woensdag 9 oktober 2013

Weekmenu

Gisteravond weer de boodschappen gedaan voor de komende week. Deze keer ben ik alleen maar bij de AH geweest, de Lidl heb ik gelaten voor wat die was.

Ik was 56.81 euro kwijt. Daar zaten ook wat dure producten bij, zoals olijfolie voor 5 euro, 4 potjes Olvarit voor 4 euro, een paar doosjes thee en een paar doosjes cup a soup.

Ons weekmenu:
Woensdag: aardappels, bloemkool en vissticks
Donderdag: bami (van dinsdag nog) en de kinderen een tosti. De bami is wat te pittig uitgevallen.
Vrijdag: koolschotel. Kool hebben we nog van de bami over.
Zaterdag: stamppot prei met roomkaas en gerookte kipreepjes
Zondag: stoofpeertjes, gebakken aardappels en een braadworst
Maandag: stamppot rode bietjes (of gewoon rode bietjes en aardappels en dan tussen de middag een gekookt eitje)
Dinsdag: chili con carne

Verder liggen er nog ingrediƫnten in de kast voor een chocoladecake en een bitterkoekjestulband. Dat gaan we waarschijnlijk dit weekend maken. En we hebben zondag een verwentoetje: verse ananas met slagroom.

Ik moet nog wel even naar de winkel voor een brood, een zak havermout (ja, die van AH Basic is best te eten!) en wellicht neem ik nog een pak chocolademelk mee. Het wordt echt warme chocolademelk weer. En helaas lusten ze geen gewone melk met cacao hier.

Ik heb nog 157 euro over van de 300 euro boodschappenbudget. Bijna op de helft van het budget en op de helft van de maand.

7 opmerkingen:

  1. Olvarit is in de aanbieding bij het kruidvat! 8+2 gratis en een tweede gratis speelkaartje bij een speelpark zoals Balorig en Monkeytown. Handig :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat was ook nog wel leuk geweest, zo'n toegangskaartje. Maar ik heb niet zo veel Olvarit nodig, bij de AH was het 3+1 gratis, en dat is wel prima. Denk dat het bijna de laatste potjes Olvarit zijn geweest die ik kocht.

      Verwijderen
  2. Ik maak de chocolademelk altijd zo in een mok: 2 theelepels suiker (iets minder kan vast ook wel), 1 theelepel cacao. Dan met +/- 1 theelepel koffiemelk hier een papje van maken. Al roerend de melk toevoegen en dan opwarmen in de magnetron. Je kunt de melk ook koken in een pannetje (geeft altijd lekker een beetje schuim) en het dan al roerend toevoegen aan het cacao-papje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zo doe ik het ook, behalve de koffiemelk. En ik verwarm de melk in een pannetje, want wij hebben geen magnetron. Maar de kinderen drinken liever kantklare chocomelk die ik dan ook even in een pannetje opwarm. Mmmm, ik krijg er zin in! Dikke plak speculaas erbij!

      Verwijderen
  3. Fijn dat de basic havermout je bevalt! Scheelt toch weer flink :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Olvarit? Mijn inziens dure potjes rommel, dat kan goedkoper.
    Onze jongste van 10 mnd eet aardig met de pot mee, alleen wel een dag of 1, 2 of 3 later. Wat ik teveel kook, doe ik kleine bakjes voor de andere dag of ik stop het in de vriezer. Zo eet hij altijd gevarieerd en gezond.

    Je kind mee laten eten met de rest van het gezin is voordeliger dan olvarit en het kost nauwelijks moeite om het voor elkaar te krijgen. Wat mij betreft een prima besparing (zeker als je het gaat uitrekenen op jaarbasis.

    Vader uit de Keuken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aangezien er maar vier zijn gehaald zal het alleen voor nood zijn of als er pittiger gekookt wordt. Dit is bij ons ook het geval. Of in de vakantie als we uit eten gingen dan neem je niet je bakje uit de vriezer mee, niet zo hygiƫnisch en aan de paar patatjes die kleine meid eet heeft ze nirt genoeg. Dus het kan vele malen goedkoper maar eem keer makkelijk is ook wel zo fijn.
      Groetjes Janneke

      Verwijderen