maandag 4 maart 2013

Taakverdeling

Jullie hebben al in ons laatste boodschappenblog gelezen dat vanaf vandaag ML een lange werkdag heeft op de maandag. Hij gaat rond 8 uur de deur uit en is dan ongeveer 12 uur later weer thuis. Dat is weer even wennen!

ML zal zich de komende tijd veel bezighouden met zijn nieuwe functie op het werk. Dat betekent dat de huishoudelijke dingen wat meer naar VL toegeschoven worden. Naar ons idee is dat wel eerlijk: ML brengt immers het meeste geld binnen en is daarvoor lange dagen van huis.

De volgende klusjes komen voor de rekening van ML: vuilnis buiten zetten op maandagmorgen, koken en de tuin onderhouden. Af en toe zal VL hem vragen om even wat speelgoed op te ruimen en een stofzuiger door het huis heen te trekken. Ook houdt ML zich veel bezig met ZL1 en ZL2. Dat komt omdat VL wat meer bezig is met DL in verband met de borstvoeding.
VL heeft de volgende klusjes: ontbijt klaarmaken, keuken opruimen en vaatwasser in- en uitruimen, wassen en strijken, opruimen, schoonmaken en boodschappen doen.

Wij hebben een glazenwasser die eens per kwartaal langs komt om de buitenboel te doen. Verder hebben wij geen interieurverzorgster, we doen alles zelf.

Hoe is bij jullie de taakverdeling? Zijn er bepaalde klusjes die altijd worden opgepakt door dezelfde persoon?

10 opmerkingen:

 1. Ik merk dat er bij ons ook een vaste taakverdeling is gekomen, maar dit is eigenlijk niet echt afgesproken, het is meer zo gegroeid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn partner is kleurenblind, dus de was is mij meer toevertrouwd. Ook stofzuigen en schoonmaken is meer mijn taak. Ik zie het sneller als het vuil is, als je kleuronderscheidingsvermogen minder is, schijn je dat minder snel te zien. Boodschappen doet hij altijd, ik haat winkelen. Ik zeur dus niet snel over twee cent teveel berekend door de kassa, want ik ben dolblij dat hij het doet. Koken doet hij ook vaker, ik mag/moet voor mijn gezondheid zo min mogelijk staan. De badkamer maakt hij schoon, dat is zo gegroeid nadat onze badkamer verbouwd werd, toen was hij heel gemotiveerd om wekelijks de badkamer een grote beurt te geven. Ramen wassen doen we samen. Ik verstel/repareer soms de kleding of het beddengoed. Fietsen repareert hij. Vaatwasser inruimen/uitruimen doen we om beurten. Een eigen overhemd strijken doet hij zelf en onze inwonende dochter strijkt ook haar eigen kleding. Als ik voor mezelf iets moet strijken doe ik dat ook zelf. Wij hebben drie jongvolwassen kinderen waarvan er al twee op zichzelf wonen, dus dat is natuurlijk wel een heel andere situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik doe de boodschappen en de poets, verstelwerk, koken, verjaarsvisites overdag, de was, de strijk, volkstuin en werk(partime) Manlief wast ramen en zorgt voor de blauwe/groene/grijze container (papier-gft-restafval) en plastic inzamelzakken, wast de auto - caravan, veegt buiten (daar heb ik zo'n hekel aan) Snoeit de tuin, onkruid verwijderen en werkt. Dochter maakt eigen kamer schoon, verschoont eigen bed, pakt soms vw leeg (en soms in) kookt incidenteel, bakt en is soms prive chauffeur voor zoon 1+2. Zoon 1 ruimt de tafel af na het eten, ruimt eigen kamer op, poetst eigen kamer, haalt zelf beddegoed af, ruimt eigen schone was op. Zoon 2, brengt statiegeld pet-flessen weg. Dekt de tafel, haalt eieren bij de bio eierboer, pakt vw leeg, haalt af en toe een vergeten boodschap, ruimt zijn kamer op (na dreigement 5 of zo) En zo ben ik nog wel heel veel klusjes vergeten maar toch worden ze door een van ons gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier doe ik meest alle huishoudklusjes, de man doet de tuin enzo.
  De kinderen helpen ook mee met de tafel te dekken enzoverder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles is voor mij. Lekker overzichtelijk. Kind moet alleen tafel dekken en afruimen en de was uit de slaapkamer in de wasmand doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe hier alles in huis, werk 16 uur p.week en doe de boekhouding van de zaak van mijn man. Mijn man werkt 5-6 dagen in de week en doet 's avonds zoonlief, als hij thuis is. En dat is hij niet op maandag, dus dan doe ik zoonlief er ook nog bij. En hij geeft dochter 's avonds haar laatste fles. En als ik hem vraag om wat te doen doet hij het wel, maar hij is veel van huis dus voor dit moment vind ik het prima zo.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, hij snijdt de kaas aan (zo'n edammer) nadat ik bijna 10 jaar geleden mijn duim er bijna af had gesneden.

   Verwijderen
 7. Manlief doet de vuilnis, het gras maaien, de trappen zuigen en een paar keer per jaar meehelpen met het grove huishoudelijke werk. Een planchet waar ik niet aankom afpoetsen (stof), de tegeltjes van de badkamer boven de 2 meter, idem bij de sauna. Af en toe dweilen, maar omdat hij dat zelf wil. ML werkt en ik ben thuis.
  Resumé betekent dit dat hij één keer per week zuigt, de vuilnis één keer per week en de rest is heel af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe alles,maar thuis wonende dochter zorgt voor haar eigen kamer en beddengoed.Verder wandelt man iedere avond met de hond en dochter neemt dat ook met enige regelmaat voor haar rekening.Ik werk niet buitenshuis, dus is het voor ons prima verdeeld zo.Omdat man niet zo heel veel verdient,verdiep ik me dus ook fiks in de financien.Hij doet wel de belasting.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn man en ik werken allebei fulltime,hij werkt met vroeges en lates. De vloeren beneden poetst hij heel vaak omdat hij dat zelf wil en hij kookt een paar keer enkel in de week als zijn zoon bij ons is; af en toe de afwas,stofzuigen;grasmaaien (seizoen) en
  , zet wekelijks de vuilbak buiten maar sorteren is niet aan hem besteed! De rest doe ik : wassen;strijken;klussen;adm. zaken oa rekeningen betalen;huiswerk kinderen;grondigere schoonmaak(plinten;tegels;badkamer;op kasten);kat verzorgen;boodschappen doen ;herinrichten en verbouwingen regelen.

  BeantwoordenVerwijderen