donderdag 28 maart 2013

Weekendje weg

Met het paasweekend voor de deur is het misschien wel leuk om een blog te wijden aan weekendjes weg. Vandaag waren er maar weinig caravans op de weg en dat aantal zal waarschijnlijk morgen niet explosief toenemen. Veel mensen zoeken de warmte van hun eigen huis op en laten de caravan een tijdje in de stalling staan. Wat een verschil met Pasen 2011! In dat jaar viel Pasen wel laat, eind april, maar we hadden ook stralend weer. De chocoladepaaseieren smolten gewoon weg.

Maar terug naar het onderwerp van deze blog: een weekendje weg. Gaan jullie vaak met je gezin een weekendje weg? Wij zijn in 2011 naar een park van Landal geweest en in 2012 naar een park van Centerparcs. Beide keren in maart. Het was erg gezellig en we hebben veel lol gehad. Best lekker om een weekendje er tussenuit te gaan.

Dit jaar staat zo'n weekendje in een groot bungalowpark niet in de agenda. We vinden het erg prijzig, je bent al snel minimaal 300 euro kwijt voor alleen de huur van het huisje. Daar komen nog de kosten voor eten en drinken bij op. Het is nooit prettig koken in zo'n huisje volgens ML, dus we zullen sneller naar een restaurant gaan. Ook is het natuurlijk leuk om 's ochtends bij de bakker croissantjes te halen voor het ontbijt, maar dat loopt ook al snel in de papieren.

Dit heeft ons doen besluiten om dit jaar het weekendje weg maar eens over te slaan. Hopelijk komen er nog een paar mooie Pinksterdagen in mei, en kunnen we dan nog 1 of 2 nachtjes in de tent slapen. Dat is dan weer wat goedkoper dan een huisje, en vaak vinden de kinderen het leuker om te gaan kamperen.

9 opmerkingen:

 1. Voorgaande jaren gingen wij ook in maart een weekend weg. Nu niks geboekt. We gaan in juni 2 weken naar centerparcs. Normaal gingen we in september ook nog wel en weekend weg maar dat kan nu niet meer. Dochterlief gaat vanaf september naar school.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hopen met mijn vader en moeder, kinderen, aanhang en kleinkinderen 1 of 2 nachten weg te gaan in Sptember, ze waren 45 jaar getrouwd. Anders gingen we in de meivakantie altijd een midweekje naar Drenthe, dat zit er helaas nu niet in :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij boffen een beetje met ouders die regelmatig een weekje in Landal zitten. Wij mogen dan een weekendje komen. Omdat ze altijd een 6 persoons huisje huren doen we dat graag. Meestal eten we de eerste avond iets makkelijks en op zaterdag gaan we gourmetten. Traditie getrouw trakteren wij dan op een etentje op zondag, meestal bij de wok en daarna gaan wij door naar huis omdat de kids maandag weer naar school moeten. We doen dit zo'n drie a vier keer per jaar. Kosten alleen het etentje (bloos).
  Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klopt dat een weekendje weg prijzig is. Wat wij altijd doen is niet uit eten maar gewoon koken. Dat gaat in het huisje altijd goed. Natuurlijk geen culinair hoogstandjes maar een gewone maaltijd bijv. pasta of pannenkoeken. We kopen niets op het park maar nemen het van thuis mee. Ook eten wij 's morgens gewoon brood (beleg van thuis) en nemen dit voor overdag ook mee. Zo blijft het nog betaalbaar en we zijn er toch uit. Vakantie hoeft toch niet altijd uit eten te betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. L.andal en C.parcs zijn dan ook wel de dure ketens. R.oompot is al een heel stuk goedkoper. Een 6 persoons sta caravan in november voor 90 euro bv.
  Of anders een particulier huisje niet op een park. Die zijn vaak ook een stuk goedkoper en autentieker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan ook graag een weekendje weg de laatste jaren boek ik of bij roompot de aanbiedingen zelfs plaats als je een week van te voren boekt of zoals afgelopen voorjaarsvakantie mystery c parcs te boeken ongeveer 4 a 6 weken van te voren je boekt een bungalow voor het aantal personen verder is het afwachten welk park en wat voor bungalow vorig jaar zaten wij in een vip bungalow voor 179 euro 6 persoons het bevalt ons prima vier dagen van te voren krijg je het park en bungalow door is nog spannend ook waar je het weekend gaat doorbrengen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit jaar gaan we via de actie 'proefkamperen in Drenthe'. In een stacaravan in juni voor 41 euro incl. kaartjes voor speelstad Oranje en inclusief fietsenhuur! Dat is nog eens een actie. Alleen de kaartjes voor Speelstad Oranje zijn al 12,50 p.p. en we zijn met zijn 5-en!
  Verder vind ik de weekendjes inderdaad erg duur. Wij moeten ook een 6 persoonshuisje hebben. Goed rondkijken, zo zijn we vorig jaar wel met pasen weggeweest naar de Sallandshoeve. Toen hadden we ook een leuke aanbieding. Camping/bungalowpark met particuliere huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan wel eens een midweekje weg. Maar nooit een weekend. En boeken altijd last-minute.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met hemelvaart gaan wij met z'n 4en naar een hotel in Zevenbergen. Een beetje rondstruinen in Zeeland, maar ook in Breda/Roosendaal/Tilburg. Wellicht zelfs een dagje Antwerpen. Qua prijs viel het best mee.

  BeantwoordenVerwijderen