zaterdag 23 maart 2013

Boodschappen

In mijn blog van vorige week hadden we dit op het menu staan:
Vrijdag: aardappelpannenkoekjes, broccoli en slavink (gegeten en was heerlijk!)
Zaterdag: spaghetti carbonara (gegeten en was ook lekker!)
Zondag: hutspot met worst (werd patat met een snack met vrienden en kinderen)
Maandag: aardappels, doperwtjes en een kaassoufflé (werd hutspot met worst)
Dinsdag: chili con carne (werd aardappels, doperwtjes en een kaassouffé)
Woensdag: chili con carne (werd macaroni)
Donderdag: poffertjes en pizza (werd macaroni)

Ondanks een leuke planning zijn we daar dus behoorlijk van afgeweken. Dat begon zondag al, er waren hier wat vrienden met hun kinderen over de vloer en het werd al laat en we besloten toen om met z'n allen patat te halen. Verder heeft ML ook gezellig de hele week meegegeten in plaats van laat thuis te zijn van z'n werk. Gevolg is wel dat dat we nog wat ingrediënten bij moesten halen, en we ook wat in de vriezer konden laten.

Gisteren hebben we een heerlijke vegetarische lasagneschotel gegeten, gemaakt zonder pakjes en zakjes. Vandaag hadden we een verjaardag in de buurt van Utrecht. We zijn in de ochtend naar het Spoorwegmuseum geweest (gratis dankzij de Museumkaart, alleen de parkeerkosten bedroegen 5,50 euro) in de middag naar de verjaardag en op de terugweg naar huis hebben we gegeten bij de McDonald's. (20 euro). Morgen hebben we weer een verjaardag en dan mogen we ook aanschuiven bij het avondeten.

Vrijdagmorgen hebben we al wel wat melk en fruit gekocht. We hebben nu nog 79 euro over, en daar moeten we het zeker mee gaan redden deze maand.

Dinsdag zal ik nog een boodschappenblog schrijven met daarin ook de boodschappen voor Pasen.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben heel benieuwd naar je lasagnerecept, zou je die willen delen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lasagne was sterk geïnspireerd door het volgende recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1380838/Vegetarische-lasagne

   De trostomaten heb ik vervangen door een blik gepelde tomaten en de aubergines heb ik weggelaten. Daarnaast heb ik nog flink wat basilicum, oregano, paprikapoeder, kerriepoeder en een bouillonblokje toegevoegd om het geheel iets meer smaak te geven. We hebben er met 4 volwassenen en 4 kinderen (1 - 3 jaar) van gegeten.

   Verwijderen
 2. Mag ik vragen waarom jullie elke week 2 dagen hetzelfde eten, want als ik deze lijst dan zie denk ik ipv donderdag macaroni had ik de chiliconcarne gemaakt.
  Vanaf welke leeftijd is het Spoorwegmuseum geschikt? Het leek ons ook wel wat voor de zomervakantie met onze zoon van dan 5 jaar.
  Een hele fijne zondag toegewenst.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de reden waarom we regelmatig 2 keer hetzelfde eten zullen we wel een keer een blogje schrijven, want die vraag komt regelmatig terug. En het spoorwegmuseum is al leuk voor kinderen van 2 jaar oud. Onze middelste van 1 vond het overigens ook al erg leuk, dus zeker de moeite om er eens met jullie zoon van 5 naar toe te gaan!

   Verwijderen