zondag 13 oktober 2013

Sinterklaasbudget

Een paar weken geleden viel hier al de grote speelgoedcatalogus van de B art S mit op de mat. Wonderbaarlijk genoeg laten de kinderen het blad links liggen. Wel jammer, want zo komen we niet echt te weten wat ze nou leuk vinden.

Verder zitten we nog steeds wat te piekeren over hoe we het nu zullen gaan vieren. Het zal in ieder geval in twee keer zijn: eerst bij de ouders van VL, en ook nog waarschijnlijk hier thuis met de ouders van ML.

De ouders van ML zijn in ieder geval wel duidelijk: het budget per kind is 25 euro. Vervelend is dat juist de ouders van VL geen budget hanteren en zelf ook veel dingen kopen die we niet op het lijstje hebben staan. Natuurlijk erg leuk dat zij zo enthousiast zijn, maar het is wel wat vervelend dat onze kinderen zo echt enorm verwend worden en van gekkigheid ook niet meer weten wat ze moeten doen met hun speelgoed. Gelukkig zitten er ook nog altijd wat nuttige cadeaus bij.

Wij zitten nog steeds wat in dubio over het budget. We willen graag een budget per kind, maar daarnaast ook een soort maximum aantal cadeautjes. Ik geef liever 5 cadeautjes van 10 euro per stuk, dan 1 cadeau van 50 euro. Het leuke van Sinterklaas is natuurlijk wel een grote zak met cadeautjes bij de achterdeur. Ik kwam het volgende gezegde tegen op internet:
'One thing they want,
One thing they need,
One thing to wear,
And one thing to read.

Dit vind ik wel een leuk uitgangspunt, en dan aangevuld met een bordspel of een puzzel per kind. Zo heb je 5 cadeautjes.

Ondertussen al wel wat ideetjes opgeschreven, en zullen we gaan onderzoeken of de kinderen dit een echt leuk cadeau vinden. Ons lijstje tot nu toe:
-strijkkralen
-schaatsen (geen glijijzers, maar 'echte' schaatsen van Zandstra)
-klei (is uitgedroogd, dus even wat nieuwe potjes)
-Stabilo vulpotlood
-stiften
-Playmobil: drakenkasteel, stoomboot en/of de speeltuin
-pyama van Planes, nu bij de AH in de Bonus
-poppenbadje
-poppenwagen
-kerststal van Dick Bruna
-kleurboeken
-little people huis
-duplo cijfertrein
-verkleedkleren

8 opmerkingen:

 1. lastig idd. grenzen stellen aan cadeautjes die ouders kopen. wij vieren t bij schoonouders thuis. vorig jaar met mijn ouders erbij. dit jaar nog even vragen of ze ook kunnen en vrij zijn van werk enz. vandeweek pas een datum afgesproken. wij maken nu al een lijstje maar eerst voor dochters verjaardag. 26 okt is ze jarig (wordt ze 4! dus sowieso spannende tijd vorhaar en ons!) dus eerst maar zien wat er daarna nog te wensen is.. ;) dochter heeft al uren in t boek gebladerd en kruizen gezet door wat ze hebben wil :D mama moet allene nog ff tijd en zin vinden om de boeken door te spitten naar de vele kruizen en bepalen wat op het lijstje mag ;)
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een budget stel ik niet echt van te voren vast. Ze krijgen in principe van ons 1 cadeau wat ze echt leuk vinden. Bij ons is het juist: liever 1 cadeau wat ze echt graag willen en wat ze zelf niet zo makkelijk bij elkaar sparen, dan 5 cadeautjes wat ze of net niet leuk vinden, of wat ze zelf van hun zakgeld bij elkaar kunnen sparen.
  Ook vieren wij het bewust maar 1x. Dit jaar bij mijn zus, maar mijn schoonouders worden ook uitgenodigd. Kunnen ze niet, dan niet. Mijn ouders zijn ook heel makkelijk, wanneer het hun niet uit zou komen om tijdens de viering langs te komen, geven ze de cadeautjes van te voren, zodat het in 1 zak komt. Mijn kinderen snappen nu al niet dat Sinterklaas eerst op school komt met een cadeautje, dan op papa zijn werk en vervolgens thuis. Dat kan die beste man toch beter in 1x doen?? Als we dan ook nog eens 2x thuis gaan vieren, klopt het helemaal niet meer. De oudste 2 weten nu alles al, maar vinden het feest nog geweldig. Ook wel makkelijk. De middelste is een maand later jarig, en denkt heel goed na over wat hij van Sinterklaas wil , en wat voor zijn verjaardag. Bij elkaar passende lego pakketten of een goedkoop Sintcadeau en een wat duurder verjaarscadeau of andersom...

