zaterdag 26 oktober 2013

Afscheid...

...van de zomer. Is het raar dat ik vandaag zo'n typisch 'oud-en-nieuw' gevoel heb? Vanmorgen bij het wakker worden werd ik al wat melancholisch en moest ik al denken aan: dit is de laatste keer dat ik in het donker wakker wordt. (ja, okee, ik weet dat het volgende maand om 7 uur weer pikdonker is hoor).

Terwijl ik dit aan het typen ben zijn ze aan de overkant bezig om de mais te hakselen. We hebben het geluk dat we aan de rand van een woonwijk wonen en uitkijken over een groot maisveld. Dankzij de crisis kunnen we waarschijnlijk nog heel wat jaartjes genieten van de groeiende mais en kijken we nog niet uit op allemaal huizen. Maar goed, die mais draagt dus ook al bij aan mijn melancholische gevoel.

Verder beginnen de bomen al mooi te kleuren en dankzij de wind dwarrelen er al heel wat blaadjes in de lucht rond. In de keuken staat al een flinke stapel cupcakes, zojuist gebakken met ZL1. Het ruikt dus heerlijk in huis.

Wikipedia leert ons dat het verzetten van de tijd niets te maken heeft met het beginnen van een nieuw seizoen of met de stand van de zon. Er worden heel wat feesten gevierd zoals de midzomernachtfeesten. Toch is er vanavond ook wel een feestje: 'Nacht van de nacht.' Ook hier in de omgeving worden allerlei activiteiten georganiseerd, maar de kinderen zijn net nog wat te jong om hier aan mee te doen. Toch heb ik maar besloten om vanaf vandaag maar eens een nieuwe traditie in ons gezin te introduceren: 'Hoera, de klok wordt verzet!'

Wintertijd. Tijd om te genieten in huis, gezellig samen spelletjes doen, lekker geurkaarsjes, cadeautjes met Sinterklaas, de kerstboom in huis, de schaatsen uit het vet en straks sneeuwpoppen maken. Ik kijk er naar uit! En, om heel eerlijk te zijn, ik zet met grote letters in mijn agenda wanneer het weer zomertijd wordt. Dan is het weer tijd voor een feestje en gaan we weer van andere dingen genieten. Dingen waar ik nu even niet aan moet denken, want afscheid nemen van de zomer doet soms best zeer.

4 opmerkingen:

 1. Elk seizoen heeft zo zijn eigen charme. Ik ben eigenlijk ook wel zin in een ├ęchte winter. Maar nu nog even genieten van de mooie kleuren van de herfst. En die zomer komt gelukkig ook wel weer terug. Geniet van de wintertijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de wintertijd nooit zo erg, maar kan nooit wennen als het weer zomertijd is.... Dat uur verliezen, daar moet ik altijd heel erg aan wennen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed idee ik ga mijn geurkaarsjes weer eens aandoen! ik vind de herfst wel erg mooi, de zomer ook, de lente ook erg mooi. de winter minder, die is zo koud.
  de klok verzetten vind ik altijd wel een spannend moment, ik weet niet waarom :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De wind giert hier nu lekker om het huis. Dikke trui en pantoffels lekker aan en 's avond de gordijnen en de lichtjes weer aan gezellig zo. Elk jaargetij heeft zijn bekoring.
  Enjoy !

  BeantwoordenVerwijderen