zondag 10 maart 2013

Zegeltjes, bonuskaart of air miles?

Zoals al eerder in de boodschappenblogs gezegd, doen wij de boodschappen bij de AH. En nu die geweldig leuke keukenmini's weer gespaard kunnen worden zijn we al helemaal vaste klant bij de 'blauwe winkel'  zoals ZL1 de Albert Heijn noemt.

Deze maand kan er bij het filiaal in onze stad ook gespaard worden voor een dierentuin in de buurt. Daar doen we ook aan mee. Maar eigenlijk waren we helemaal niet van plan om naar deze dierentuin te gaan, dus waarom sparen we eigenlijk mee? Omdat we nu eenmaal Nederlanders zijn, die dol zijn op sparen?

Verder sparen we air miles en smulbonnen van de bakker. Na even in de portemonnee gespiekt te hebben, sparen we ook voor een gratis kopje koffie bij Ballorig, vijf euro korting op de speelgoedwinkel hier in de stad, we hebben een kortingskaart bij de kapper, we hebben een Ziengs klantenpas, een Gamma klantenpas, een Ikea family kaart en een Kruidvat voordeelkaart. Ik mag zo onderhand wel eens een nieuwe portemonnee gaan aanschaffen. ML moppert al steeds dat hij nooit de weg kan vinden in mijn portemonnee, maar ja, ik ben ook degene die alle pasjes bewaart, ook de zorgpassen en de bibliotheekpassen van de kinderen.

We hebben een keer het programma 'Extreme couponing'  gezien. Geweldig, alle statiegeldbonnetjes werden gespaard en in één keer uitgegeven. Jammer dat we maar weinig statiegeldflessen in huis hebben, we drinken meestal ranja, thee of water. (oja, we sparen ook nog de punten van DE en Pickwick!)

Zijn hier ook lezers die de koopzegels sparen? Is dat de moeite waard?

En verder zijn we erg benieuwd aan welke spaaracties jullie allemaal meedoen, en wat het jullie oplevert, behalve een dikke portemonnee. Jammer die 'ie niet dik is van het geld, maar van alle    pasjes... :-)

16 opmerkingen:

 1. Wij sparen alleen voor dingen die we zeker weten gaan gebruiken.

  Bijvoorbeeld een gratis kopje koffie bij de starbucks. En zegels bij AH :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor wat betreft de koopzegels, zie mijn berichtje van afgelopen week:
  http://studentenbudget.blogspot.nl/2013/03/koopzegels-bij-ah-en-bessenmuffins.html
  Misschien heb je wat aan de reacties die eronder staan?! Ik ga het in ieder geval proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, ik spaar me een ongeluk! Zegels, kooppunten, coupons, punten voor vvvbonnen, parels voor geld, noem maar op. Voor mijn andere blog heb ik eens alle waardes opgeteld van alle acties waar ik aan mee deed. Ik kwam op ruim 400,-.
  Van de week heb ik een nieuwe portomonee gekocht, een sjieke. Maar nu alweer spijt, er kunnen veel te weining pasjes in! Dan maar weer die oude uit de kast halen, want zonder al die pasjes voel ik me toch wel 'kaal'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de koopzegels van AH krijg 6% rente! Daar kan geen spaarrekening tegenop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar ook veel. Koopzegels van de AH en kooppunten bij de Hoogvliet. Tikt lekker door.

  Airmails spaar ik ook vrolijk mee.

  Mijn halve portomonnee is gevuld met spaarkaarten. Soms word ik wel eens gek van al die dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zegels bij de AH spaar ik ook. Hij zit om de hoek dus koop ik er bijna alle boodschappen. De kosten van de zegels gaan gewoon van het boodschappenbudget af. Soms betekent dat dat ik aan het einde van de week geen zegels neem.
  Wat het me oplevert is ongemerkt een extraatje sparen. De zegelboekjes lever ik in tegen contant geld en gaan in de spaarpot. Ook de perla koffiepunten, deze leveren tegenwoordig ook contant geld op.
  Bij ons zit ook een Plus in het dorp, hier spaar ik ook de zegels van. Ik kom er maar weinig, maar met 50% rente spaar ik rustig mijn boekje vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koopzegels leveren me heel weinig op, heb ik wel eens uitgerekend. 1 euro winst per 250 euro die ik uitgeef, en dan mag je nooit een zegeltje kwijtraken, anders ben je een deel van je winst alweer kwijt. Voor mij dus niet de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Koopzegels van jumbo (4%)en appie (6%) leveren een leuk rendement daar kan geen spaarrekening tegenop. En dat van het boodschappenbudget :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik spaar de kassabonnen van de bakker, levert een taart op. Heb wel 25 (?) verschillende pasjes. Voor de pasjes heb ik een pasjes - ding gekocht (zal wel een foto op mijn blog zetten) hierin gaan bijna alle pasjes. De pasjes die in de knip zitten zijn, pinpas, zorgverzekeringpas, a h pas en mails en real pas (supermarkt Duitsland). Als je geen pasje hebt, dan krijg je vaak de korting/spaarpunten niet hoezo klantenbinding? Eigenlijk oneerlijk maar zo werkt het blijkbaar. Ongemerkt spaar je een hoop punten/korting/taarten bijelkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier in het dorp zit allen een Plus supermarkt met het spaarsysteem met het hoogste rendement voor elke euro een zegel van 2 ct kopen en bij 200 zegels (aankoop 4 euro) boekje inleveren en 6 euro ontvangen = 50%.
  Met een boodschap budget van euro 500,- (incl rookwaren waar je geen zegels voor kunt kopen) toch elke maand een boekje vol.
  Sinds ik bewust met financiën omga, lees besparen om af te lossen, plak ik als ik thuis kom bijna als eerste de zegels in om ze niet kwijt te raken.
  Boekje vol is ook direct inwisselen om de rente hier te ontvangen en die niet bij de Plus te laten.

