woensdag 13 maart 2013

Wat kost 'Wat kost een gezin'?

Vandaag kregen we de opmerking dat het leuk is om onze kosten en uitgaven te zien, maar deze persoon vroeg zich ook af wat nu het bijhouden van deze blog kost.

Het bijhouden van een blog regelen we via blogger.com. Dit kost verder niets en maakt het bloggen wel erg eenvoudig. En als het toch nog te moeilijk zou zijn, dan zijn er genoeg boeken of websites te vinden die je verder kunnen helpen, zoals het boek Google Blogger for Dummies (Engelstalig).

De enige directe kosten die we gemaakt hebben voor het bijhouden van deze blog is de aanschaf van een domeinnaam. Deze hebben we voor €0,99 (actietarief tot en met 14 maart) geregeld bij Transip. Dit is weliswaar een actietarief en zal vanaf volgend jaar €7,49 per jaar bedragen, maar toch vinden we het de moeite waard. Op deze manier kan iedereen onze blog makkelijker terugvinden en blijft onze blog op hetzelfde adres bekend, ook als we blogger.com zouden inruilen voor een andere manier van bloggen.

De exacte kosten wordt wat lastig te berekenen, vooral omdat we niet weten hoeveel we moeten rekenen voor de uren die we steken in het schrijven van de blogs. Meestal typen we de blogs in op een laptop nadat we de kinderen in bed hebben gelegd in plaats van dat we de televisie aanzetten. Dus wat elektriciteit betreft, kost het bijhouden van een blog niets. De laptop hebben we niet speciaal voor de blog aangeschaft, dus de kosten van de laptop kunnen we ook negeren.

Dus in totaal liggen de kosten van het bijhouden van een blog op €7,50 per jaar. Als we geen eigen domain hadden gewild, waren de kosten dus geheel te verwaarlozen geweest.

Maar dankzij deze blog, hebben we veel betere inzicht gekregen in onze eigen uitgaven, weten we exact hoe onze hypotheek in elkaar zit, wanneer onze rentevast periode afloopt, hoeveel we moeten aflossen om onze hypotheek binnen 18 jaar afgelost te krijgen, wat we elke maand kwijt zijn aan eten en drinken. Bovendien geven we sinds het bijhouden van de blog veel minder geld uit.

Onze conclusie is dus dat het bijhouden van een blog over je financiƫle gezondheid meer oplevert dan dat het kost. Maar je moet er wel tijd voor vrijmaken.

8 opmerkingen:

 1. Jullie hebben ook advertentie inkomsten, die dekken de kosten toch wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed punt. Daarmee hebben we dus helemaal geen kosten meer. Hoewel we nog geen geld ontvangen hebben, lijkt het er wel op dat we die €7,50 per jaar terug verdienen met die advertenties ;-)

   Verwijderen
 2. Ja bloggen kost veel tijd. Een eigen naam is leuk.
  Ik besteed er niet zo veel tijd meer aan. Mijn blog is al een paar keer veranderd enz. Door de grote hoeveelheid spam van de laatste tijd heb ik vandaag de reacties op modereren gezet, beter dan die woordverificatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die spam zal bij ons ook vast nog komen, maar zolang de spammers ons nog niet kunnen vinden, kunnen we nog even genieten van de rust zonder spamberichten :-)

   Verwijderen
 3. Kun je het adverteren aanraden? Doen jullie het via de standaardfuncties die in Blogger te vinden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nog niet uitbetaald gekregen, maar het lijkt best wel de moeite waard te zijn. We hebben het inderdaad via de standaardfuncties van blogger gedaan.

   Verwijderen
 4. Bloggen is toch ook hartstikke leuk?! Ik moet de eerste hobby die maar 7,50 per jaar kost (buiten het bloggen dan!) nog vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die domeinnaam heb ik niet dus is het helemaal gratis. De uren die ik erin steek kosten mij niets. Ja, mijn uren, maar die zijn gratis. En als je ziet hoeveel je verdient door het bewuste leven, geen onnodig geld meer uitgeven dan aan die zaken die je echt belangrijk vind, word je leven toch een stuk gemakkelijker.
  Ik heb er veel plezier aan.

  BeantwoordenVerwijderen