zaterdag 19 oktober 2013

Nieuwe bonuskaart

Ik zag het vanmiddag al aangeplakt in onze Albert Heijn, en terwijl ik dit schrijf wordt er op tv bij het programma Kassa ook gediscussieerd over de nieuwe bonuskaart. Ik heb het even een tijdje gezien, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo interessant want volgens mij is die bonuskaart niet vernieuwend.

In 1998 is de bonuskaart geïntroduceerd en meer dan 50% van de in totaal 8 miljoen bonuskaarthouders in Nederland heeft z'n gegevens achtergelaten. AH kan van deze mensen zien welke producten zij kopen. En de Appie kan dat bij ons ook zien, zijn we een paar jaar geleden achtergekomen. Wij delen namelijk een bonuskaart met de ouders van ML, zo sparen we dubbelop Airmiles. Maar oma vond het niet zo prettig dat wij konden zien wat ze allemaal kocht. (op 1 stond Perla koffie) en dus is dit weer aangepast.

Er is ook kritiek geweest op de bonuskaart, want je krijgt alleen de korting als je de bonuskaart laat scannen. En als je dat vergeet, dan heeft de AH dus mooi winst.

En nu wordt er dus een 'nieuwe' kaart geïntroduceerd. Als je volgende week je boodschappen gaat doen, dan kun je de oude vertrouwde blauwe kaart inleveren en dan krijg je de nieuwe kaart. Je kunt dan ook weer je gegevens achterlaten en de AH kan zo zien welke producten je koopt. Je krijgt dan via de e-mail ook persoonlijke aanbiedingen. Je kunt dan zelf aangeven in welke categorie je de aanbiedingen wilt. Heb je kinderen in de luiers, dan kun je dus een speciale luieraanbieding in je e-mailbox krijgen.

Ik vind het niet vernieuwend, want het Kruidvat werkt al twee jaar met de Voordeelpas. Een rood pasje, en als je iets koopt spaar je automatisch 1 punt per uitgegeven euro. Met die punten kun je via de website aanbiedingen vinden. De aanbiedingen zijn zeer divers, van toegangskaartjes tot gratis producten, maar je kunt ook doneren aan goede doelen.
Daarnaast kun je ook persoonlijke aanbiedingen vinden. Je kunt dan aanvinken in welke categorie je geïnteresseerd bent: beauty, zwanger en kind, gezondheid of mannenverzorging. De aanbieding moet je dan activeren en kun je dan in de winkel kopen.

Ik ben zelf wel blij met de nieuwe bonuskaart, ik ben erg benieuwd hoe het gaat werken. Wat vinden jullie ervan?

En nu ga ik me verder ergeren aan de man van de computercursussen bij Kassa! :-)


9 opmerkingen:

 1. Ik heb hem vandaag per post thuis gekregen, zojuist mn airmiles erbij geactiveerd. Dat moet je dus nog wel even zelf doen. Mijn ouders en vriend hebben ook mijn airmiles op hun pasje gekoppeld, dus die moeten het ook nog even activeren. Het maakt mij niets uit wie kan zien wat voor boodschappen ik gehaald heb, kan hun het schelen? Wanneer de ah mij de aanbiedingen bezorgd die ik ook vaak gebruik is dat alleen maar een pluspunt! En de miles sparen gaat nu ook sneller dan eerder, ik vind het ideaal geregeld zo!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je brengt me op een idee... Ik had er zelf nooit aan gedacht om anderen op deze manier voor mij AirMiles te laten sparen. Terwijl mijn moeder nog inkopen doet voor een gezin van zeven personen, dus dat schiet lekker op! Zelf spaart ze geen AirMiles. Natuurlijk wilde ze het voor mij doen. Fijn! Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. ik kom maar weinig bij de ah, zit niet op loopafstand. al heb ik er graag de vega producten van. dus kom er heel af en toe. nog niets over gehoord en dus nog niet in verdiept. ben benieuwd hoe lang je je kaart kan vernieuwen want t duurt nog wel even voor ik er weer kom...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind het opvallend dat iedereen zon ophef maakt over het probleem van privacy met de bonuskaart terwijl we in grote getale wel alles op het internet gooien en voor van alles een
  App aanvragen , het lijkt me dat je daarvoor ook je gegevens moet vrijgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als AH nou eens samen gaat met een verzekeringsmaatschappij? Dat is toch niet ondenkbaar? En bijv. jouw cholesterolgehalte is veel te hoog? Dan krijg jij een briefje thuis: geen korting meer op kaas, enz. Zorg er eerst maar eens voor dat je gezond wordt? Of je koopt te veel wijn? Of we gooien je verzekeringspremie omhoog?
   We staan nog maar aan het begin van al deze ontwikkelingen en zouden wel eens spijt kunnen krijgen van al die openhartigheid.
   Bovendien heeft AH deze actie niet om ons ter wille te zijn, maar om flink aan ons te verdienen.
   Merel

   Verwijderen
 4. Tip: als je zegt dat je je bonuskaart vergeten bent, krijg je wel korting. Als je zegt dat je er geen een hebt dan krijg je geen korting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb gister avond ook kassa gekeken. Ik snap ook die ophef niet zo. Ze kunnen ook al zien wat je allemaal op internet opzoek. Als jij zoekt op: "Diarree, overgeven, misselijk, buikpijn", dan weten ze ook al dat je waarschijnlijk buikgriep hebt. Laatst bij 'De wereld draait door' hadden ze het erover dat ze door de zoektermen die via google worden ingetikt, ze op die manier eerder een epidemie kunnen vast stellen dan via de huisarts, omdat niet iedereen naar de huisarts gaat met die klachten. Privacy is een illusie. Als je via de wehkamp iets hebt opgezocht, krijg je dat ook al reclame op andere sites, dan krijg je ook al gerichte aanbiedingen. Ik vind het alleen maar beter:

  Wat moet ik met een aanbieding voor een tandpasta voor een kunstgebid o.i.d.? Ik wil juist van al die folders af (papier en ruimte verspilling in de krantenbak), zodat we de aanbiedingen via de mail krijgen, het liefst nog precies wat we nodig hebben (over een paar maanden de luiers).

  Al zou ik het wel erg lullig vinden dat wanneer je alcoholist bent en besluit te stoppen met drinken, je waarschijnlijk nog steeds drank aanbiedingen krijgt. Eigenlijk zou dat niet moeten kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor zover ik weet is het nog steeds niet verplicht om een bonuskaart te nemen. Ik vind het klagen over inleveren van NAW-gegevens dan ook geklaag in de marge. De AH 'betaalt' je in feite voor die gegevens. Wil je die tegendienst niet leveren, dan neem je geen bonuskaart. Dan moet je echter ook niet klagen over misgelopen korting.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de Bonuskaart wel handig eigenlijk. Zeker als ze ook gerichtere aanbiedingen gaan geven, vind ik dat wel fijn. Hopelijk gaan ze dan ook meer rekening houden met vegetariërs en lekker veel groentes en vleesvervangers in de 'individuele bonus' gooien.... :)

  BeantwoordenVerwijderen