dinsdag 5 maart 2013

Gratis genieten

Vanaf deze week heb ik mijn vrije donderdag geruild met de dinsdag en vandaag was mijn eerste vrije dinsdag. En dat was genieten op de warmste 5 maart ooit! Met 3 kinderen vanmorgen vroeg in het zonnetje naar de bakker gefietst. ZL1 fietste zelf mee op zijn loopfiets. Thuis konden ZL1 en ZL2 weer lekker in de zandbak spelen, terwijl DL buiten in de kinderwagen lag te slapen. Ondertussen kon ik heerlijk de kantjes steken van het gras, de tuin schoffelen, de groene aanslag van het terras verwijderen en sommige planken van de schutting opnieuw vastzetten.

Nu vind ik tuinieren niet heel vervelend, maar met zulk mooi weer is het echt genieten om in de tuin aan de slag te kunnen gaan. Hoewel het misschien maar een graad of 16 was, voelt zo'n eerste mooie dag van het jaar altijd nog veel lekkerder dan een dag met 30 graden in september. Het gevoel van zo'n eerste dag mooi weer heb je meestal maar 1 keer per jaar. Maar ik vermoed dat mijn volgende vrije dag met zulk mooi weer ook weer puur genieten gaat worden! :-)

Na het kapjes eten, is ZL2 naar bed gegaan en kon ZL1 heerlijk alleen buiten spelen terwijl ik een stoel had gepakt en heerlijk in het zonnetje was gaan zitten. Helaas was ZL1 zo aardig om telkens een strandbal tegen mijn hoofd te gooien zodra ik mijn ogen even dicht deed.

Helaas zijn de verwachtingen voor de komende dagen wat minder positief als vandaag, maar we hebben in ieder geval allemaal weer even mogen proeven van het mooie lenteweer dat ons hopelijk nog te wachten staat! Wat hebben jullie allemaal gedaan op deze warmste 5 maart ooit?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb de keukenkastjes even goed schoongemaakt, van binnen en buiten. Met ZL naar dokter en even gewandeld. ZL moet 's ochtends naar school op dinsdag. En ik heb heerlijk de was buiten te drogen gehad voor het eerst dit jaar, en het is nog droog geworden ook :)

  Dus ik heb niet in het zonnetje gezeten, maar dat komt nog wel. Deze poetsneigingen moet ik niet onderdrukken want als het echt heel warm is doe ik heel weinig in huis, dus dan kan zulke putjes maar vast gedaan zijn.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de serre leeggehaald en klaargemaakt om te zaaien, was zooo zalig buiten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn even aan het eind van de middag een ijsje gaan eten bij de lokale ijstent die net weer open is gegaan. Daarna een rondje gelopen met het ijsje. Een ontspannen momentje met de kinderen. Niet gratis maar die EUR 3,60 voor twee ijsjes was het dubbel en dwars waard.
  Nikkie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Valt nog mee, alleen een strandbal tegen je hoofd. Die van mij hebben op zo'n moment als peuters/ kleuters eens de voordeur in de muurverf gezet. Ook is de gang eens onder water komen te staan omdat ze de kraan in de wc hadden open gezet. Ze hadden water nodig voor de slotgracht van hun kasteel. Maar omdat het water steeds wegliep gingen ze steeds nieuw halen. Het wasbakje lag zo vol zand dat het verstopt raakte. De buitenkraan was nog afgesloten. En moeder maar genieten in de zon. De kinderen speelden zo lief......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb buiten in een tuinstoel gezeten, uitzieken. Het was buiten warmer dan binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een grieppatiënt hier in huis. En ben een wandeling met hem gaan maken. Daarna de super in, en dat wilde de stoere grieppatiënt allemaal zelf, maar al met al was het achteraf te veel voor hem. Maar ja, als je marathons loopt, laat je je toch niet kisten door een griep? Buiten zitten zoals Ernie, of hooguit een kort wandelingetje was achteraf wellicht beter geweest.

  BeantwoordenVerwijderen