zondag 31 maart 2013

Paasweekend

Hoewel de kou buiten ervoor zorgt dat we nog niet echt in de paasstemming zijn, hebben we vandaag wel reuze gezellig Eerste Paasdag gevierd. Gistermorgen snel nog een paar boodschapjes gehaald, voor de grote drukte in de supermarkt losbarstte. Gisteravond hoorden we ZL1 tegen ZL2 in bed zeggen: 'Snel slapen hoor! Morgen is het feest!' Zulke gezellige onderonsjes zorgen ervoor dat je zelf ook zin krijgt om er een feestelijke dag van te maken.

De dag startte rond 08:30 uur, zomertijd. De kinderen kropen nog lekker bij papa in bed en VL vertrok naar beneden om de tafel te dekken voor het paasontbijt. VL had nog een tafelkleedje voor 1,50 euro gekocht en in combinatie met een paastak op tafel zorgde dat al voor een gezellig sfeertje. Voor deze gelegenheid halen wij ons 'zondagse' servies te voorschijn. Verder vulde de tafel zich met een paasstol, croissantjes, matzes, versgeperste jus d'orange en natuurlijk een gekookt eitje. Na het ontbijt trok ML zich terug in de keuken om een overheerlijke mango-honingtaart te maken. VL kleedde de kinderen aan en daarna zijn we nog even met z'n allen naar buiten gegaan voor het eieren zoeken. Wat leuk om het enthousiasme te zien van de kinderen! Heerlijk!

Rond 12 uur lagen alle kinderen in bed en konden wij even de boel wat opruimen en ML ging weer verder in de keuken met het maken van stokbrood. Om 3 uur arriveerden opa en oma. Eerst maar een kopje thee met de heerlijke taart erbij. Daarna moesten opa en oma natuurlijk ook eieren zoeken en daarna hebben we het gourmetstel op tafel gezet. Als toetje hadden we lekker ijs uit de vriezer. Daarna nog even met z'n allen koffie gedronken en vervolgens gingen opa en oma weer naar huis en hebben wij de kinderen in bed gegooid. Ze lagen er pas om 8 uur in, dus morgen moeten we maar weer in ons nieuwe ritme komen.

Wij zitten nu nog even gezellig met z'n tweetjes op de bank en schrijven dit blog en ondertussen checken we de weersverwachting en wat zien we: over twee weken 18 graden! Eerst zien, dan geloven natuurlijk, maar alleen het getal 18 maakt ons al helemaal blij!

Morgen gaan we met de buurtvereniging eieren zoeken en dan 's middags nog naar een fruitteler. Daar is een open dag met allerlei activiteiten voor de kinderen, dus dat zal ook wel weer erg leuk zijn.

Morgen zullen we ook een blog plaatsen met ons maandoverzicht van de maand maart.


7 opmerkingen:

 1. Rond vijf april vriest het 's nachts niet meer in de Randstad. Zou het ooit nog zomer worden? Leuke dag gehad. Morgen nog een vrije dag, lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zal schelen als die nachtvorst er eens uitgaat. De vrije dag vandaag was wel heel lekker, zeker omdat de klok net is verzet.

   Verwijderen
 2. Dat klinkt als een gezellige dag. Wij hadden ook een hele lekkere paasbrunch met natuurlijk een eitje en verse jus uit een wijnglas, dat vond zoonlief zo leuk, dus vandaag maar weer.
  Veel plezier vandaag bij de fruitteler. Wij zijn gister nog weggeweest naar een indoorspeeltuin, dus vandaag maar lekker thuis.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, jus d'orange uit een wijnglas, dat vinden de kinderen al helemaal feest! :-)

   Was het nog druk bij de indoorspeeltuin?

   Verwijderen
  2. Het viel ons reuze mee, zoonlief had mooi de ruimte om te spelen alleen dochterlief in het babygedeelte was soms even overslaan omdat het daar te druk was. Maar zij is 9 maanden dus het gaat meer om zoonlief van 4 jaar. En die heeft een heerlijke middag gehad.

   groetjes
   Janneke

   Verwijderen
 3. Hoe lang Slaapt jullie zoon van bijna vier nog in de middag ?
  En als dat lang is, bouw je dat al af als hij binnenkort naar school gaat ?

  Gr Archie . Oudste is bijna 3, 5 maar slaapt alleen overdag als we in de auto zitten.
  Thuis kijkt hij als de kleintjes slapen buurman en buurman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZL1 vindt het heerlijk om 's middags nog naar bed te gaan. Meestal leggen we alle drie de kinderen tegelijk op bed, en is hij als eerste vertrokken. Hij slaapt meestal 1,5 tot 2 uur. Hij kan ook gerust een aantal dagen zijn middagdutje overslaan, maar na drie of vier dagen moet hij wel weer even bijtanken.

   Hij gaat volgende maand naar school en is dan drie middagen in de week vrij, dus dan kan hij natuurlijk altijd nog een middagdutje doen als hij dat wil.

   Verwijderen