  Ik doe bijna dagelijks boodschappen, betekend bedragen van tussen €5,- en €20,- ik kijk dan ook per kassa handeling of ik contant of per pin betaal. Gebruik dus de afronding in mijn voordeel scheelt per week toch vaak 10 cent(lees 5 zegels).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij sparen ook de zegels van de AH .Een hoog rendement waar de spaarrekening niet tegen op kan. Ik heb meestal 4 a 5 boekje vol per jaar. Elk jaar verzin ik er een ander doel voor. Soms iets noodzakelijks (klussen ofzo) en soms voor een dagje(weekendje) weg.

  GR Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik spaar ook de koopzegels van de AH (heb er ook wel eens een blogje aan gewijd) en we sparen ook voor een dierentuin hier in de buurt. Daar waren we al van plan om heen te gaan en hebben nu al het eerste kaartje gratis! Leuk, zo'n actie waar je helemaal niets hoeft bij te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik spaar geen airmiles en dergelijke meer, want daarvoor geef ik te weinig uit en koopzegels leveren dan wel een leuk rendement op ,maar je moet wel eerst geld uitgeven. al die gratis dingen acties zijn leuk,maar ook daar geldt dat je eerst veel uit moet geven . ik spaar wel met betaalde mails lezen,want dat kost me hoogstens een paar minuten per dag en eens in de zoveel tijd laat ik dat uitbetalen en koop daar iets van wat ik nodig heb of wat leuks in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt, ook laat ik mijn statiegeld contant uitbetalen en stop dat geld in een potje en als dat vol is gaat het naar mijn spaarrekening als ik op dat moment niets nodig heb of ik koop er iets leuks voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Airmiles spaar ik voor mijn zus, Pluspunten voor mijn ouders, DE voor mezelf. Ik vraag altijd de (gratis) punten mee, en als ik er niemand voor weet, gaan ze naar de persoon waar ik ook mijn oude postzegels naartoe doe. Hij verkoopt de postzegels en het geld gaat naar een goed doel, meestal weet hij ook wel iemand voor de spaarzegels.

  Groetjes,
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. de koopzegels van de plus leveren het hoogste rendement op. Hoewel we er lang niet al onze boodschappen doen is het toch interessant om deze te kopen. Bij de Jumbo en AH doe ik het niet, dat duurt me te lang voor ik een volle kaart heb. Mijn airmiles heb ik nog nooit ingewisseld, daar staan er ongemerkt nu toch 8000 op. Ben nu wel langzaamaan aan het kijken wat ik er voor leuks mee zal doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb alleen kortingspasjes van winkels waar ik vaak/vaker kom. Aangezien ik weinig shop en dan nog voor de laagste prijs of voor een specifiek product, zijn dat weinig winkels. Ik merk dat ik ook minder in de verleiding kom naar een winkel terug te gaan als ik geen pasje heb.
  Maar wisten jullie dat de meeste pasjes die gescand worden (ikea family, ah bonus) voor het bedrijf een hoop informatie oplevert (wie wat wanneer waar koopt), waar ze hun proudcten beter mee maken, maar ook hun marketing beter mee maken. Ik zou kunnen zeggen sneaky-er, je merkt soms niet hoe je gemanipuleerd wordt. En daar hoef ik niet zo nodig aan mee te werken, daar ben ik zelfs bereid m'n koffie niet gratis voor te hebben, om wel m'n keuzevrijheid te houden (en die niet voorgekookt te krijgen door de marketeers van een bedrijf).
  Sinds ik die keuze heb gemaakt, merk ik wel dat ik langzaam rustiger wordt, minder reclame lees, en minder behoefte voel dingen te kopen. Voelt als een klein protest in deze consumptiemaatschappij, dat m'n eigen portemonnee nog een stukje helpt ook.

  BeantwoordenVerwijderen