  Groetjes, Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen onze jongste zit er nog helemaal in, de rest is er al klaar mee. Ik heb hetzelfde als Immy. Liever 1 duurder cadeau wat ze echt willen. Ik ben al klaar. De cadeautjes zijn al binnen en dit jaar krijgen ze er van ons ieder 3. Ben wel blij dat het voor ons het laatste jaar is want het wordt steeds moeilijker om iets te vinden.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier 2 kleine kindjes. Vieren het bij opa & oma en bij oma. Bij ons zelf dan niet meer, beetje te veel van het goede. Het wordt ook nog op school gevierd bij de oudste.
  Hier ook klei, bleken ook uitgedroogd te zijn enkele potjes. Ondergoed en sokken, pyama, voor zoonlief lichtgevende sterren, boekje die hij zelf kan lezen (groep2) en een spelletje. Voor dochterlief iets voor de pop en een boekje. En voor de rest vind ik het heel moeilijk want zoonlief vind spelen niet leuk maar ja om alleen maar nuttige dingen te geven is ook niet leuk. Dus vandaar een wat duurder gezelschapsspel, want dat vind hij wel heel erg leuk of van die smartgames, is hij ook weg van. Hij heeft er al een paar en bij enkele heb je uitbreidingsset. Dit doet hij wel heel erg graag als er maar uitdaging in zit, in tegenstelling tot spelen met de l.ego/p.lay.mobil.
  Een budget hebben we niet echt want soms is een spelletje wat duurder en ik heb wel zo van beter iets duurder wat ze graag willen dan allemaal goedkope spullen die of snel kapot gaan of wat ze uiteindelijk toch niet leuk vinden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe minder kadoos hoe beter, zeker met 3 inderen en een stel overgulle grootouders hebben. Mijn ex en ik hebben besloten gewoon helemaal niets meer te kopen. Vorig jaar waren er zo veel kadoos dat de kinderen na 2 zakken het wel zat waren en wij als volwassenen konden de andere zak uitpakken. Er zijn geen kadoos voor de volwassenen.
  Vergeet in je budget ook niet de schoenkadootjes. Die kleine prulletjes tikken al met al ook best aan, zelfs als ze 2x per week hun schoen moegen zetten en er 1x fruit en 1x een kadootje er in aantreffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schoencadeautjes doe ik niet aan. hooguit een x iets lekkers. snap neit waarom ze dan ook al cadeaus moeten krijgen eerlijk gezegd. ik heb nog chocoladelollies van vorig jaar. dus die krijgt dochter een x. voor zoontje nog iets verzinnen wat hij dan mag.. en ook wij doen zelf weinig met sinterklaas omdat schoonouders al veel kopen. maar ja zoals ik al zei, eerst dochters verjaardag maar. eens zien of er dan nog wat bij past in ons huis :S t barst uit zn voegen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoonouders en ouders komen hier. Vaak logeren ze in die periode ook een keer daar en mogen ze schoen zetten. Op pakjesavond krijgen ze van ieder 1 kado. Zelf doen we daar nog een stuk of 4 bij. Ga het ook doen volgens bovenstaand gedichtje en vul het aan met iets om naar te luisteren/of te zien. Heb zelf al een aantal dingen via MP op de kop getikt. Nu zijn de prijzen nog beetje redelijk, richting dec. gaan ze omhoog. Misschien voor jullie ook een tip.

  BeantwoordenVerwijderen