woensdag 23 oktober 2013

Weekmenu

Ik heb vanmorgen gezellig met ZL1 de boodschappen gedaan. We hebben eerst heerlijk gewinkeld in de speelgoedwinkel, waar hij van z'n zakgeld een autootje heeft gekocht. We kregen er ook nog een kleurboekje en een grote Planes-poster bij. Dat was nog eens leuk!

Daarna de AH in. Het was lekker druk en er werden weer veel hapjes uitgedeeld: kaas, worst en een krentenbol. Zo hoefden we eigenlijk al niet meer te lunchen!

Ons weekmenu de komende week:
Woensdag: spinazieovenschotel
Donderdag: spaghetti (restant van dinsdag)
Vrijdag: eten we bij opa en oma
Zaterdag: spruitjes-kaasschotel
Zondag: aardappels, stoofpeertjes en een rundervink
Maandag: aardappels, hamburger en doperwtjes en worteltjes
Dinsdag: boerenkool met worst

Daarnaast hebben we nog wel wat lekkere dingen gekocht: bockbier, drinkyoghurt, koekjes, croissants en perssinaasappels. We zijn gisteren niet meer naar de bakker geweest omdat we een flinke fietstocht hebben gemaakt. Daarom deze keer ook drie broden van de Appie meegenomen. Is samen 3,90 euro, dus dat scheelt bijna twee euro. Maar ja, het smaakt wel wat minder lekker dan een brood van de bakker.

Overigens ga ik in december 2 ochtenden op broodbakcursus! Dus wellicht kunnen we volgend jaar ons eigen brood gaan bakken. We hebben het al wel een paar keer geprobeerd, maar het gaat nog niet heel geweldig. Er gaat iets mis bij het kneden en bij het rijzen. Maar goed, hopelijk worden we door de cursus wat wijzer.

In totaal was ik 62.93 euro kwijt voor een hele week. En daar hebben we dan veel lekkere dingen voor en ook biologisch vlees.

Van ons maandbudget hebben we nu nog 24.47 euro over. Daar gaat nog 5,25 euro vanaf voor drie broden volgende week dinsdag. En daarnaast moeten we nog even de boodschappen doen voor volgende week woensdag en donderdag, en dan is de maand oktober weer op. Ik gok dat we 10 euro overhouden deze maand.

9 opmerkingen:

 1. Wat een lekker weekmenu weer. Vooral vrijdag en zondag. Altijd fijn om ergens anders te eten, dit doen wij morgen. Kindjes zijn bij oma en dan is dat wat makkelijker in de vakantie. Het kan ook alleen maar in de vakantie anders moet ik dubbel rijden en dat is weer zonde. Wij krijgen zondag ook stoofpeertjes maar dan met gebakken aardappeltjes en varkenshaas. Lekker... En ook ik haal bijna altijd brood van de bakker, vinden het van de supermarkt ook niet lekker. Als ik hier alles weer wat op de rit heb, wil ik ook leren broodbakken. Heb al een machine te leen maar zat zelf even in een dip.
  Ik houd deze maand ook een paar tientjes over, ik vind dat ik het fantastisch heb gedaan want heb er ook een aantal sinterklaascadeautjes voor gehaald, terwijl ik hier officieel een ander potje voor heb maar dan kan dat bedrag naar het potje onvoorzien of aflossing.
  Nog een paar fijne dagen van deze vakantie, gaat snel, he?
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zeg, altijd leuk om geld over te houden! En varkenshaas, dat heeft ML deze zomer op de bbq heel lekker klaar gemaakt. Het water loopt me in de mond!

   Verwijderen
 2. heb je een recept voor de spuitjes kaas schotel. Klikt lekker namelijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is deze van de AH:http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/853190/spruiten-kaasschotel/?rq=spruiten-kaasschotel

   Kun je hem openen?

   Verwijderen
 3. Is zelf broodbakken in verhouding goedkoper dan? Wij kopen zelf wel altijd brood bij de AH, knip brood vind ik erg lekker, ik vind het bij de bakker gewoon te duur.

  Misschien leuk om erbij te zetten hoeveel je kwijt bent per avondmaal. Ik ben erg benieuwd. Hoewel het wel lastig berekenen is als je een deel kunt weggooien of ook nog voor een ander gerecht gebruikt.

  Lijkt mij wel leuk om te weten welke gerechten "goedkoop" zijn en toch lekker en gezond. Wij hebben overigens een groente tuin waar we veel uithalen. We zijn nog maar 2 jaar bezig, maar het levert zeker veel op en het is lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het nooit precies uitgerekend, maar zelf broodbakken schijnt wel iets goedkoper te zijn, zeker als je de gist en meel goedkoop kunt inslaan bij de molen. Het is zeker wel gezonder, want je voegt er zelf minder zout aan toe dan de bakker dat doet.

   Verwijderen
 4. hoi, we gebruiken sinds een week een broodbakmachine die ik voor 10 euro op marktplaats heb kunnen kopen. :) ik koop bij de Aldi of de Lidl broodbakmix (65ct per 500 gram) en ik bak de lekkerste broden! Ik heb zelfs onze (een van onze twee) vriezer uit kunnen zetten want dat was onze broodvriezer. De broodbakmachine die ik heb, gebruikt maximaal 600 watt, en dat is alleen tijdens het bakproces, niet tijdens het kreed of rijsproces. Kosten zijn daarom zo`n 75 per brood, iets minder zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik winkel, net als jij, meestal bij de AH en nu je het zeg: als je je kind laat proeven van alles wat er te proeven valt, heeft hij/zij al bijna een lunch binnen ;-). En dan voor mama nog een bakje koffie gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij bakken al vele jaren zelf ons brood, met een broodbakmachine. De laatste jaren zelfs verrukkelijk zuurdesembrood dat helemaal niet zuur is. We hebben eerst een aantal goedkope machines versleten maar bakken nu al jaren in een duurdere Panasonic die we er al vele malen uit hebben. Het bakken kost ons dagelijks 5 minuten werk. Voor de variatie bakken we ook wittebroden en krentenbroden enzo. Kost allemaal haast niks en smaakt eindeloos veel beter dan brood van supermarkt of gewone bakker. Gezonder is het ook. Ik denk er ook weleens over om zo'n cursus te doen, maar voor echt dagelijks brood houd je puur handwerk niet vol vrees ik. Onze huidige broodbakroutine is makkelijk in te passen in al die andere dagelijkse handelingen.

  BeantwoordenVerwijderen