zaterdag 16 maart 2013

Boodschappen

Deze week de boodschappen wat anders aangepakt. Voorheen ging VL altijd op donderdagavond naar de supermarkt. Lekker rustig, en geen verleidingen van andere winkels zoals de Action en het Kruidvat. Die zijn immers gesloten.

Nu is VL op donderdagmiddag met de kinderen alvast wat boodschappen gaan doen bij de Albert Heijn. We hadden wat nodig, zoals melk en roomboter. Ook waren de zilveruitjes op, en dat is een echte traktatie voor ZL2. We aten die donderdagavond ook hutspot, en daar horen zilveruitjes bij. Verder hebben we bij de AH nog wat artikelen gekocht die in de bonus waren, zoals een Monatoetje voor de zondag en de slavinken.

Het was aanvankelijk het plan om dan vrijdagavond naar de C1000 te gaan, en dan dit te combineren met een bibliotheekbezoekje. ML had echter wat kruiden nodig voor het avondeten en daarom is VL met ZL2 al op vrijdagmiddag naar de C1000 gegaan. We zullen de komende weken de boodschappen bij de C1000 doen in verband met de spaaractie voor korting op een dagje uit. (wie er trouwens nog zegels over heeft....)

Het boodschappen doen aan het einde van de middag is niet bevallen. De 'lekkere trek' is dan volop aanwezig en dan zorgt ervoor dat er dan toch weer meer in het boodschappenkarretje beland dan er op het lijstje staat. Deze keer twee zakken Bugles.

Volgende week maar weer op donderdagavond de boodschappen doen. Of op vrijdagmorgen, want ZL1 is dan een ochtendje 'oefenen' op school. :-)

Ons weekmenu:
Vrijdag: potato hash browns (aardappelpannenkoekjes), broccoli en slavink
Zaterdag: spagetti carbonara
Zondag: hutspot met worst
Maandag: aardappels, doperwtjes en worteltjes en een kaassoufflé, voor de kinderen een visstick
Dinsdag: chili con carne
Woensdag: chili con carne
Donderdag: poffertjes en pizza

Vandaag moest VL opnieuw naar de supermarkt, voor wat vergeten producten zoals een brood. Verder nog wat producten voor de voorraad gehaald, onder andere suiker en roomboter. Morgen zal ML laten zien wat hij met de suiker en de roomboter heeft gemaakt. :-)

De totale kosten deze week zijn: 67,69 euro. Oei, net onder ons budget van 75 euro per week...

7 opmerkingen:

 1. Hoe kom je aan het bedrag €75,00? Is dat je eigen streefbedrag? Zo wie zo een prestatie voor 5 personen 75 per week. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We proberen binnen het budget van €300 per maand te blijven en dat betekent ongeveer €75 per week.

   Verwijderen
 2. 75 euro vind ik erg weinig met 5 personen (is 2 euro pp/dag). Hier 90 euro met 4 personen, en dat is soms krap om goed en afwisselend te kunnen eten.

  Ik blijf me eerlijk gezegd ook verbazen over de verhoudingen binnen jullie budget: 75 euro per week voor eten voor 5 personen (dat is 2 euro pp per dag) en 3500 euro voor hypotheek en kinderopvang...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze jongste eet nog niet mee, dus die hoef je nog niet echt mee te rekenen. De middelste is bijna 2 en eet ons ook nog niet echt arm. Die 300 euro per maand zal vast snel omhoog gaan naarmate de kinderen ouder worden.

   Kinderopvang gaat binnenkort flink omlaag en de hypotheek hopelijk ook. Maar om onze hypotheek omlaag te krijgen, hebben we geld nodig. Vandaar dat we proberen onze uitgaven zoveel mogelijk te beperken.

   Verwijderen
 3. MacMama moet ik gelijk geven je rekent momenteel weinig voor het eten. Houd er rekening mee dat dit bedrag flink omhoog gaat zodra ze beginnen te puberen (en ook al als ze naar school gaan) Heel zeker jongens eten je de oren van het hoofd.
  Als ik naar je weekmenu kijk dan eet je twee dagen achter elkaar hetzelfde. Waarom vries je de chili niet in en eet je het over twee weken nog een keer. Of bewaar het in de koelkast en eet er dan overmorgen nog een keer van.

  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo
  wij zijn met een huishoudentje van 2 personen
  wekelijks tussen de 75 en 90 euro kwijt aan boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom met gezin van in totaal 5 man waarvan 3 jongens(15,22,en 23) op een weekbedrag van 192,- euro. Lijkt mij iets realistischer dan 75,-.

  BeantwoordenVerwijderen