezet. Een normaal entreebewijs kost 8 euro per persoon, dus dat halen we er sowieso uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oke, dan snap ik het wel en dan is het niet duur als het tenminste dicht bij huis is, en dat is het. Dan ga je er lekker vaak heen. Dat had ik dan ook gedaan. Gezellig

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen